Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

tatuaz a religie arabskie

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 22.03.2011 12:13

wow, pytałem z ciekawości - po prostu nie rozumiem ludzi którzy nie maja żadnego tatuażu a wdaja sie w dyskusje - ale to tylko moje zdanie - choć sam tez kilka posiadam jestem pewny że wiele osób komentujących powyżej nie ma pojecia o tatuazach - takie odniosłem wrażenie - a gość jak chce niech robi co chce - widziałem już żarówki na czołach i napis 500v - nic mnie nie zdziwi
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 22.03.2011 12:17

Bramkarz :)
RASIU
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RASIU » 22.03.2011 12:31

2REP, czyli last minut na Korsyce;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.03.2011 12:37

Ostatnio w radiu słyszałem, w jakimś programie gdzie można wygrać zapłatę za swoje rachunki, jak zapłacono rachunek jednej Cromaniaczki, za podróż pociągiem do Cro, z narzeczonym :) W temacie tattoo, miała na lędźwiach napis "Dalmacija" i szykowała się do następnej dziary "Velebit". Nie chciała powiedzieć gdzie :) Tak zeznawała :)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 22.03.2011 14:32

Bocian napisał(a):Ostatnio w radiu słyszałem, w jakimś programie gdzie można wygrać zapłatę za swoje rachunki, jak zapłacono rachunek jednej Cromaniaczki, za podróż pociągiem do Cro, z narzeczonym :) W temacie tattoo, miała na lędźwiach napis "Dalmacija" i szykowała się do następnej dziary "Velebit". Nie chciała powiedzieć gdzie :) Tak zeznawała :)

to może czas na crveno jezero :D w wiadomy miejscu :!:
kinglog
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kinglog » 22.03.2011 14:32

Tatuaż robisz dla siebie, więc musi (powinien) mieć dla Ciebie jakieś szczególne znaczenie.
Jeżeli chodzi o reakcję to powiem szczerze, że obojętnie co i gdzie będziesz miał wytatuowane, reakcje ludzi mogą być różne. Jeśli tatuaż ma dla Ciebie jakąś wartość to inni powinni cię nie obchodzić.
Osobiście posiadam dwa tatuaże od prawie 14 lat i nie było dnia abym miała co do tego, że je zrobiłam jakieś wątpliwości.
Twoje ciało - twój wybór, fakt, że na całe życie, więc warto to dobrze przemyśleć :wink:
wosiu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wosiu » 22.03.2011 15:16

To też się dołączę. Posiadam tatuaż na nodze i nie uważam że musi mieć szczególne znaczenie. posiadam tribala bo po prostu mi się bardzo podobają a do tatuażu autora tematu to zrób sobie co chcesz ja bym się nie odważył zrobić coś takiego. I z tego co wiem jeżeli wszedłbyś do meczetu z krzyżykiem na szyi to grozi ci kara śmierci, podejrzewam że z tatuażem jest podobnie, chodzi o symbol. Pozdrawiam.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.03.2011 15:19

wosiu napisał(a):... jeżeli wszedłbyś do meczetu z krzyżykiem na szyi to grozi ci kara śmierci...

8O 8O 8O

Ty wiesz, co to jest meczet? 8)
wosiu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wosiu » 22.03.2011 15:26

Meczet (arab. مسجد masdżid; l.mn. مساجد masadżid) to miejsce kultu muzułmańskiego. Słowo meczet oznacza dowolny budynek, w którym oddaje się cześć Bogu, niezależnie od jego architektury.

Podstawowym celem istnienia meczetów jest umożliwienie muzułmanom wspólnej rytualnej modlitwy (salat). Oczywiście, meczety mogą być wykorzystywane także w innych celach – jako miejsca spotkań, czy ośrodki edukacyjne. Pierwsze meczety, takie jak Meczet Kuba i Masdżid an-Nabawi, powstały w VII wieku i stanowiły po prostu wyznaczone miejsca pod gołym niebem. Dziś, większość meczetów posiada wyrafinowane kopuły i minarety
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.03.2011 16:11

...czyli ja jestem martwy.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.03.2011 16:16

Jacek S napisał(a):...czyli ja jestem martwy...

... a Wosiu ma dostęp do Wiki ... Tylko kodowania nie ma :?

Ja się nie pytałem, czy umiesz coś znaleźć w encyklopedii, tylko czy wiesz co to jest meczet? :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.03.2011 16:26

Meczet- miejsce gdzie grozi ci kara śmierci.

Proste?
Proste.

:wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.03.2011 16:31

anakin napisał(a):Meczet- miejsce gdzie grozi ci kara śmierci.

Proste?
Proste.

To ja też już jestem martwy? 8O

:mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.03.2011 16:37

weldon napisał(a):
anakin napisał(a):Meczet- miejsce gdzie grozi ci kara śmierci.
Proste?
Proste.

To ja też już jestem martwy? 8O
:mrgreen:

Wszyscy już jesteśmy martwi.
Tylko nie wszyscy sobie jeszcze z tego zdają sprawę. :cry:

:oczko_usmiech:
Teska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Teska » 22.03.2011 17:23

wosiu napisał(a):To też się dołączę. Posiadam tatuaż na nodze i nie uważam że musi mieć szczególne znaczenie. posiadam tribala bo po prostu mi się bardzo podobają a do tatuażu autora tematu to zrób sobie co chcesz ja bym się nie odważył zrobić coś takiego. I z tego co wiem jeżeli wszedłbyś do meczetu z krzyżykiem na szyi to grozi ci kara śmierci, podejrzewam że z tatuażem jest podobnie, chodzi o symbol. Pozdrawiam.

Wosiu

co za pierdoły piszesz...krzyżyk mam do meczetu wchodziłam często i zyję....nawet całkiem długo już..
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko