Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tematy stare jak świat - kurs euro, ile trzeba mieć ...

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 14.04.2007 22:54

petris napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):100 euro dziennie = 1000 euro na 10 dni 8O 8O 8O
I do tego osobno kwatera i dojazd 8O 8O 8O
:?: :?: :?:

To mało? czy duzo? :lol: :lol: :lol:
Na Korczuli obiad z owocow morza dwoje doroslych i dwoje dzieci 150 euro, to było naprawde mało.

Poniewaz ja bardzo lubie mięseczko, :oops: wydaje w Chorwacjii :roll: :roll: na jedzenie, nie pisze o piciu napoi % :roll: 200 euro, po prostu kupuje tylko warzywa i owoce.Mieszkam na campie przy samej wodzie, koniecznosc mamy ponton,kiedys jeszcze deske do surfowania, nie lubimy daleko z nimi sie przemieszczac. W zeszłym roku 2 osoby -Peljeśac z podróża zwiedzaniem 3 tygodnie
ca 3500.Dla jednych to zgroza ze tak mało ,dla innych bardzo duzo,a ja nie narzekam :) :)
:D :D :D

Wydajemy podobnie; z róznicą 2 + 2 tj. suma/sumarum ok 7000 pln. za 2 tygodnie. W tym roku pewnie więcej, ponieważ liczę się z zakupem pontonu, którego jeszcze nie posiadam, a w związku z tym również z kosztami benzyny. :roll:
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 15.04.2007 08:49

Czytając wypowiedzi Forumowiczow na temat wydatkow,wydaje mi się,ze prawie wszyscy musimy, czy chcemy ,czy nie,mieć podobne wydatki.Z małymy wyjatkami w tą czy inna strone.Jezdzac wiele lat do Chorwacji ,preferowałam campingi,z miesiaca pobytu ,wydajac ta sama kwote ,wyjazd skurczył nam się do 2 tygodni.
pierzaczek
Odkrywca
Planowanie kosztów??

Nieprzeczytany postnapisał(a) pierzaczek » 16.04.2007 12:15

Niektóre wasze wypowiedzi mnie zaskoczyły. Powiem tak wybieram sie na pobyt w apartamencie i na dojazdy, wyjazdy na zwiedzanie (2500km)przeznaczam jakies 1100złotych juz po przeliczeniu.Apartamentdla 5 osob to 1600 zł - juz zalatwione mam. teraz do tego zakypy w polce prowiantu w puszkach, torebkach i inne - 500zeta; wlasny sprzet do pływania i nurkowe ABC, licze na jakies wydatki w wysokosci 50 euro dziennie tj 350 euro - dodatkowe jedzenie, lody zjezdzalnia itp. Awaryjnie w kieszeni 200euro na wydatki nieplanowane. czy cos nie tak licze?? moze doradzicie bo to moj pierwszy wyjazd na chorwacje po 10 latach.
Bahama
Cromaniak
Re: Planowanie kosztów??

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 16.04.2007 14:14

pierzaczek napisał(a):Niektóre wasze wypowiedzi mnie zaskoczyły. Powiem tak wybieram sie na pobyt w apartamencie i na dojazdy, wyjazdy na zwiedzanie (2500km)przeznaczam jakies 1100złotych juz po przeliczeniu.Apartamentdla 5 osob to 1600 zł - juz zalatwione mam. teraz do tego zakypy w polce prowiantu w puszkach, torebkach i inne - 500zeta; wlasny sprzet do pływania i nurkowe ABC, licze na jakies wydatki w wysokosci 50 euro dziennie tj 350 euro - dodatkowe jedzenie, lody zjezdzalnia itp. Awaryjnie w kieszeni 200euro na wydatki nieplanowane. czy cos nie tak licze?? moze doradzicie bo to moj pierwszy wyjazd na chorwacje po 10 latach.

Przelicznik kolegi jest jak najbardziuej prawidłowy :), jak się zabiera z Polski prowiant to 50 euro moim zdaniem spokojnie starczy na dzień. Ja nigdy niczego z kraju nie zabieram oprócz kanapek i 10 l wody na podróż :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.04.2007 16:35

Po zeszłorocznym pobycie doszliśmy do wniosku, że wożenie czegokolwiek ze sobą do jedzenia na dwu tygodniowy pobyt mija się z celem. Doładowuje się auto po sufit, trakcja jest zdecydowanie gorsza, ilość zajmowanego miejsca przez pasażerów sie powiększa 8) (młodzież rośnie....). Kolacje w większości kończyły sie na wyjściu na pizzę (młodsze dziecko), reszta do konoby na frutti di mare. Bez komentarza.
Jedzenie przywoziłem do Polski :twisted: .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2007 18:14

Liczę na to że będzie tak: dla 2 osób
transport; auto, pociąg, promy = 800PLN
noclegi; 11x24E = no 1000PLN
cała reszta = 2200PLN
rezerwa taktyczna = 500-1000 PLN
czyli do 5000.
W tamtym roku zmieściliśmy sie w 4000 Hvar - Korcula w sobe ale bez wielkich wyrzeczeń :)
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Tematy stare jak świat - kurs euro, ile trzeba mieć ... - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone