Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

TATRY - Przygoda w plecaku...z małolatem na szlaku...

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.09.2012 18:09

Najbardziej aktualne zdjęcia z wczoraj :) Podejście przez Kocioł Gąsienicowy strasznie mokro i ślisko, powrót jeszcze gorzej, żałowaliśmy, że nie wzięliśmy co najmniej raczków :) młodzież szła w góry w trampkach !!!!!!!!!! Na górze wiatr 17m/s.
Załączniki:
Zakopane 2012 10.JPG
Widok na prawa stronę kotła
Zakopane 2012 1.JPG
Czarny Staw Gąsienicowy
Szczawnica 2012 16.JPG
Widok na Tatry z Palenicy Szczawnickiej
3.jpg
Podejście pod Kasprowy
2.jpg
Na Kasprowym
Ostatnio edytowano 23.09.2012 18:25 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 23.09.2012 18:22

Piękne te fotki. Ale tak jak myślałam , ten rejon pewnie odpuścimy .

A w ogóle to widzę że bardzo tatrzańsko sie tutaj zrobiło i zaglądają również ci , którzy niekoniecznie z dziećmi wędrują. To chyba dobrze , bo ja tym razem też dziecinki w domu zostawiam i jadę sobie z mężem powędrować.

Jak będzie co opisywać , to znów się Robertowi w wątek wpiszę i nie będę musiała nowego zakładać.

Pozdrawiam serdecznie autora i wszystkich , którzy tutaj zaglądają. :papa:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 24.09.2012 17:13

Iwona75 napisał(a):
A w ogóle to widzę że bardzo tatrzańsko sie tutaj zrobiło i zaglądają również ci , którzy niekoniecznie z dziećmi wędrują. To chyba dobrze , bo ja tym razem też dziecinki w domu zostawiam i jadę sobie z mężem powędrować.

Fajnie się zrobiło........przecież Tatry to nasze Dobro Narodowe..... 8)

P.S.
Miło Cię widzieć blusseman w dobrej formie..... :papa:

P.S. II
Iwonka.....nie za dobrze Wam czasami..... :wink: :papa:

Pozdrowionka dla wszystkich.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.09.2012 17:29

Ciebie też miło :) jak się dobrze przyjrzysz prawej ręce jeszcze widać gips. Dziś el dottore powiedział, że następna kontrola 15 października buuuuu to będą już 3 miechy .....
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 24.09.2012 17:36

bluesman napisał(a):Ciebie też miło :) jak się dobrze przyjrzysz prawej ręce jeszcze widać gips. Dziś el dottore powiedział, że następna kontrola 15 października buuuuu to będą już 3 miechy .....

To ładnie się potrzaskałeś 8O 3 m-ce z gipsem......nie zazdroszę, oj, nie......
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 24.09.2012 20:00

Witam, to może i ja trochę zdjęć z wycieczek z naszym małolatem lat 10.
Zaczynał jako 4 latek od Dolinek a potem coraz wyżej i wyżej ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.09.2012 21:16

Każda pora jest super, piękne zdjęcia :)
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 25.09.2012 08:02

ziomek , nasze dziewczynki po raz pierwszy pojechały w Tatry , gdy miały 3 miesiące , niestety starsza naszej pasji nie podziela , chętnie idzie tylko w towarzystwie innych małolatów ( jest w wieku Towjego syna ).A młodsza....tego jeszcze nie wiemy. Na razie lubi wędrować , nawet nas zaskakuje , bo więcej idzie , niż w nosidle przebywa. Ale starsza też kiedyś nie miała nic przeciwko :( , a teraz woda , zwierzęta.....Muszimy to zaakceptować :roll:

Robert , ja wcale nie uważam że nam za dobrze :lol:
Ja uważam że powinieneś brać z nas przykład. Pakuj żonę , rezerwuj nocleg i jedż.
Zobaczysz jak się Twoja kobieta ucieszy ! :papa:
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 25.09.2012 08:23

Nasz najstarszy zaczynał bardzo wczesnie w nosidełku potem już na swoich kopytkach
bo nosidełko zajęła siostra, która wcale nie ma serca do gór chociaż mają to na codzień
natomiast najmłodszy nie wiem skąd czerpie tyle siły wogole nie czuje zmęczenia tic taki i mentosy w kieszeni i od świtu do zmroku może maszerować po Tatrach :lol:
Beskidy lubi srednio raczej ciężko go wyciągnąć :roll:

W wolnej chwili wrzucę jeszcze trochę dla zachęty dla innych żeby oderwać małolatów od komputera ,psp i innych dobrodziejstw
pzdrawiam :papa:
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 25.09.2012 09:04

ziomek napisał(a):

W wolnej chwili wrzucę jeszcze trochę dla zachęty

Wrzucaj i podpisuj , jeśli możesz. :papa:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 25.09.2012 09:07

Lepiej późno niż później :lol: .
Śledząc CROberto dotarłam i tutaj.
I znowu od rana kawka i relacje CROberto ... Jak nic wywalą mnie niedługo ... Chyba, że nadgodziny wezmę i w polu odrobię :wink: .
A tak poważnie to kolejna porcja ciekawych zdjęć i opisów.
Również nie będę oryginalna mówiąc, że nasze polskie Tatry to jest to.
Zakochałam się w nich na studiach kiedy razem z moim obecnym spędziliśmy tam urocze 3 tygodnie.
Potem zabraliśmy tam naszą córcię gdy miała 4 lata, potem syna ... Ostatnio byliśmy w ubiegłym roku w sierpniu. W tym roku też mieliśmy być ale te "zamrożone płace w budżetówce" nam to uniemożliwiły. Jeśli chodzi o Tatry to mamy jakieś takie okropne szczęście. Kiedy się tam nie wybierzemy zazwyczaj mamy piękną pogodę. Jeśli nie masz nic przeciwko to pozwolę sobie wrzucić kilka (nie za dużo bo to Twój wątek) zdjęć z naszych wypraw.
A teraz lecę dokończyć Twój Hvar :lol: ...
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 25.09.2012 11:03

Potter , ja też mam "swoich" ulubionych autorów na tym forum :lol:

A Robert , bezbłędnie potrafi wyrazić " co nam w duszy gra "( i nie tylko w Cro....) , więc wcale się nie dziwię że tutaj dotarłaś.
I cieszę się bardzo , bo znów będzie okazja fajne foty zobaczyć.

A ja , ponieważ bardziej praktyczna jestem , pozwolę sobie wrócić do moich lipcowych wspomnień.

Dzień trzeci - zemsta małolatów

Ponieważ dwa pierwsze dni organizowali dorośli ( no , może poza wyprawą na pierogi i jazdą konną ) , teraz przyszła kolej na pomysły dziewczynek.
My , ze swojej strony , podsunęliśmy pomysł pójścia do Doliny Kościeliskiej . Jako że szlak łatwy i przyjemny , dziewczyny przystały na to z ochotą.
Ale......przecież dziadkowie dofinansowali wnuczki , a One nie miały gdzie kasiorki wydać , więc chcą to naprawić.

Ok., myślimy , jakoś damy radę....

Tego dnia śpimy długo , trzeba dać młodym odpocząć. Póżniej śniadanko , pakowanie i jedziemy na parking przy Gubałówce. Męczymy się ponad godzinę snując się wśród straganów , kupujemy oscypki.....
Z ulgą wsiadamy do samochodu i jedziemy w stronę Kościeliska.

Patrząc na ilość wolnych miejsc na parkingu , zaczynamy żałować swojej decyzji.

Dolina Kościeliska jest piękna , świetnie nadaje się dla rodzin z małymi dziećmi , bo wózkiem łatwo przejechać , ale w sezonie .....No właśnie....zawsze odwiedzamy ją poza sezonem , gdy nie ma tłumów , teraz jesteśmy rozczarowani.

Ale słowo się rzekło...kupujemy bileciki i zaczynamy spacerek.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 25.09.2012 21:35

Iwona75 napisał(a):
ziomek napisał(a):

W wolnej chwili wrzucę jeszcze trochę dla zachęty

Wrzucaj i podpisuj , jeśli możesz. :papa:

Ziomek :papa: fajnie te Tatry pokazałeś 8)

MOI DRODZY :papa:

Mam taką sugestię....jeśli możecie to, zamiast wrzucania tylko fotek stwórzcie relację z danej wędrówki /szlaku i opiszcie ją według własnego upodobania.....
Mam taki pomysł ....wówczas gdy Iwona zakończy relację,to osoba chętna do podzielenia się swoimi przeżyciami mogłaby zamieścić swój odcinek.....byłoby dobrze żeby w miarę szybko ukazał się w całości.
Chodzi mi o to ,aby relacje różnych autorów nie przedzielały się....wtedy będzie to dla wszystkich bardziej czytelne i pomocne w ewentualnym planowaniu wybranej wędrówki/szlaku.....(jeżeli odcinek będzie miał kontynuację zaznaczcie - C.D.N.)

Piszcie i "ładujcie" pikne foty....

HEJ :!:
Ostatnio edytowano 25.09.2012 21:58 przez CROberto, łącznie edytowano 3 razy
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 25.09.2012 21:53

Cześć Potter :papa: pozdrów ziomala Harry'ego.... :wink:

Potter napisał(a):Lepiej późno niż później :lol: .

I znowu od rana kawka i relacje CROberto ... Jak nic wywalą mnie niedługo ... :wink: .

Fajnie że w ogóle.... (kurcze ja nie mam wolnych etatów..... :wink: )
Potter napisał(a): Jeśli nie masz nic przeciwko to pozwolę sobie wrzucić kilka (nie za dużo bo to Twój wątek) zdjęć z naszych wypraw.
A teraz lecę dokończyć Twój Hvar :lol: ...

Zachęcam Cię do napisania odcinka/odcinków z własnych wypraw .....

Przeczytaj mój post powyżej.

P.S.
"........lecę dokończyć Twój Hvar"
-A czym u Potterów teraz się lata..... :?: :wink:

Dzięki za dobre słowo :lol:
Pozdrawiam Robert. :papa:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 25.09.2012 22:08

Iwona75 napisał(a):
Ja uważam że powinieneś brać z nas przykład....

I pewnie bym brał ale wiesz........mam teraz job zaj b :(

Życzę plecaka pełnego przygód.... :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska

TATRY - Przygoda w plecaku...z małolatem na szlaku... - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone