Jestem z powrotem po przedłużonym weekendzie spędzonym na południu Czech Pięknie było! Stacjonowaliśmy w Czeskim Krumlovie (bajkowe miasto!) i oprócz tego miasteczka zwiedziliśmy Hlubokę nad Wełtawą, Telč, austriacki Linz i połazikowaliśmy nad jeziorem Lipno
Wakacje krótkie, ale bardzo męczące Nawet ja mam już dosyć zwiedzania
Czas wrócić do pisania relacji, ale proszę o cierpliwość, bo muszę się trochę ogarnąć
Fatamorgana napisał(a):W "Amforze" (Lastovo) drogo nie mieli...
Za to mieli zarąbiste rysunki satyryczne z konkursu- uśmiałem się w oczekiwaniu na pyszną pizzę.
Cześć Fata!
Tak, "Amfora" była wyjątkiem i dlatego tam się żywiliśmy Mieli też pyszne lignje Generalnie dobre jedzenie za przyzwoitą cenę i do tego piękny widok z tarasu. A pana satyryka widziałam, jak podpisywał swoje rysunki
Fatamorgana napisał(a):Cześć Aga tak w ogóle i jak Ci już pisałem- Lastovo kajakiem- to mogła wymyślić tylko Maslinka...
Biorę tylko połowę odpowiedzialności za ten pomysł Sądziłam, że Lastovo trochę lepiej nadaje się do kajakowania. Brakowało mi pięknych plaż - takich jak na Hvarze czy Korčuli. Ale nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy czegoś ciekawego dla siebie nie znaleźli
Fatamorgana napisał(a):A przy okazji: o Lastovie bardzo dobrze i ciekawie oraz dokładniej było/jest w filmie pokazywanym wiosną po kilka razy na kanale Viasat Nature: "Wodne skarby Chorwacji"- odcinek II jest o Lastovie i pokazuje również mniejsze wyspy archipelagu oraz fantastyczne pionowe ściany podwodne i życie wokół nich.
Dzięki Na pewno zobaczę
A teraz czekam na Twoją relację
Lidia K napisał(a):maslinka napisał(a): To jak, płyniecie z nami?
Nadgoniłam może dlatego, że wybrałam własne nogi a nie kajak (podobnie jak Ty poprzedniego wietrznego dnia).
Witaj, Małgosiu
Czasami lepiej jest zaufać własnym nogom
Lidia K napisał(a):Zastanawiam jak Wam się będzie podobać w Grecji gdy już ten właśnie kierunek wybierzecie.
Musimy się o tym przekonać
henius34 napisał(a):lepiej późno niż wcale...,zasiądę na rufie:)
Zapraszam Ale uprzedzam - może trochę chlapać
miras_sg napisał(a):OK ... 0 ddw poczytam dalej jak wrócę , Pozdrav
Super wakacji życzę!
M.KOM.8 napisał(a):Bok!!!
Jak bym tam był...
Pozdrawiam Maslinko
Bok!
Cieszę się, że zajrzałeś Mam nadzieję, że spotkamy się we wrześniu/październiku
kroj napisał(a):Oj, wreszcie się zalogowałam, nie mogłam się dogadać z moim hasłem i spóźniłam się na rejs
Powlokę się wpław za Wami; super się czyta i ogląda Waszymi obiektywami Czekam na więcej..
Pozdrawiam ciepło
Witaj! Dzięki za miłe słowa
ziemniak napisał(a):PS już nie jedna twoja relacja była dla nas bardzo pomocna, także gdyby się dało to nie jedno Ożujsko dla Ciebie ...a może kiedyś gdzieś spotkamy się po drodze
Hehe, w takim razie mam nadzieję, że się spotkamy
Pozdrav