Monia zwana Krufką napisał(a):Bardzo się cieszę, że rozpoczęto wątek związany z Tatrami. Z uwagi na Covid i rozpoczęcie nowej pracy nie liczę na 2 tygodniowy urlop. Postanowiłam więc zorganizować nam wypad w Tatry. Dla mnie to będzie druga wizyta ale dla Wojtka pierwsza. Wstępnie postanowiłam poszukać noclegu w Kirach (część miejscowości Kościelisko). Wydaje mi się, że tam nie będzie takich tłumów turystów jak np. w Kuźnicach.
No właśnie- czy wśród Was są osoby które są tutejsze lub znają doskonale Tatry? Być może podpowiecie mi szlaki i miejsca w których będziemy mogli podziwiać piękno gór bez mega tłumu weekendowych turystów. Będę wdzięczna za wszystkie uwagi i podpowiedzi.
Monia zwana Krufką napisał(a):Bardzo się cieszę, że rozpoczęto wątek związany z Tatrami. Z uwagi na Covid i rozpoczęcie nowej pracy nie liczę na 2 tygodniowy urlop. Postanowiłam więc zorganizować nam wypad w Tatry. Dla mnie to będzie druga wizyta ale dla Wojtka pierwsza. Wstępnie postanowiłam poszukać noclegu w Kirach (część miejscowości Kościelisko). Wydaje mi się, że tam nie będzie takich tłumów turystów jak np. w Kuźnicach.
No właśnie- czy wśród Was są osoby które są tutejsze lub znają doskonale Tatry? Być może podpowiecie mi szlaki i miejsca w których będziemy mogli podziwiać piękno gór bez mega tłumu weekendowych turystów. Będę wdzięczna za wszystkie uwagi i podpowiedzi.
Poczułam ból w kolanach na samą myśl o tej trasie, a dokładnie o jej przewyższeniu... Mam ją w planach, ale najpierw kondycja....piamir napisał(a):Polecam szlak na Małołączniak przez Przysłop Miętusi i Kobylarzowy Żleb. Doliną Kościeliską tylko ok. 10 min. do wejścia na szlak na Przysłop. Można z Małołączniaka wrócić tą samą drogą lub pokusić się na "zrobienie" całej grani Czerwonych Wierchów i z Ciemniaka zejść do Doliny Kościeliskiej. Wycieczka długa, męcząca, ale przepiękna. Polecam.
piamir napisał(a):Monia zwana Krufką napisał(a):Bardzo się cieszę, że rozpoczęto wątek związany z Tatrami. Z uwagi na Covid i rozpoczęcie nowej pracy nie liczę na 2 tygodniowy urlop. Postanowiłam więc zorganizować nam wypad w Tatry. Dla mnie to będzie druga wizyta ale dla Wojtka pierwsza. Wstępnie postanowiłam poszukać noclegu w Kirach (część miejscowości Kościelisko). Wydaje mi się, że tam nie będzie takich tłumów turystów jak np. w Kuźnicach.
Polecam szlak na Małołączniak przez Przysłop Miętusi i Kobylarzowy Żleb. Doliną Kościeliską tylko ok. 10 min. do wejścia na szlak na Przysłop. Można z Małołączniaka wrócić tą samą drogą lub pokusić się na "zrobienie" całej grani Czerwonych Wierchów i z Ciemniaka zejść do Doliny Kościeliskiej. Wycieczka długa, męcząca, ale przepiękna. Polecam.