Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

TATRY - Przygoda w plecaku...z małolatem na szlaku...

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
rbandula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbandula » 03.11.2012 21:54

Iwona75 napisał(a):Tak dla poprawienia humorów , dla wszystkich , do których zima już dotarła.... :(

... lub niedługo dotrze, kilka fotek z Polany Rusinowej i okolic

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Fresz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fresz » 22.12.2012 19:03

Na Rusinowej Polanie widok zasłaniały mi chmury, a przy wejściu na Kasprowy zeszła w pewnym momencie taka mgła, że ścieżki nie było widać. Cieszy mnie więc bardzo, że mieliście dużo dni "widokowych" i dzięki Wam mogę oglądać nasze Tatry w pełnej krasie. :D :D
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 22.12.2012 22:20

Fresz napisał(a):Na Rusinowej Polanie widok zasłaniały mi chmury, a przy wejściu na Kasprowy zeszła w pewnym momencie taka mgła, że ścieżki nie było widać. Cieszy mnie więc bardzo, że mieliście dużo dni "widokowych" i dzięki Wam mogę oglądać nasze Tatry w pełnej krasie. :D :D

To na pocieszenie takie tam widoczki z okolic Kasprowego.
Załączniki:
widoczek.jpg
okolice kasprowego.jpg
listopadowy kasprowy.jpg
Fresz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fresz » 23.12.2012 09:01

Dzięki Piamir . Ja wchodziłem po słupach wyciągu narciarskiego. Raz o mało się z nim nie zderzyłem. :( Pozdrawiam
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 23.12.2012 16:48

To są zdjęcia z 11 listopada pewnego roku. W życiu się tak nie ślizgałem, jak wtedy. Wszystko, dosłownie wszystko było dokładnie oblodzone. Drogą, którą pokonuje się około godziny trwała prawie 2,5 godziny. Poobijane miałem wszystko, ale warto było. Pozdrawiam. :papa:
Fresz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fresz » 02.02.2013 19:01

Przeczytałem z radością jeszcze raz cały wątek :D :D Mam nadzieję, że jeszcze mi się to zdarzy nie raz :mrgreen:
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 05.02.2013 09:19

Fresz napisał(a):Przeczytałem z radością jeszcze raz cały wątek :D :D Mam nadzieję, że jeszcze mi się to zdarzy nie raz :mrgreen:

Jako współautorka, bardzo się cieszę.

I dorzucę coś zimowego.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie :papa:
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 05.02.2013 23:45

Nie wytrzymam. Muszę coś wstawić. Pozdrawiam
Załączniki:
tatry wysokie.jpg
Tatry wysokie
swinica.jpg
Świnica
mgła.jpg
Mgła nad kotłem Gąsienicowym
goryczkowy.jpg
kocioł Goryczkowy
Fresz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fresz » 06.02.2013 19:02

Iwona75 napisał(a):
Fresz napisał(a):Przeczytałem z radością jeszcze raz cały wątek :D :D Mam nadzieję, że jeszcze mi się to zdarzy nie raz :mrgreen:

Jako współautorka, bardzo się cieszę.

I dorzucę coś zimowego.

Pozdrawiam serdecznie :papa:

Dziękuję serdecznie :D :D - czy te zdjęcia są z tego roku?
Fresz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fresz » 06.02.2013 19:10

piamir napisał(a):Nie wytrzymam. Muszę coś wstawić. Pozdrawiam

Ta "Mgła nad kotłem Gąsienicowym" to tylko siedzieć i patrzeć :lol: Ale czy to mgła czy chmury? :roll:
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 06.02.2013 19:17

Fresz napisał(a):
piamir napisał(a):Nie wytrzymam. Muszę coś wstawić. Pozdrawiam

Ta "Mgła nad kotłem Gąsienicowym" to tylko siedzieć i patrzeć :lol: Ale czy to mgła czy chmury? :roll:

Witam. Na samym szczycie było pełne słońce, potem wjeżdżało się w około 300 metrowy odcinek "mlecznej drogi" (ledwo końce nart było widać), później znowu pełne słońce. Coś pięknego i niesamowitego. :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.02.2013 19:38

Wow :!: 8O :D Prze-pięk-ne narciarskie foty! Tak blisko, tak alpejsko ;) Szkoda, że wyciągów ciut mało...

Pozdrawiam :papa:
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 06.02.2013 21:13

maslinka napisał(a):Wow :!: 8O :D Prze-pięk-ne narciarskie foty! Tak blisko, tak alpejsko ;) Szkoda, że wyciągów ciut mało...

Zimowe uroki Kasprowego są niesamowite. Ale mieliśmy też takiego pecha, że wyjechaliśmy z Kuźnic w normalnych warunkach, a na górze okazało się, że jest potężny wiatr i widoczność na kilka metrów. Trzeba jakoś było się ześlizgnąć nazad do Kuźnic. Przy dolnej stacji kolejki w kotle Goryczkowym znowu niezła pogoda. Co do wyciągów, to w kotle Gąsienicowym jeszcze jest ok., ale ten w Goryczkowym to dramat. I nic nie zapowiada zmian. Na zwiększenie ilości tras też nie ma szans. Za to takiego śniegu nie ma chyba nigdzie w Polsce. Pozdrawiam :papa:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 06.02.2013 21:16

Tyle się tu działo 8O .......a do mnie powiadomienia nie przyszły :cry:

ale pięknościowo :D
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 06.02.2013 21:23

To może jeszcze trochę zimowych Tatr. Pozdrawiam :D
Załączniki:
tatry zachodnie.jpg
tatry zachodnie
moja skromna osoba.jpg
moja skromna osoba na przepięknym tle
kocioł gąsienicowy1.jpg
kocioł Gąsienicowy
cudne tatry.jpg
cudne Tatry
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska

TATRY - Przygoda w plecaku...z małolatem na szlaku... - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone