Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tanio do Chorwacji.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adrian34
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adrian34 » 30.01.2006 17:38

Byłem 11 dni (noclegi w jednym miejscu).Płaciłem 20euro za apart. tzn.1 duży pokój ok.16m2, mała łazienka (prysznic,toaleta) oraz aneks kuchenny w pełni wyposarzony tylko do naszej dyspozycji. Bez klimy! Do morza ok.100m,do plaży ok.200m.Wyjazd w 3 osoby. noclegu szukam na miejscu-ryzykowne,ale za to tanio. W Twoim przypadku była to prawdopodobnie rezerwacja Neckermann lub coś w tym stylu,a za to trzeba płacić. Zapewne byłeś w 4 osoby.
To była cała kwota z żywnością z Polski,vinietami,ubezp.KL,Asist. na samochód,paliwem itp.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.01.2006 21:45

Adrian34 napisał(a):Byłem 11 dni (noclegi w jednym miejscu).Płaciłem 20euro za apart. tzn.1 duży pokój ok.16m2, mała łazienka (prysznic,toaleta) oraz aneks kuchenny w pełni wyposarzony tylko do naszej dyspozycji. Bez klimy! Do morza ok.100m,do plaży ok.200m.Wyjazd w 3 osoby. noclegu szukam na miejscu-ryzykowne,ale za to tanio. W Twoim przypadku była to prawdopodobnie rezerwacja Neckermann lub coś w tym stylu,a za to trzeba płacić. Zapewne byłeś w 4 osoby.
To była cała kwota z żywnością z Polski,vinietami,ubezp.KL,Asist. na samochód,paliwem itp.

Neckermannowi czy czemuś w tym rodzju zapłaciłem pierwszy i raczej jedyny raz w zeszłym wieku, kiedy to po raz pierwszy pojechałem z rodziną na Pulę. Kwatery załatwiam za pośrednictwem internetu i jeszcze się nie przewiozłem. Byłem w cztery osoby. Na wakacjach raczej nie oszczędzam.
FUX
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 30.01.2006 23:19

Czyli, reasumując Wasze wypowiedzi, na wyjazd w trzy osoby na powiedzmy 11-12 dni (10-11 noclegów) do jednego apartamentu znalezionego na miejscu trzeba zarezerwować sobie min. 700-800 Euro (najlepiej 1000). Dobrze liczę?
Adrian34
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adrian34 » 31.01.2006 19:52

Na 3 osoby 1000 euro trzeba mieć. Może też być 750, a resztę na karcie.
Oczywiście jedzenie z Polski (oprócz zakupów codziennych).
Jest to suma na normalne przeżycie , bez zbędnej rozrzutności :lol:
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 31.01.2006 20:57

Jasne, bez plastiku to sie nie ruszam ;-) Tylko limit przed wakacjami trzeba miec odpowiedni, z marginesem bezpieczeństwa ;-)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 01.02.2006 16:27

250 euro za 2 osoby 14 noclegów, ok 1200 zł paliwo ON plus opłaty autostradowe (dojechałem do Dubrownika), jedzonko głównie miejscowe (nasze wspaniałe tłuste zostawiam w domu), zakupy na targowiskach, zwiedzanie--razem ok 3500 zł. Oczywiście nie śpię w samochodzie, zawsze mam wynajęty pokój tranzytowy. Może i mógłbym zaoszczędzić, ale wolę być na luzackim urlopie niż myśleć co ile kosztuje, gdzie kupić taniej, a jeszcze na miejscu okaże się, ze przywiozłem zepsute lub przeteminowane. Nie należę do ludzi majętnych, ale wychodzę z założenia, że urlop jest dla mnie, nie ja dla urlopu. Oczywiście wiem, że nie muszę mieć racji, nie namawiam nikogo do naśladowania. Kwatery wynajmuję osobiście (tylko raz, w zeszłym roku przez internet-nigdy więcej). Bylem juz wiele razy w Cro i w opowiesci życia na luzie, zwiedzanie, dyskoteki za 1000 zł od osoby nie bardzo wierzę (na pełne 2 tyg). Pozdrawiam
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 06.02.2006 08:27

podaję przepis na tanie wakacje na Santorini :
od grudnia siedzimy na necie i szukamy taniego przelotu do Aten ( ja znalazłem za 120 zł w 2 strony , kompletna cena ) wsiadamy w autobus do Pireusu (ok 4 E ) kupujemy bilet na prom za 57 E na Santorini ( w 2 strony ) byczymy się tydzień w studio z pełnym wyposażeniem i śniadaniem za 24 E za 2 osoby , wracamy na 2 noce do Aten , zwiedzamy , śpimy w hoteliku za 35 E za dwójkę i wracamy do Krakowa ze SkyEurope :) podobny wariant można zrobić do Dubrownika , ale z Bratysławy , więc południe kraju raczej skorzysta . Polecam !!! Jak wrócę to opowiem :)
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 30.04.2006 11:17

no to doczekaliśmy się !!! :lol: SkyEurope lata już z Krakowa do Dubrownika i Splitu . Chorwacja w 1,5 godziny !!! Od 120 zł w dwie strony !!! :lol:
deste77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) deste77 » 30.04.2006 12:23

bazyl napisał(a):no to doczekaliśmy się !!! :lol: SkyEurope lata już z Krakowa do Dubrownika i Splitu . Chorwacja w 1,5 godziny !!! Od 120 zł w dwie strony !!! :lol:

Sprawdz dział "altarnatywne środki lokomocji" :wink:
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 03.05.2006 18:30

sorki , z radości nie poszukałem .... :oops:
zygmunt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zygmunt » 03.05.2006 21:24

Ja zazwyczaj wyznaczam sobie limit i jestem tak długo aż mi kasy braknie.Na 2 tygodnie zazwyczaj wychodzi mi 4 000pln plus żarcie z domu.Nie zastanawiałem sie czy moge z tego coś urwać.Częściowo zgadzam sie z Mackiem co do urlopu ale jedzonko zabieram ze sobą , zostaje więcej na inne przyjemności. Czy jechałem na gaz czyteraz na ON zawsze wychodzi tak samo.
oz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) oz » 04.05.2006 13:01

A co sądzicie o tym - http://www.yugo.pl/apart_a4.htm - cena , miejsce , inne ? :D :D :D
auganov
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) auganov » 04.05.2006 16:03

W latach 1999-2005 byłem z żona i dorosłym synem czterokrotnie w Chorwacji. Mimo rosnących kosztów nie było nigdy drożej niż 1000/osobę przy pobycie 10-12 dni. Ostatni wyjazd (Makarska 2005) mimo, że połączony był ze zwiedzaniem Mostaru i Medżugorje w Bośni a także z wjazdem samochodem na szczyt sw.Jure na Biokovie też nie był drozszy. Jechaliśmy spod Poznania gdzie mieszkamy przez Wrocław, dalej przez przejście w Kudowa Słone, Brno, Wieden, Graz, Maribor i przez całą Chorwację autostradami do Splitu. Łącznie przejechaliśmy ok. 3200 km, moje autko spaliło średnio 5.6 l/100 km co z winietami i opłatami za autostrady kosztowało ok. 1000 zł. Apartament kosztował nas 40 euro/dobę/3 osoby co przy 10 noclegach dało kwotę 1600 zł. 300-500 zł. wystarczyło na bilety wstępu w Mostarze i kupno pieczywa na miejscu. Całe jedzenie i picie zabraliśmy z Polski - auto mam bardzo obszerne, więc nie było problemu z miejscem.Mo.ze jeszcze wydaliśmy po 100-150 zł. na kolacje w Podgorze, jakies lody , wywołanie zdjęć, drobne pamiątki itp. Nadmieniam, że pierwszy wyjazd był o ok.1/3 tańszy, jednak był to inny czas (1999) i byliśmy w Senj.
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 04.05.2006 16:28

Irek G napisał(a):
Aras999 napisał(a):Ja z żoną i 5 letnim synem w ubiegłym roku spędziłem 16 nocy na campingu Vrila w Trpanj ( przełom lipiec / sierpień ),

Witam może coś więcej o tym campie

Oczywiście

Camp ogólnie mały na jakieś 20-30 namiotów. Bardzo blisko morza. Ja miałem namiot na samyn końcu campu i do morza miałem może 100m
Camping skromny , ale czysty i spokojny.Plaża nie zatłoczona , czysta , trochę dna żwirowego , trochę piaszczystego.
BRAK JEŻOWCÓW - 0000000000000 , ani jednego
Ceny w 2005r :
dorosły 4Euro
dziecko do 7lat GRATIS
samochód i namiot po 2 Euro
prąd chyba 2Euro ( ja nie brałem prądu)
Nie liczyli dodatkowo taxy klimatycznej

Wieczorami przez 5-10min wyją kojoty - jest super.

Jeśli chcesz parę fotek mogę przesłać na maila ( tylko muszę zeskanować )

Lokalizacja - dobra do zwiedzania półwyspu i Dubrovnika (ok. 100km)
:wink:

Hej.
Mamy zamiar z mężem i synkiem w tym roku jechać do Cro.Napisz gdzie byłeś-co prawda zdecydowaliśmy już,że pojedziemy na camp do Podgory koło Makarskiej,a potem do Sukosanu koło Zadaru,ale wrazie coś dobrze wiedzieć co i jak.Jeżeli nie brałeś prądu,to jak sobie radziłeś-nie brałeś żadnego jedzenia z domu?Którędy jechaliście?

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Tanio do Chorwacji. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone