Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tatuaż

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 10.10.2006 09:58

Ja mam zwykły tatuaż , na całe życie. Z tego co wiem to biotatuaż jest oczywiście czasowy , ale napewno nie zniknie kiedyś tam w jedna noc!

Nie powiedziałam że zniknie w jedną noc, ale kiedyś zniknie z czasem i jesli nie będę chciała go w miarę wyblaknięcia uzupełnic na nowo, to zrobi się niewidoczny :D
Głebokość nakłuć jest minimalnie różna.

Minimalnie to chyba zbyt ostro powiedziane :D -biotatuaż wykonuje się nakłuwając drugą warstwę naskórka (warstw naskórka jest 20) na około 0,5 mm nie tak jak w tatuażu trwałym nakłuwając skórę właściwą. Przy biotatuażu własciwie nie nakłuwa się igłą tylko "ostro rysuje". Zabieg nie boli a ma się wrażenie jakby ktoś dobrze natemperowanym ołówkiem jeździł w jednym miescu.
Efekt może byc taki sobie

Taki sobie moze być również przy tatuazu trwałym, z tym ze to efekt na całe zycie, a w przypadku biotatuażu niekoniecznie.
Poza tym zapewniam że nie odróznisz tatuażu trwałego od biologicznego.
Oczywiście biologiczny tatuaż cechuje się innymi cechami bezpiecznego zdrowego wykonania.
Do reszty :D ależ proszę to żadne zboczone zdjęcie nie ma co liczyć na zdjęcie tatuażu w miejscu gdzie ma Doda :D :D :D
Obrazek[/img]
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 10.10.2006 10:13

Zaraz tam zboczone :lol: nie wiem gdzie tatuaż ma Doda i nawet specjalnie mnie to nie interesuje :wink: a ten Twój ładny nie powiem :lol: :twisted:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 10.10.2006 10:27

też mi się podoba :lol: :lol: :lol:
Vandall
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vandall » 10.10.2006 12:55

Jestem wielkim piewca tatułowania sie- bo to fajna sprawa.
Sam systematycznie pokrywam swoje ciałko kolejnymi kolorkami- jednak biocośtam uważam za zwykłą profanację- fakt!!!, u kobiet które zmienne są jak to wszem wiadomo taki rysunek moze sie sprawdzić ( bo niejest trwały itp itd.) i niejest czymś złym- jednak na faceta z takim czymś miał bym jedno określenie, a zwalczał bym go PiS'em ;)
Tatoo to jednak mimo wszystko pewien krąg ludzi (powiedzmy wtajemniczonych - napewno nie osadzonych ;) ) to pewnosc działania i determinacja która towarzyszy osobie tatułowanej - w biotatoo takich emocji niema wg mnie te sa poruwnywale z emocjami towarzyszącymi naklejaniem sobie kalkomanji z gumy do zucia.
Odrębna dziedziną sa rysunki z henny - ma to swoja głęboka tradycję siegająca dalekich Indji kojazone głównie z ceremonjami zaślubin itp.
i tez niejest trwały! a jednak prawdziwy - prosze niemylic twórców tej sztuki z ludzmi którzy na deptakach tworza coś z henny w kurortach :) bo to to już totalna cepelja.
Cuż moge dodać, malujmy sie - i tyle.
Tatoo niejest juz postrzegany przez pryzmat więzienia - i całe szczescie!
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 10.10.2006 14:11

Są tatuaże, które przykuwają moją uwagę. Nie ukrywam, że często dzięki ozdobionemu nimi facetowi.

Ale są 2 powody, dla których nie jestem ich zwolenniczką:

1. Przez pół roku nie można oddać krwi - a sama wiem, że takie sytuacje spadaja na nas jak grom z jasnego nieba i ...

2. Kobiety, które tatuują urocze miejsce nad królewskimi policzkami (no, tam gdzie Madzia i Doda i..wiele wiele innych) muszą się liczyć z tym, że w wielu szpitalach w czasie narodzin dziecka nie mają co liczyć na znieczulenie zewnątrzoponowe. Co prawda wkłucie nie nastęuje w miejscu, gdzi jest rdzeń, ale mimo wszytsko lekarze unikają takich zabiegów.

Mój mąż dojrzewa i dojrzewa do tej decyzji, usilnie buduje pewien mięsień (nie nie , nie ten od marynarzy i Morza Czerwonego :-D ) i ...kiedyś pewnie dojrzeje...No, chyba, że mu się żaden wzorek nie spodoba.

A jeśli chodzi o hennę...tak to mi się nawet bardzo podoba.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 10.10.2006 14:15

Kiedyś spytałem jednej studentki, wskazując na jej tatuaż wystający spod ubrania, co to jest ? Chodziło mi o wzorek, ale mnie nie zrozumiała i odpowiedziała "błędy młodości" - biedna "staruszka" miała może ze 20 lat :lol:

Pozdraviam

P.S. Sam osobiście nie zrobię sobie tatuażu.
Dalmatino
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dalmatino » 10.10.2006 18:14

ehe dzięki za propozycje............. ;) chyba sobie sam cos wymysle.
A jak już bede robił tatuaż to na stałke, a nie jakies 5-letnie. Słyszałem że w kolorowych tatuażach kolorki...blakną, to prawda?
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 10.10.2006 18:46

Jestem wielkim piewca tatułowania sie- bo to fajna sprawa.
Sam systematycznie pokrywam swoje ciałko kolejnymi kolorkami- jednak biocośtam uważam za zwykłą profanację- fakt!!!, u kobiet które zmienne są jak to wszem wiadomo taki rysunek moze sie sprawdzić ( bo niejest trwały itp itd.) i niejest czymś złym- jednak na faceta z takim czymś miał bym jedno określenie, a zwalczał bym go PiS'em icon_wink.gif
Tatoo to jednak mimo wszystko pewien krąg ludzi (powiedzmy wtajemniczonych - napewno nie osadzonych icon_wink.gif ) to pewnosc działania i determinacja która towarzyszy osobie tatułowanej - w biotatoo takich emocji niema wg mnie te sa poruwnywale z emocjami towarzyszącymi naklejaniem sobie kalkomanji z gumy do zucia.
Odrębna dziedziną sa rysunki z henny - ma to swoja głęboka tradycję siegająca dalekich Indji kojazone głównie z ceremonjami zaślubin itp.
i tez niejest trwały! a jednak prawdziwy - prosze niemylic twórców tej sztuki z ludzmi którzy na deptakach tworza coś z henny w kurortach icon_smile.gif bo to to już totalna cepelja.
Cuż moge dodać, malujmy sie - i tyle.
Tatoo niejest juz postrzegany przez pryzmat więzienia - i całe szczescie!

i czasami bierzmy słownik do ręki :wink: i tyle :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.10.2006 20:25

Madzia , pisząc , że efekt może byc taki sobie nie miałem na myśli samego tattoo w pełni jego rozkwitu , co widac na załączonym obrazku , ale efekt gdy juz zacznie blaknąć!
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 15.10.2006 17:24

Coś dla miłośników tatuażu , off roadu i nie tylko :wink:

Obrazek

Pozdrav.
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 15.10.2006 18:36

Wojanie..musiałbyś mnie ostro znieczulić żebym sie na takie coś zdecydowała :wink: :wink: :wink:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 15.10.2006 22:27

madzia1981 napisał(a):Wojanie..musiałbyś mnie ostro znieczulić żebym sie na takie coś zdecydowała :wink: :wink: :wink:

Hmmm...trochę doświadczenia w znieczulaniu mam... :lol: :lol:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 15.10.2006 22:51

A propos- znieczulania:
można tak -
Obrazek

Albo tak-

Obrazek

Wybór należy do Ciebie :lol: :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.10.2006 13:11

Madzia , to chociaż może to?... :D :D
Obrazek
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 16.10.2006 21:40

Hmmm...trochę doświadczenia w znieczulaniu mam...

Znam sposoby Pana Doktora :wink: a po 6 godzinnym znieczuleniu byłam chora przez 5 dni....

Madzia , to chociaż może to?...
Sławku chocby to miał byc tylko bio nie zniosłabym tego "rysikowania"tak długo.
Zresztą takie coś dużego 8O to już mi się nie bardzo podoba.
pozdrav
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko