napisał(a) Przemolo » 11.09.2005 10:11
Yellow6 napisał(a):Tu jest właśnie problem. Sam jadąc z kierunko Krapiny jak zjechałem na Karlovac to nawet tej stacji nie zobaczyłem. Jeżeli spoijrzysz na mapie drogowej to zobaczysz taki krótki docineczek autostrady (przedłużenie tej z Karlovaca) wchodzący do Zagrzebia. Jest to chyba właśnie zjazd na Zagrzeb Zapad. I o ile dobrze zorientowałem się w sytuacji to BP Lucko znajduje się na po prawej stronie zaraz za skrzyżowanie a autostrad A1 i A2.
Ja też czytałem w postach że jest za zjazdem Zagrzeb jug i tak szukając nawet jej nie zobaczyłem. Przed zjazdem Zagrzeb jug jest stacja INA bez gazu a jek przejedziesz bramkę na Karlovac ta następna jest 15 km dalej PETROL (przy samej autostradzie) z gazem. Jeżeli znajdę gdzieś plan Zagrzebia to mogę zaznaczyć BP Lucko.
Ja sam w drodze powrotnej błądziłem za nią po autostradach ok godizny.
Czyli o ile dobrze rozumiem, to jadąc od góry od Krapiny, mijam Zapreśić (na starej mapie jest to droga E59, obecnie chyba A1), mijam skrzyżowanie z drogą E70 /Jankomir/ i za jakieś 6km jest kolejne skrzyżowanie (prosto w kierunku na Botirec, prawo na Karlovac, lewo na Zagrzeb (Remestinec)) i tam właśnie mam z A1 zjechać w lewo na Zagrzeb?
Jak daleko od tego "skrzyżowania", na którym mam jechać w lewo jest ta stacja z LPG BP Lucko? Pamiętacie może jak wygląda? Czy jest w barwach polskich stacji BP?
Z góry dzięki!
PS: Jutro w drogę ruszam.
PS2: Mapka przedstawia moje wizualne wyobrażenie o lokalizacji tej stacji. Proszę o korektę - czy dobrze myślę?
Jak się dokładnie nazywa ten zjad, którym mam zjechać w lewo?
Mój wyimaginowany obraz lokalizacji stacji zaznaczyłem niebieską kropką, do której prowadzi linia od znaku zapytania. Na biało zaznaczyłem strzałką drogę od Krapiny, którą muszę jechać, aby dojechać po LPG