PS. Nadrobiłam zaległości

Pozdrawiam
FUX napisał(a):Siena jednym z klimatyczniejszych miejsc w T.
mysza73 napisał(a):No ale dziewczyny, zastanówmy się ... które włoskie miasto nie ma zabytków,
zawsze jakiś ładna chiesa, palazzo albo kupka "kamieni" się znajdzieCo fakt to fakt. Ciekaw czy tam na południu też w każdej wiosce będą kamienie...
mysza73 napisał(a):moja Zuźka ostanio mówi mi, cobym pokazała jej gdzie my właściwie jedziemy ... pokazuję jej lazury w relacji Tonego, a ona kręci nosem ... że piach ... że trzeba daleko w morze iść żeby popływać ...,
zakończyła swe jęczenie stwierdzeniem, że "w Chorwacji i tak jest najfajniej"![]()
![]()
piekara114 napisał(a):Zwłaszcza jak opis zaczyna się o mieście broniruzica napisał(a):No właśniemarze_na napisał(a):Ciekawie. To chyba pierwsze moje spotkanie z tą miejscowością.piekara114 napisał(a): zabytki, jak się okazało Brescia ma ich trochę
Relacje kształcą![]()
Mój papierowy przewodnik twierdził, że w ogóle nie warto tam zaglądać
A na zdjęciach widać, że to całkiem przyjemne miasto
![]()
Opis Brescii był tylko w jednym z 3 przewodników (w domu sprawdzę, w którym), a poświęcono mu nawet 4 strony
![]()
![]()
Myślę, że spokojnie można by było cały dzień w tym mieście spędzić. A Siena to Premier Leagueajdadi napisał(a):Fajna ta Brescia...wiadomo to nie Siena...ale mi się podoba i bym się tam nie nudził
tony montana napisał(a):Katedra w Sienie jak dla mnie = katedrze w Orvieto i Mediolanie (tu jeszcze coprawda nie byłem, znam tylko ze zdjęć)
wiola2012 napisał(a):PS. Nadrobiłam zaległościprzeczytałam już całą Twoją relację. Bardzo fajna, szczegółowa, bez zanudzania, super pomysł z linkami do miejsc parkingowych itp. Czekam na Gardę
piekara114 napisał(a):
Pamiętajcie nad Gardą czyhają straszne potwory, które tylko czekają, jaką kuchnię światową dziś serwują….![]()
ruzica napisał(a):Coś pecha miałaś, nad morzem też Cię potwory atakowały, jeden nawet skutecznia![]()
piekara114 napisał(a):
Wchodzimy jeszcze na Campo…. Ale tłumy![]()
ciężko przejść, żeby wejść na sam plac, nie mówiąc już o jakimś poruszaniu się w tym tłumie. Udaję się pod fontannę, która powoli zapełnia się wodą. Nie mam mowy o zrobieniu zdjęcia całej fontannie, ludzie okupują ogrodzenie szczelnym szpalerem.
feniks7 napisał(a):Jak ja byłem, to przy fontannie były pustki, może dlatego, że i ona pusta była![]()
wiola2012 napisał(a)::D uśmiałam sięi siup do wody… Zimno![]()
…. Palce drętwieją
![]()
….
Lecę po termometr, co to za numery… Ale woda ma 26 stopni..
Ja myślę, że i nasz Bałtyk ciepły tylko te południowe morza nas rozpieściły
piekara114 napisał(a):piekara114 napisał(a):Zwłaszcza jak opis zaczyna się o mieście broniruzica napisał(a):No właśniemarze_na napisał(a):Ciekawie. To chyba pierwsze moje spotkanie z tą miejscowością.piekara114 napisał(a): zabytki, jak się okazało Brescia ma ich trochę
Relacje kształcą![]()
Mój papierowy przewodnik twierdził, że w ogóle nie warto tam zaglądać
A na zdjęciach widać, że to całkiem przyjemne miasto
![]()
Opis Brescii był tylko w jednym z 3 przewodników (w domu sprawdzę, w którym), a poświęcono mu nawet 4 strony
![]()
Myślę, że spokojnie można by było cały dzień w tym mieście spędzić. A Siena to Premier Leagueajdadi napisał(a):Fajna ta Brescia...wiadomo to nie Siena...ale mi się podoba i bym się tam nie nudził![]()
maxredaktor napisał(a):W Brescii jest też bardzo dobra galeria Pinacoteca Tosio Martinengo. Można je będzie zobaczyć teraz w Muzeum Narodowym w Warszawie http://www.mnw.art.pl/wystawy/brescia-renesans-na-polnocy-wlochbrmoretto-savoldo-moroni-rafael-tycjan-lotto,178.html
Milano na pewno wyżej notowana niż Brescia....kmichal napisał(a):... też mieliśmy "chrapkę" na Brescie, ale tylko przejechaliśmy obok niej dwukrotnie w drodze do Mediolanu i Bergamo, a widzę, że jednak warto tam wjechać ......