Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tęcze Korčuli i kominy Lastova

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 02.12.2014 16:39

romuald22 napisał(a):
maslinka napisał(a):Budzimy się przed 8:00.

Podziwiam.
W wakacje nie jestem godzien poznać dnia o tej porze. :)

Na wakacjach o tej porze zwykle już coś zwiedzam. 8)

Pozdrawiam,
Wojtek
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 02.12.2014 18:18

Ja spożywam drugie śniadanie:-)
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 02.12.2014 18:44

Agnieszko,nawet gdybyście byli na tej wyspie w połowie turnusu, to pokazanie jej na końcu relacji byłoby najrozsądniejszym rozwiązaniem :wink:
Pięknie... 8)
janusz07
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz07 » 02.12.2014 18:48

Piękne widoki. piękne zatoki i zdjęcia, robi wrażenie.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 02.12.2014 20:07

mysza73 napisał(a):Fajną miejscówkę ma ten pan na górze :D .

Takie trochę niższe bocianie gniazdo ;)

Franz napisał(a):
romuald22 napisał(a):
maslinka napisał(a):Budzimy się przed 8:00.

Podziwiam.
W wakacje nie jestem godzien poznać dnia o tej porze. :)

Na wakacjach o tej porze zwykle już coś zwiedzam. 8)

jackuc napisał(a):Ja spożywam drugie śniadanie:-)

;)
Każdy ma swój tryb :)

My normalnie jesteśmy śpiochami, ale w namiocie w Chorwacji nie da się zbyt długo wytrzymać. Chociaż w tym roku, przez to, że temperatury były niższe, czasami udawało nam się spać dłużej 8)

CROberto napisał(a):Agnieszko,nawet gdybyście byli na tej wyspie w połowie turnusu, to pokazanie jej na końcu relacji byłoby najrozsądniejszym rozwiązaniem :wink:
Pięknie... 8)

Chyba masz rację :D Trudno byłoby przebić widoczki z wyspy Proizd.

Robercie, bardzo się cieszę, że tu zaglądasz :)

janusz07 napisał(a):Piękne widoki. piękne zatoki i zdjęcia, robi wrażenie.

Dzięki, Janusz :D

Fajnie, że ciągle ze mną jesteście :) Zostali najtwardsi ;) :mrgreen:
Wiem, że długo piszę tę relację, ale już widać koniec ;) Myślę, że jest szansa na to, że skończę jeszcze w tym tygodniu 8)

Pozdrawiam serdecznie :papa:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 02.12.2014 20:10

No piękna ta wisienka!cudne widoki i kolor wody ...
a co do wczesnej pory,to prawda,my w domu też lubimy pospać,ale na wakacjach nie umiemy się wylegiwać o 8 raczej śniadanie jemy,a jak trzeba to i w drodze jesteśmy ;)

Maslinko,Twój końcowy wpis zabrzmiał trochę jak usprawiedliwienie,zupełnie niepotrzebnie,bardzo przyjemnie się czyta,z resztą jak każdą Twoją relację .
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 02.12.2014 20:30

cudne zakończenie, kolory niesamowite 8O
myślę, że w 20... 50 i nam uda się tam dotrzeć :wink:
zwłaszcza, że do tej pory może się przekonam do plaż FKK (na razie korzystamy z takich dwuosobowych)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.12.2014 20:40

maslinka napisał(a):

Fajnie, że ciągle ze mną jesteście :) Zostali najtwardsi ;) :mrgreen:

Bardzo dużo ludzi czyta cały czas twoją relację, jestem o tym przekonany :wink:

Jest jak zawsze bardzo fajna :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 02.12.2014 20:49

andeo napisał(a):Maslinko,Twój końcowy wpis zabrzmiał trochę jak usprawiedliwienie,zupełnie niepotrzebnie,bardzo przyjemnie się czyta,z resztą jak każdą Twoją relację .

Bo ja sama mam czasami dosyć pisania tej relacji ;) Na początku siadałam do niej ze zdecydowanie większym zapałem. Teraz czasami po prostu mi się nie chce, ale jak już się coś zaczęło, wypadałoby skończyć, zwłaszcza, że już niedużo zostało do opisania. Pod koniec relacji zwykle mam problem z motywacją ;)

Kasia i Krzyś napisał(a):cudne zakończenie, kolory niesamowite 8O
myślę, że w 20... 50 i nam uda się tam dotrzeć :wink:

Dzięki za miłe słowa :)

Kasia i Krzyś napisał(a):zwłaszcza, że do tej pory może się przekonam do plaż FKK (na razie korzystamy z takich dwuosobowych)

Mamy tak samo :D Z tym, że do takich oficjalnych, gdzie jest ktoś poza nami, to ja się raczej nie przekonam 8) Chociaż do 2050 roku to kto wie ;)

Lednice napisał(a):Bardzo dużo ludzi czyta cały czas twoją relację, jestem o tym przekonany :wink:

Jest jak zawsze bardzo fajna :D

Miło mi to słyszeć :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.12.2014 21:22

[quote="maslinka"]2 sierpnia (sobota): Najlepsze na koniec - wyspa Proizd! Część druga

Myśleliśmy, że nie może być piękniej, a jednak ta zatoczka robi na nas większe wrażenie niż Veli Bili Bok.
Zobaczcie sami :D:

Obrazek

Pięknie :-)
Dawno temu ludy pasterskie,które przybyły w Tatry łukiem karpackim nazwały wszystkie stawy "morskimi okami",a to dlatego jakoby morze patrzyło na nas...
Teraz już wiem,że to chodziło o Jadran! :-).
Załączniki:
DSCN5192-001.JPG
Litworowy Staw
DSCN5118.JPG
Długi Staw Vielicki
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 02.12.2014 22:34

Czytam od początku i ja :D . Szkoda, ze podròż powoli się konczy. Piękna Ķorcula, pozdrawiam G.
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 02.12.2014 22:56

Już dziś raz napisałem, ale muszę napisać też tu... :lol:
Boskie kolory :D :!:

pozdr
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 02.12.2014 23:54

i nie podrasowane. naprawdę są takie, oczywiście w pełnym słońcu.
za barem przy ścieżce jest też stary tor do buli, można pograć, bo stare kamienne bule walają się na nim.
plaża, na której maslinka nie była, jest moim zdaniem najładniejsza. i z reguły dość pusta, może dlatego że to FKK.
generalnie ludzi na wyspie jest w sam raz, bo nie można na niej nocować. wszystko co przypływa, musi odpłynąć wieczorem :)
w konobie dobra kawa ;)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.12.2014 11:52

tomekkulach napisał(a):Pięknie :-)
Dawno temu ludy pasterskie,które przybyły w Tatry łukiem karpackim nazwały wszystkie stawy "morskimi okami",a to dlatego jakoby morze patrzyło na nas...
Teraz już wiem,że to chodziło o Jadran! :-).

Musiało chodzić o Jadran :D

Gosia i Marek napisał(a):Czytam od początku i ja :D . Szkoda, ze podròż powoli się konczy.

Niestety, wszystko się kiedyś kończy...

janusz.w. napisał(a):Już dziś raz napisałem, ale muszę napisać też tu... :lol:
Boskie kolory :D :!:

Cześć Janusz :D
O tak, były boskie! :mrgreen:

kor_nick napisał(a):za barem przy ścieżce jest też stary tor do buli, można pograć, bo stare kamienne bule walają się na nim.

Następnym razem ;) Tylko jeszcze muszę się nauczyć zasad 8)

kor_nick napisał(a):plaża, na której maslinka nie była, jest moim zdaniem najładniejsza. i z reguły dość pusta, może dlatego że to FKK.

No cóż, trudno...
Chociaż właściwie nie żałuję, bo te dwie, na których byliśmy, były cudne :mrgreen: O urodzie plaż na wyspie Proizd decyduje przede wszystkim kolor wody (a o kolorze wody z kolei - kamyczkowe dno :D), a ten na wszystkich plażach (może poza Batalo ;)) był podobny :)

Aaa, wygląda na to, że przekręciłam nazwę plaży FKK. To był Donji (a nie Mali) Bili Bok. Już w relacji poprawiłam :)

Pozdrav :papa:
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 03.12.2014 12:13

maslinka napisał(a):Fajnie, że ciągle ze mną jesteście :) Zostali najtwardsi ;) :mrgreen:
Wiem, że długo piszę tę relację, ale już widać koniec ;) Myślę, że jest szansa na to, że skończę jeszcze w tym tygodniu...... 8)

Eeeee tam....człowiek się na tym hartował 8) :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Tęcze Korčuli i kominy Lastova - strona 39
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone