Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tęcze Korčuli i kominy Lastova

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kbw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kbw » 27.08.2014 12:12

Czekam z niecierpliwością na dalsze zdjęcia z Lastowa, a szczególnie ze stolicy wyspy i plaż. Mam nadzieję ze dotarłaś na naszą która wyglądała tak
PLAŻA1.jpg
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 27.08.2014 13:34

andeo napisał(a):Ja wczoraj odwiedziłam latarnię w Stilo i dowiedziałam się,że można zdobyć 2 odznaki Bliza,zdobywając 13 latarni polskich ,a złotą po zdobyciu 3 latarni za granicą,myślę,że w podróży po Chorwacji nie byłoby problemu ze zdobyciem tej złotej :)

Na pewno nie byłoby żadnego problemu :) Tylko nie wiem, czy te "zwykłe" też się liczą, np. taka lastovska latarnia (?) ;):

Obrazek

janusz.w. napisał(a):Potężne spóźnienie w czytaniu Twojej relacji miałem :? , ale już jestem na bieżąco :D

pozdr

Cześć Wojtku :)
Fajnie, że jesteś :D

Magdalena S. napisał(a):Cieszę się, że ,,dotarliśmy" na Lastovo, bo to dla mnie wyspa zupełnie nieznana i jestem jej bardzo ciekawa :papa:

Trochę ją odkryję ;)

mysza73 napisał(a):Całkiem przyjemnie wygląda ta droga :D .

Szło się dobrze, bo wybraliśmy się tam już praktycznie wieczorem, więc było chłodniej. W upale i pełnym słońcu na pewno już nie byłoby tak fajnie 8)

kbw napisał(a):Czekam z niecierpliwością na dalsze zdjęcia z Lastowa, a szczególnie ze stolicy wyspy i plaż. Mam nadzieję ze dotarłaś na naszą która wyglądała tak

Jasne, że dotarłam :)
Wodowaliśmy tam kajak i płynęliśmy w bardziej odludne miejsca :D
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 27.08.2014 13:55

Tak,myślę że wszystkie latarnie wchodzą w grę :) tylko zdobyć jakąś pieczęć ,że się było :) myślę ,że jednak większym wyzwaniem jest te 13 latarni w Polsce :oczko_usmiech:
Ja czekam na kominy,bo to też ciekawa sprawa,są bardzo specyficzne.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 27.08.2014 14:01

andeo napisał(a):Tak,myślę że wszystkie latarnie wchodzą w grę :) tylko zdobyć jakąś pieczęć ,że się było :)

Hmmm, ciekawe, gdzie przybijają pieczęć za "zdobycie" tej latarni, którą wkleiłam wyżej ;) I jak się udowadnia, że się ją widziało? Chyba zdjęciem ;)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 27.08.2014 15:17

Może jednak tylko takie większe się liczą ,gdzie można spotkać kogoś z pieczęcią ,tego nie wiem..
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 27.08.2014 20:48

pływaliście w kapokach i czy trzeba je mieć przy tego typu pływadełkach? :)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 27.08.2014 21:20

Baaaaardzo fajne to Lastovo 8)

Pozdrawiam
Piotr
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 27.08.2014 21:24

Ładnie tam... :) I słoneczka dostatek :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 27.08.2014 22:39

ziemniak napisał(a):pływaliście w kapokach i czy trzeba je mieć przy tego typu pływadełkach? :)

Kapoki, jak zwykle, służyły nam za poduszki na plażach ;) Chociaż raz włożyłam kapok na kajaku - bo było mi zimno :lol:

Czy trzeba mieć? Nie sądzę, nikt tego nie sprawdza. Ale na wszelki wypadek, dla własnego bezpieczeństwa, warto.

piotrf napisał(a):Baaaaardzo fajne to Lastovo 8)

To dopiero początek :D

Goniaa napisał(a):Ładnie tam... :) I słoneczka dostatek :)

O tak, słoneczka nam na Lastovie nie zabraknie :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.08.2014 06:36

Witam wszystkich a przede wszystkim autorkę.
Z góry dziękuję za każdą relację którą piszesz, czytam i coraz bardziej zastanawiam sie nad wyjazdem na Chorwacyjny kemping zamiast wynajmu drogiego apartamentu (2+2). Zrobiłem sie już nieco wygodny i ostatni raz spędziłęm wakacje pod namiotem jeszcze w studenckich czasach ale remont domu (a raczej konto w banku) pokazuje że albo w przyszłym roku spędzimy wakacje na działce albo może jakiś niedrogi camp na Chorwacji. :papa:
madzia828
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia828 » 28.08.2014 13:49

zasiadam i ja do grona czytelników trochę późno ale całą już napisaną relację przeczytałam :mrgreen: czekam na ciąg dalszy :wink:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 28.08.2014 15:09

Również czekam i z przyjemnością bliżej poznam to tajemnicze Lastovo.. ;)
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 28.08.2014 20:02

Ufff, maslinkowa relacja też nadrobiona po wakacjach własnych :) .
Korčula i jej okolice przepiękne, niezmiennie zazdroszczę możliwości, jakie daje wam pływadełko.
A myśli me coraz bardziej krążą wokół tematu "Pelješac i Korčula" :) .

Zwierzaki kempingowe po prostu boskie :mrgreen: .

Trasa piesza wydaje się przyjemna, ale 1,5 km do plaży chyba byłoby dla mnie nie do przełknięcia... mogę chodzić prawie 4 na kolację, ale plażę jednak lubię mieć pod nosem :mrgreen: .
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 28.08.2014 22:12

ma77 napisał(a):Witam wszystkich a przede wszystkim autorkę.
Z góry dziękuję za każdą relację którą piszesz, czytam i coraz bardziej zastanawiam sie nad wyjazdem na Chorwacyjny kemping zamiast wynajmu drogiego apartamentu (2+2). Zrobiłem sie już nieco wygodny i ostatni raz spędziłęm wakacje pod namiotem jeszcze w studenckich czasach ale remont domu (a raczej konto w banku) pokazuje że albo w przyszłym roku spędzimy wakacje na działce albo może jakiś niedrogi camp na Chorwacji. :papa:

Cześć. Campingi w Chorwacji są różne - tańsze i droższe. Często w niskiej cenie możesz znaleźć całkiem satysfakcjonujące warunki - na małych campach, często nad samym morzem :) Powodzenia!

madzia828 napisał(a):zasiadam i ja do grona czytelników trochę późno ale całą już napisaną relację przeczytałam :mrgreen: czekam na ciąg dalszy :wink:

Z ciągiem dalszym może być chwilowo problem, bo mam teraz trochę mniej czasu :roll: Ale jutro postaram się coś wrzucić.

razpol napisał(a):Również czekam i z przyjemnością bliżej poznam to tajemnicze Lastovo.. ;)

Widzę, że Lastovo fascynuje ;)

morgana napisał(a):Trasa piesza wydaje się przyjemna, ale 1,5 km do plaży chyba byłoby dla mnie nie do przełknięcia... mogę chodzić prawie 4 na kolację, ale plażę jednak lubię mieć pod nosem :mrgreen: .

Witaj, Morgana. Dlatego my tylko raz i wystarczy :D Ja też lubię mieć plażę blisko. W tym roku był z tym mały problem. Akurat tak się złożyło, że lądowaliśmy na campingach mniej lub bardziej oddalonych od morza. Najbliżej było na Kalcu w Korčuli, ale z kolei jakość tamtejszej plaży pozostawiała dużo do życzenia :? Na szczęście jest kajaczek :D
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 29.08.2014 13:07

kbw napisał(a):Czekam z niecierpliwością na dalsze zdjęcia z Lastowa, a szczególnie ze stolicy wyspy i plaż. Mam nadzieję ze dotarłaś na naszą która wyglądała tak
PLAŻA1.jpg

... ach jak mi się podobają te lastovskie klimaty ... i ten porzucony niebieski dwuczęściowy strój kąpielowy :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Tęcze Korčuli i kominy Lastova - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone