napisał(a) stan » 21.05.2010 22:02
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):U nas 19 st., morze 17- 18 st. (zależy w którym miejscu). Od soboty ponoć pogoda ma się znacznie poprawić.... Ludzie bez paniki. Tydzień to baardzo dużo czasu, by pogoda mogła zmienić się diametralnie (w Pl, Austrii i Bośni śpadł śnieg - to chyba normalne, że i na pogodzie tutaj to po prostu musi się odbijać)... kilka dni bardzo ciepłych i temp. morza podniesie się o 3-4 stopnie.
Wyjazd 13 czerwa... matko kochana to prawie 3 tygodnie.. Osobiście gwarantuję temp. morza 21 st. (a najprawdopodobniej będzie i wyższa)!
Pozdrawiam
Ja również od jakiegoś czasu śledzę pogodę, ponieważ 07.06 jeżeli nic się nie wydarzy, wyjeżdżamy z żoną na Chorwację.
Twój post Kasiu jest dla mnie najlepszą prognozą pogody ponieważ, kto jak kto, ale tubylcy najlepiej wiedzą czego można się spodziewać.
W czerwcu 2006r. podczas naszego pobytu w Chorwacji towarzyszyła nam wspaniała pogoda. Mam nadzieję że teraz będzie podobnie.
Ponieważ podczas naszych wyjazdów dużo zwiedzamy, czerwiec to dla nas najlepszy czas,nie jest upalnie,mało turystów, a z plażowaniem też nie ma problemu.
Tym razem planujemy zatrzymać się na tydzień w okolicy Małej Duby, a następnie na parę dni wyskoczyć na Hvar. Podczas ostatniego wyjazdu spędziliśmy jeden dzień w Starym Gradzie i najbliższej okolicy.
Stari Grad zrobił na nas ogromne wrażenie, dlatego w tym roku Hvar był sprawą priorytetową. Punktem wypadowym będzie Stari Grad ewentualnie Vrboska.
Pozdrawiam!