Re: Pierwszy raz Chorwacja - Tarnów-Makarska
napisał(a) Bartolo » 27.05.2016 10:56
Witam
Też jadę, tylko że w lipcu, na południe od makarskiej, do miejscowości drasnice. Jadę z jarosławia na podkarpaciu, więc można powiedzieć, że z tego samego regionu polski. To będzie już mój 9-ty raz. Praktycznie za każdym razem jechałem nocą i często sam prowadziłem całą trasę - powiem tak - jeżeli ktoś jest przyzwyczajony do takich podróży, to nie widzę problemu, nawet aby po przyjeździe pójść na plaże, czy spacer. W moim przypadku trasa wygląda tak samo za każdym razem - lecę na barwinek, potem preszow, koszyce i na wegierski miszkolc a potem już autostradą do samego celu podróży. Najgorzej przetarabanic się przez słowację, potem już z górki. W Twoim przypadku, najkrótsza trasa jest podobna z tym że musiałbyś uderzyć na gorlice, potem słowacki bardejow a od preszowa tak jak opisałem. Od preszowa do koszyc jest okolo 25km autostrady, jednak polecam ominąć ten odcinek, jadąc drogą, która przebiega równolegle, moim zdaniem płacic za 25km 10 czy 14 euro jest bez sensu. Jeżeli masz jakieś pytania, to chętnie coś podpowiem.