Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat? [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nie no z dnia na dzień coraz cieplejsza ta woda (na podstawie kamerki IZOR.HR) dzisiaj o 15:00 temp 29,1...
normalnie zupa mam nadzieję że się nic nie zmieni do 1-go lipca
Z tego co wiem ,temp. wody w Jardanie w okolicach Dalmacji ma ok. 25st.
Dzwonili znajomi z wiadomością - i podobno nieźle grzeje ... to dobrze bo już niedługo moja kolej...
Tydzień temu wróciliśmy z Orebica po 2- tygodniowym wypadzie. Temperatury zarównono morza jak i powietrza były całkiem przyzwoite jak na czerwiec. Powietrze 33-35, woda 26-28. Fajne miejsce polecam.
Ja przedwczoraj wróciłem z Senj. Temperatura wody praktycznie cały czas utrzymywała się na poziomie 22 - 25 stopni C. W porównaniu z Bałtykiem to cieplutka.
Co do temperatury powietrza to cały czas utrzymywała się na poziomie 29 - 38 stopni C. Z czego 29 stopni było o 1 w nocy.
Zastanawia mnie co za prądy morskie czy wiatry nawiewaja tak chłodną wode w rejon Splitu , Sibenika gdzie teoretycznie woda powinna być cieplejsza niż na Istrii. http://vrijeme.hr/more_n.html
Ostatnio edytowano 27.08.2008 09:09 przez petr, łącznie edytowano 1 raz