Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Targ rybny??

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Cube
Odkrywca
Targ rybny??

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cube » 15.06.2003 21:32

czesc mam tatkie pytanko. Rok temu bylem w Omisu ( w tym zreszta tez tam bede 8) ) i interesuje mnie jakis targ rybny - krewetki itp... Moze byc nawet w Splicie (chociaz im blizej tym lepiej) - tylko jak go znalesc i kiedy byc zeby cos znalesc?? Jestem lasuchem i uwielbiam gotowac... wiec bym sobie poeksperymentowal. Sadze ze napewno ktos z Was mi pomoze - nie ukrywam ze szczegolnie licze na pomoc Leona i Pani Bozeny Kljaković. Pozdrawim i dziekuje
marconi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marconi » 15.06.2003 22:07

Taki trag jest napewno w Splicie w samym centrum obok portu.
Czasem można także kupić swierzą rybke prosto w porcie kiedy to rybacy wracaja z połowów. W Omis jest port więc mozna zawsze zobaczyć czy czsem ktoś tam nie sprzedaje. :lol:
JachuG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JachuG » 16.06.2003 01:19

... ech zjadlbym jakąś dobra rybke (hehe)
POZD 8O
Cube
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cube » 16.06.2003 09:49

no to ze w splicie jest to wiem tylko nie wiem gdzie dokladnie no i o ktorej cza byc - bo wiesz zrywac sie i jechac taki kawalek i nic :( Co do Omisa to wlasnie nie wiem nigdy nie bylem w centrum wczesnij niz o 10 a sadze ze to duzo za pozno. Pozdrawiam
Miniu.
Targ rybny.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miniu. » 16.06.2003 11:14

W tamtym roku we wrześniu targ rybny w Omis był we wtorki i piątki. Ja byłem tan po 8.00 i wszystko jeszcze było. Targ znajduje sie w centrum ( jak jedziesz od Makarskiej to przez samym mostem na Cetinie po prawej stronie.

pozdrawiam
Wojtek
Cube
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cube » 16.06.2003 12:03

czyli rozumem ze na tym samym targu co owoce tylko ze wczesniej i ww. 2 dni w tygodniu? jak tak to super - jest to dla mnie bardzo dobra informacja 100x dzieki!!
Miniu.
Targ.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miniu. » 16.06.2003 12:37

Dokładnie tam. Stoły z rybami są ustawione prostopadle do ulicy. Tam zreszą bardzo śmierdzi i nie sposób tam trafić.
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 18.06.2003 09:15

Targ rybny w Splicie jest dużo większy niz w Omis. Byłem w zeszłym roku, targ jest zaraz przy porcie. Gdy jedziesz zamochodem, kieruj się na port (symbole promów na znakach), dojedziesz koło pałacu Dioklecjana, tam gdzieś zaparkuj (parking przy pałacu oczywiście płatny) i tam pomyszkuj. Najlepiej kieruj się nosem :lol: W zeszłym roku gdy pojechałem, wybór nie był tak duży jak dwa lata temu (rybacy mówili, że taki rok). Ceny też były sporo wyższe. Kupiliśmy wszystkiego po trochu i ucztowaliśmy do rana. Niedaleko jest zaraz targ normalny, można kupić pyszne sery (ceny dość wysokie) i inne domowej roboty jedzonko.
Cube
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cube » 18.06.2003 10:39

Wielkie dzieki - napewno skorzystam. Wiem w ktorym miejscu wiec znajde bez problemow -po prostu ostatnio bylem tam popoludniu :)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone