napisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2009 18:56
djibril napisał(a):Dobra, ale skąd się kierować? Czy:
1) jechać autostradą na Belgrad cały czas, i zjechać na ostatnią drogę prowadzącą wzdłuż granicy na Tompę
2) autostradą na Belgrad ok. 100 km, potem zjechać i szukać przejazdu na Tompę na ukos
3)przejechać istniejący odcinek autostrady na Osijek i od Solt jechać również na ukos do Suboticy (tyle że z drugiej strony, tj. od północnego zachodu)?....
Uffffff ale namieszałeś
Żeby była jasność
mówię o węgierskiej autostrdzie M-5.Gdzie odbijać jak chcesz odpuścić Roszke/Horgosz ?
1) jadąc do Serbii zjeżdzasz zjazdem do Szeged i dalej kierujesz się w strone Tompy z Tompy jedziesz do Suboticy i z Suboticy na tą ichnią "autostradę" (razem ok. 100 km)
2) jadąc na Węgry odbijasz z serbskiej autostrady na Subotice i dalej jak w pkt 1.
Mniej więcej jak na tej mapce:
ale jakby co to miodu na tej trasie też bym nie oczekiwał bo szybko tego nie zrobisz (choćby przejechanie całej Suboticy z zachodu na wschód).
O trasie na Osijek się nie wypowiadam bo mnie nie interesuje - zupełnie mi nie po drodze i za dużo nadrabiania kilometrów.
Poza tym pamietaj, że granice SRB/HR na autostradzie też przekaraczają całe tabuny Turków więc możesz się też nieźle wyrolować.
djibril napisał(a):No i informacja, że w Horgoszu korkuje się tylko w weekend, to mi niewiele daje bo z kolei w tygodniu są tiry i dlatego zawsze staram się jeździć w sobotę, żeby nie musieć się poruszać po drodze razem z ich kawalkadami. I tak źle, i tak niedobrze. ....
A co Ci te TIRY przeszkadzają ?
Przecież one jadą swoim pasem i swoim (oddzielnym) przejściem granicznym.
Przecież z TIRAMI nie będziesz stał w kolejce