Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tęcze Korčuli i kominy Lastova

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 13.08.2014 16:17

Piękne fotki :) Korcula z każdej strony się świetnie prezentuje ;) Pogoda widzę była wspaniała na takie wyprawy :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.08.2014 17:30

longtom napisał(a):
maslinka napisał(a): Ale i tak jest dobrze, wiatr mógłby przecież złośliwie zmienić kierunek :mrgreen:

Wiemy coś na ten temat. :D

Te wiatry to perfidne potrafią być ;)

campari napisał(a):Maslinko świetna relacja :)

Czytam już od paru sezonów Twoje relacje i zawsze są one dla mnie wielką inspiracją.

Witaj, Marta. Dzięki za miłe słowa :)

campari napisał(a):Obawiam się, że nie zdążę przeczytać wszystkiego (wyjazd 18.08) no ale ile żdążę to moje :D

A ja się obawiam, że już niewiele przeczytasz ;), bo jutro wybieramy się na przedłużony weekend do Czech...

Baw się dobrze na wakacjach i "do zobaczenia" później :)

Franz napisał(a):
maslinka napisał(a):Znowu przepływamy obok pięknej starówki

Zacnie się prezentuje.

O tak, zacnie :D

minimartini napisał(a):
maslinka napisał(a): Coś nam założycielka Klubu zniknęła ostatnio z forum...

... zaraz zniknęła :roll: :lol: :wink:
Smutki z powodu braku klimatów pokorczulańskich nad Bałtykiem topiła ;)

Cześć Martyna! :D Brakowało Cię na forum.
Chyba nad Bałtykiem miałaś lepszą pogodę niż w Cro ;)

minimartini napisał(a):Jak cudownie, że teraz będę mogła wspominać dzięki Tobie...

Odnajdziesz tu na pewno kilka swoich ulubionych korčulańskich miejsc. A może uda mi się Cię czymś zaskoczyć ;)

Również serdecznie pozdrawiam :)

Eunike1984 napisał(a):Piękne fotki :) Korcula z każdej strony się świetnie prezentuje ;) Pogoda widzę była wspaniała na takie wyprawy :)

Jeszcze była..., bo następnego dnia :evil: Ale nie uprzedzajmy faktów ;)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 13.08.2014 19:51

maslinka napisał(a):
... W Pelješkim Kanale zakotwiczyła duża jednostka:
... Bandera holenderska. Małymi łódkami dowożą turystów ze statku na starówkę:

W tym czasie również obserwowaliśmy tę jednostkę, tyle że po drugiej stronie wielkiej wody. To Holland America Line :)
W zbliżeniu wygląda jak blok :mrgreen:
DSCN0210.JPG

DSCN0218.JPG
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 13.08.2014 20:08

Przyznam, że pogoda jakby taka (nie)polska nam się trafiła ;) opalenizna lepsza niż z Cro :wink: :lol:
Nie wątpię, że mnie zaskoczysz! :) Póki co cieszę się, że Vrnik pokazałaś, ale i ubolewam, że nam się nie udało... :evil: :wink:

Pięknego czeskiego weekendu!
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 13.08.2014 21:02

maslinka napisał(a): To jak, płyniecie z nami?

Oczywiście :D ! A przy okazji przypomnę sobie moje :roll: jakże już dawne pływanie na Lastovo. No ale nie kajakiem :wink: , więc będzie odmiana. No i zapewne zobaczę u Ciebie znacznie więcej, niż wtedy mi się udało.
A więc, zabieram się za nadrabianie kilku stron o nowej wyprawie 8)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 13.08.2014 21:22

Halo Agnieszko

Oczywiście jestem, melduje się z niejakim opóźnieniem, albowiem troche mnie nie było

Ale teraz już jestem i bedę na bieżąco - ciekawi mnie przede wszystkim "nieograne" Lastovo

Pamiętam mojego Kontrahenta, który zachwalał Lastovo mówiąc "spokój i cisza, nawet zasięgu nie miałem często" :)

:smo: :smo:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 13.08.2014 22:00

tony montana napisał(a):Halo Agnieszko

Oczywiście jestem, melduje się z niejakim opóźnieniem, albowiem troche mnie nie było
Ale teraz już jestem i bedę na bieżąco - ciekawi mnie przede wszystkim "nieograne" Lastovo
Pamiętam mojego Kontrahenta, który zachwalał Lastovo mówiąc "spokój i cisza, nawet zasięgu nie miałem często" :)
:smo: :smo:

Mi Lastovo nie bardzo się spodobało z lądu :? dużo betonu przy brzegu i knajpek ale lodów to nie było gdzie kupić 8O
No ale zobaczę chętnie co Maślinki odkryli od strony wody :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.08.2014 22:10

gusia-s napisał(a):W tym czasie również obserwowaliśmy tę jednostkę, tyle że po drugiej stronie wielkiej wody. To Holland America Line :)
W zbliżeniu wygląda jak blok :mrgreen:

No rzeczywiście, jak blok. Niby stanowi ciekawy widok sam w sobie, ale nie wiem, czy bym chciała, żeby mi zasłaniał ciekawsze widoki :?

minimartini napisał(a):Nie wątpię, że mnie zaskoczysz! :) Póki co cieszę się, że Vrnik pokazałaś, ale i ubolewam, że nam się nie udało... :evil: :wink:

Wiesz, jak to jest - musi być coś nieodkrytego, żeby było po co wracać :)

minimartini napisał(a):Pięknego czeskiego weekendu!

Dzięki :)

dangol napisał(a):Oczywiście :D ! A przy okazji przypomnę sobie moje :roll: jakże już dawne pływanie na Lastovo. No ale nie kajakiem :wink: , więc będzie odmiana. No i zapewne zobaczę u Ciebie znacznie więcej, niż wtedy mi się udało.

Witaj, Danusiu.
Na Lastovie byliśmy tylko (aż ;)) 4 dni. Właściwie chyba wystarczająco, bo już nic więcej do oglądania (z wody i z lądu) bym tam nie wymyśliła ;)

tony montana napisał(a):Halo Agnieszko

Hello Tony!
No wiem, wiem, że Cię nie było, Obieżyświecie jeden ;) :mrgreen:

tony montana napisał(a):Pamiętam mojego Kontrahenta, który zachwalał Lastovo mówiąc "spokój i cisza, nawet zasięgu nie miałem często" :)

Turystów mało, jaszczurek dużo i tanio 8O w sklepach, bo w knajpkach to już niekoniecznie ;)
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 13.08.2014 22:59

W "Amforze" (Lastovo) drogo nie mieli... :) :wink:
Za to mieli zarąbiste rysunki satyryczne z konkursu- uśmiałem się w oczekiwaniu na pyszną pizzę.
:) :wink:

Cześć Aga tak w ogóle i jak Ci już pisałem- Lastovo kajakiem- to mogła wymyślić tylko Maslinka... :) :mrgreen: :wink:

A przy okazji: o Lastovie bardzo dobrze i ciekawie oraz dokładniej było/jest w filmie pokazywanym wiosną po kilka razy na kanale Viasat Nature: "Wodne skarby Chorwacji"- odcinek II jest o Lastovie i pokazuje również mniejsze wyspy archipelagu oraz fantastyczne pionowe ściany podwodne i życie wokół nich.

Odsyłam tu:
http://chomikuj.pl/Stelioanos/Przewodni ... .avi(video)
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 14.08.2014 10:30

maslinka napisał(a): To jak, płyniecie z nami?

Nadgoniłam może dlatego, że wybrałam własne nogi a nie kajak :wink: (podobnie jak Ty poprzedniego wietrznego dnia). Zastanawiam jak Wam się będzie podobać w Grecji gdy już ten właśnie kierunek wybierzecie.

Fajne widoki z wieży, super wycieczki wokół wysepek, świetne widoki z kajaka na stolicę. :D :D :D
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 14.08.2014 22:56

lepiej późno niż wcale...,zasiądę na rufie:)
miras_sg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) miras_sg » 15.08.2014 00:02

OK ... 0 ddw poczytam dalej jak wrócę , Pozdrav :)
M.KOM.8
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.KOM.8 » 17.08.2014 22:16

Bok!!!
Jak bym tam był...
Pozdrawiam Maslinko ;-)
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 18.08.2014 21:41

Oj, wreszcie się zalogowałam, nie mogłam się dogadać z moim hasłem i spóźniłam się na rejs :oops: :(
Powlokę się wpław za Wami; super się czyta i ogląda Waszymi obiektywami :) Czekam na więcej..
Pozdrawiam ciepło
:papa:
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 18.08.2014 21:54

:papa: :papa: :papa:

dołączam się i czekam na więcej z niecierpliwością :wink: bo już 29 sierpnia kolejny wyjazd na Chorwację.
Tym razem zupełnie inaczej, bo planujemy podróż rozłożyć na 3 dni przez Węgry i BiH. A potem 6 dni na Korculi i 6 dni na Rabie.

Chorwacja ma w sobie to coś. Byliśmy w prawie każdym kraju w Europie (oprócz Portugalii i Mołdawii),
a jednak wracamy do Chorwacji co roku.
2011 - Brela i Pag, 2012 - Hvar i Krk, 2013 - Istria.

PS już nie jedna twoja relacja była dla nas bardzo pomocna, także gdyby się dało to nie jedno Ożujsko dla Ciebie :D ...a może kiedyś gdzieś spotkamy się po drodze :hut:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Tęcze Korčuli i kominy Lastova - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone