Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tematy stare jak świat - kurs euro, ile trzeba mieć ...

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 13.04.2007 19:31

Proszę o podanie aktualnego kursu euro-kuna ( takiego w punktach wymiany). Obecnie w moim miescie - euro -3,85 (już kupiłem bo nie wiem czy będzie taniej ) kuna w Poznaniu 0,59 ( więc chyba to kompletnie nieopłacalne ) , a może dolar , który u nas tak nisko stoi ( jaki przelicznik do kuny )
Pozdrawiam
Artur
Ostatnio edytowano 15.04.2007 06:00 przez Bahama, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty
Re: Temat stary jak świat - kurs euro

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.04.2007 19:34

Bahama napisał(a):Proszę o podanie aktualnego kursu euro-kuna ( takiego w punktach wymiany). Obecnie w moim miescie - euro -3,85 (już kupiłem bo nie wiem czy będzie taniej ) kuna w Poznaniu 0,59 ( więc chyba to kompletnie nieopłacalne ) , a może dolar , który u nas tak nisko stoi ( jaki przelicznik do kuny )
Pozdrawiam
Artur

np. http://www.hnb.hr/tecajn/hvazeca.htm :wink:
Bahama
Cromaniak
Re: Temat stary jak świat - kurs euro

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 13.04.2007 19:37

Piotrek_B napisał(a):
Bahama napisał(a):Proszę o podanie aktualnego kursu euro-kuna ( takiego w punktach wymiany). Obecnie w moim miescie - euro -3,85 (już kupiłem bo nie wiem czy będzie taniej ) kuna w Poznaniu 0,59 ( więc chyba to kompletnie nieopłacalne ) , a może dolar , który u nas tak nisko stoi ( jaki przelicznik do kuny )
Pozdrawiam
Artur

np. http://www.hnb.hr/tecajn/hvazeca.htm :wink:

czyli wygląda na to, że dolar czy euro na jedno wyjdzie... ( a może rezydenci napiszą jak obecnie w kantorach to wygląda ? )
pamiętam w zeszłym roku były spore różnice od 7 - 7,30 za euro
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 13.04.2007 19:59

Cześć Bahama,
z mojego skromnego doswiadczenia wynika ze najbardziej korzystny przelicznik jest w Splitska Banka wbij to w Google i poczytaj.

Pozdrav
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.04.2007 20:41

http://www.hnb.hr/tecajn/htecajn.htm
Dla podkreślenia doniosłości wątku.....
adam_cro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adam_cro » 13.04.2007 20:45

FUX napisał(a):http://www.hnb.hr/tecajn/htecajn.htm

:D ale jaki to ma sens, i tak zawsze będzie za mało, i wyda się więcej .. hahaha
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.04.2007 20:47

adam_cro napisał(a):
FUX napisał(a):http://www.hnb.hr/tecajn/htecajn.htm

:D ale jaki to ma sens, i tak zawsze będzie za mało, i wyda się więcej .. hahaha

I tutaj dotknąłeś sedna. Ile euro nie zabirzesz, wydasz tyle, ile będziesz chcial....
I to jest istota wypoczynku. W Cro oczywiście............
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 13.04.2007 22:04

ZAJEC napisał(a):Cześć Bahama,
z mojego skromnego doswiadczenia wynika ze najbardziej korzystny przelicznik jest w Splitska Banka wbij to w Google i poczytaj.

Pozdrav

Rzeczywiście korzystny ! Żeby nie zakładać drugiego "nieśmiertelnego wątku" pod tytułem "Ile trzeba mieć ?" :) napisze tylko , że wypracowałem z moją rodziną (2+1) model 100e/dzień, na który to model pracujemy w pocie czoła cały rok ( 2 nauczycieli... ma byc podwyżka ! 100 brutto :) , ale za to Chorwacja będzie dla nas ! :)
Dla niektórych to śmiesznie mało, dla innych całkiem sporo , dla nas w sam raz... :) Kwatera i dojazd opłacony osobno.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.04.2007 06:59

Bahama napisał(a):
ZAJEC napisał(a):Cześć Bahama,

Pozdrav

Rzeczywiście korzystny ! Żeby nie zakładać drugiego "nieśmiertelnego wątku" pod tytułem "Ile trzeba mieć ?" :) napisze tylko , że wypracowałem z moją rodziną (2+1) model 100e/dzień, na który to model pracujemy w pocie czoła cały rok ( 2 nauczycieli... ma byc podwyżka ! 100 brutto :) , ale za to Chorwacja będzie dla nas ! :)
Dla niektórych to śmiesznie mało, dla innych całkiem sporo , dla nas w sam raz... :) Kwatera i dojazd opłacony osobno.

Ta stówka to wcale nie jest mało......
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.04.2007 09:10

100 euro dziennie = 1000 euro na 10 dni 8O 8O 8O
I do tego osobno kwatera i dojazd 8O 8O 8O
:?: :?: :?:
adam_cro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adam_cro » 14.04.2007 09:26

Janusz Bajcer napisał(a):100 euro dziennie = 1000 euro na 10 dni 8O 8O 8O

Zależy co i jak się kupuje, moje ostanie 3 lata:

2004 - Makarska w samym centrum 2 osoby 13 dni wydatki 1500 E bez apartamentu.
2005 - Promajna (piękne miejsce) 2 osoby (+skuter wodny :D ) 14 dni 1500 E + 500 Kn z bankomatu z apartamentem
2006 - Żivogośce - kamp Ciste (przepiękne miejsce, bajkowe!!!) 14 dni 3 osoby (+ponton :D ) 1200 E + 200 Kn z bankomatu,
wniosek taki, że z roku na rok taniej, trzeba się dobrze patrzeć na ceny, i wiedzieć co wziąć z Polski.
W tym roku na 17 dni w Ziwogosce Ciste, chce wydać max 5000 zł 3 os (+łódka) - razem z "prowiantem z Polski"

Wracając do sedna 100E na dzień to jeszcze nie tak źle :D
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 14.04.2007 13:52

Słuchaj ! Dla mnie to też nie jest mało (cały rok pracy :) ) . Raz się żyje... :)
Ale zdaję sobie sprawę , że za 40 - 50 euro też bym przeżył., a z drugiej strony ta stówka to dla niektórych mała kwota...
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.04.2007 14:03

Aktualne kursy w kantorach polskich

Bieżący kurs EURO

Można sobie wybrać dany okres 7, 30, 90 lub 360 dni i zobaczyć jak się kurs wahał :D

A mozna sobie zmienić również walutę na HRK :D i wtedy orzymamy coś takiego :D

Bieżący kurs HRK czyli kuny

:papa:
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 14.04.2007 18:29

Dziękuję bardzo !
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 14.04.2007 22:40

Janusz Bajcer napisał(a):100 euro dziennie = 1000 euro na 10 dni 8O 8O 8O

To mało? czy duzo? :lol: :lol: :lol:
Na Korczuli obiad z owocow morza dwoje doroslych i dwoje dzieci 150 euro, to było naprawde mało.

Poniewaz ja bardzo lubie mięseczko, :oops: wydaje w Chorwacjii :roll: :roll: na jedzenie, nie pisze o piciu napoi % :roll: 200 euro, po prostu kupuje tylko warzywa i owoce.Mieszkam na campie przy samej wodzie, koniecznosc mamy ponton,kiedys jeszcze deske do surfowania, nie lubimy daleko z nimi sie przemieszczac. W zeszłym roku 2 osoby -Peljeśac z podróża zwiedzaniem 3 tygodnie
ca 3500.Dla jednych to zgroza ze tak mało ,dla innych bardzo duzo,a ja nie narzekam :) :)
:D :D :D
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone