Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Targi rybne - rano znaczy kiedy?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anessa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) anessa » 20.06.2013 20:06

Przeszukałam całe forum pod tym kątem i znalazłam tak wiele różnych informacji, że zdecydowałam się zadać osobne pytanie: co w Chorwacji znaczy rano? O której ruszają targi rybne? Nad Bałtykiem rano po rybę z kutra oznacza ok. godz. 6. A w Chorwacji? Jedni piszą godz.11 inni 6 rano. O której wybrać się na targ rybny?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2013 20:18

W Primosten między 6-7 rano :oczko_usmiech:o 8 jest już pusto :(
Ostatnio edytowano 20.06.2013 20:56 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
jak501
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jak501 » 20.06.2013 20:22

Nie wiem jak to się ma w innych rejonach ale w Makarskiej już przed 6 rano jest pełen wybór i z każdą minutą ilość asortymentu topnieje a tak ok 8 już raczej niewiele pozostaje do kupienia
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.06.2013 20:26

W Rogoznicy kutry wieczorkiem podpływały dla odmiany.
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 20.06.2013 20:27

jak501 napisał(a):Nie wiem jak to się ma w innych rejonach ale w Makarskiej już przed 6 rano jest pełen wybór i z każdą minutą ilość asortymentu topnieje a tak ok 8 już raczej niewiele pozostaje do kupienia

A powiedz jeszcze w jakie dni jest ten targ.
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 20.06.2013 20:28

Czy ktoś z Was wie gdzie i w jakich godzinach targ rybny jest w Rovinj ??
jak501
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jak501 » 21.06.2013 09:36

arek71 napisał(a):
jak501 napisał(a):Nie wiem jak to się ma w innych rejonach ale w Makarskiej już przed 6 rano jest pełen wybór i z każdą minutą ilość asortymentu topnieje a tak ok 8 już raczej niewiele pozostaje do kupienia

A powiedz jeszcze w jakie dni jest ten targ.

Ja w Makarskiej nie byłem na tym targu tylko w niedziele dlatego co do tego dnia nie wypowiadam się ale w tygodniu codziennie jest wybór
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 21.06.2013 09:43

W Basce V. byłem w ribarnicy (koło ''ronda") około 9-tej po makrele i dorady.
Tych i innych ryb pod dostatkiem.
Końcem czerwca...
Jak jest w szczycie sezonu nie wiem.
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 21.06.2013 09:50

W Tribunj kutry przypływają po południu koło 17 i w porcie można kupić prosto ze skrzynek świeżutkie rybki i inne stworki morskie.
Hardy
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hardy » 21.06.2013 10:33

jak501 napisał(a):Ja w Makarskiej nie byłem na tym targu tylko w niedziele dlatego co do tego dnia nie wypowiadam się ale w tygodniu codziennie jest wybór

Nie wiem gdzie jest i kiedy "TARG" rybny w Makarskiej ale za to jest sklep "RIBARNICA" w którym jest świeży towar. Raz byłem po południu i był już niewielki wybór (krewetek i muszli - orady były) a drugim razem koło 10 było wszystko. Ja trafiłem na świeży towar - generalnie to teraz do Chorwacji zabrałbym tylko patelnię do grillowania, dobry nóż i dużo kasy na owoce morza ;-)

Co do Ribarnicy to znajduje się ona w pobliżu targu warzywnego. Jest parking do 15 minut, da radę zrobić zakupy w rybnym i na targu - polecam tam wybrać się po warzywa i wyroby miejscowych (np. winko ale takie od "chłopa"). Mam gdzieś fotkę, danych gps chyba zapomniałem zapisać - znalazłem tu https://maps.google.pl/maps?q=Makarska, ... 3,,0,-1.33

Kilka metrów wcześniej jest sklep (tam gdzie na mapie sklep metalplast) z mięskiem i serami (wyroby tradycyjne) no i targ warzywny (przy wieży kościoła chyba).
jak501
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jak501 » 21.06.2013 12:39

Hardy napisał(a):
jak501 napisał(a):Ja w Makarskiej nie byłem na tym targu tylko w niedziele dlatego co do tego dnia nie wypowiadam się ale w tygodniu codziennie jest wybór

Nie wiem gdzie jest i kiedy "TARG" rybny w Makarskiej

Już śpieszę z wyjaśnieniem otóż targ rybny w Makarskiej znajduje się w porcie przy tej głównej promenadzie, tam gdzie stoją stateczki wycieczkowe to od nich w kierunku hotelu Osejava rybacy wystawiają swoje świeżo złowione morskie smakołyki
fiordek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiordek » 21.06.2013 12:43

swieżutkie rybki z samego ranka mozna kupic ale to wszystko zalezy od rejonu gdzie będziesz a w ostatecznosci w markecie
556.gif
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 21.06.2013 12:59

weldon napisał(a):W Rogoznicy kutry wieczorkiem podpływały dla odmiany.

Nasz gospodarz po ryby na grilla jeździł zawsze rano do Rogoznicy na targ.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2013 13:33

toomas napisał(a):

No właśnie :?: a gdzie w Rogoznicy w którym miejscu znajduje się ten targ :lol: i czy maja tam ośmiornice ,krewety :roll:bo w Primosten bieda tylko rybki i mule :(
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 21.06.2013 13:50

JackDaniels;) napisał(a):
toomas napisał(a):

No właśnie :?: a gdzie w Rogoznicy w którym miejscu znajduje się ten targ :lol: i czy maja tam ośmiornice ,krewety :roll:bo w Primosten bieda tylko rybki i mule :(

Targ jest przy pierwszym rondzie trochę schowany za sklepem. Czy mają to wszystko tego nie wiem bo zbytni się nie interesowałem.
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone