Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tanie wczasy !!!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 22.05.2008 16:18

student w apartamencie ale na zupkach chińskich ciekawe :?:
Boszczu
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Boszczu » 22.05.2008 16:44

co w tym dziwnego??? moze nie umiesz sobie tego wyobrazic?? WSPOLCZUJE
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 22.05.2008 16:57

ziomek napisał(a):student w apartamencie ale na zupkach chińskich ciekawe :?:

why not ? czemu odrazu zupki chińskie : ) produktem roku zostały zupki: ) Knorra:) więc student w apartamencie ale na zupkach knorra Rewelacja ;)

Pozdrav Adam
Boszczu
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Boszczu » 22.05.2008 17:04

sprowadzacie sprawe do absurdu, a szkoda bo myslalem ze czegos CIEKAWEGO sie od was dowiem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.05.2008 17:18

Boszczu napisał(a):sprowadzacie sprawe do absurdu, a szkoda bo myslalem ze czegos CIEKAWEGO sie od was dowiem.

U Adasia pełna racja - zupki z Knorra (albo z Winiar) rewelacja. :lol: :lol:
To nie absurd - dwa tygodnie na wczasach sam takie zajadam :P :P

Ps. Acha , byłbym zapomniał - Boszczu jest taka akcja BYKOM-STOP :wink: :lol:
djcygan
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) djcygan » 23.05.2008 00:09

Na zupkach?Hmm...Zabraknie wam siły na wypoczynek.No i wątroba dostaje w d...pe
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.05.2008 06:48

djcygan napisał(a):Na zupkach?Hmm...Zabraknie wam siły na wypoczynek.No i wątroba dostaje w d...pe

Zapomniałem dodać , że zupka na pierwsze danie a na drugie "mięsko ze słoiczka" :P :lol:
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 23.05.2008 07:20

A ja lubię, i uważam za praktyczne zupki AMINO, takie od razu z makaronem :D Kosztują około 80-90 gr w Kauflandzie czy Tesco.
Zajmują trochę więcej miejsca ale można nimi się bardziej najeść :wink:
Chociaż oczywiście........ nie samą zupką człowiek żyje :wink:
djcygan
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) djcygan » 23.05.2008 10:58

Rada:paczkę zupki przebić szpilką,pognieść i więcej się zmieści do torby :D
rrr
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rrr » 21.07.2008 11:53

Witam powoli szykuje mi się wolne i zastanawiam się nad kolejnym wyjazdem tym razem chyba Egipt tylko zastanawiam się czy to co oferują biuro to do końca prawda, np. kilka dni temu widzialem oferte za 999zl z przelotem, noclegiem na 2 tygodnie, śniadaniem i obiadokolacją
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.07.2008 13:47

rrr napisał(a):Witam powoli szykuje mi się wolne i zastanawiam się nad kolejnym wyjazdem tym razem chyba Egipt tylko zastanawiam się czy to co oferują biuro to do końca prawda, np. kilka dni temu widzialem oferte za 999zl z przelotem, noclegiem na 2 tygodnie, śniadaniem i obiadokolacją

Przejrzyj dokładnie ofertę bo to za 999 zł jest od 999 zł - i nie w głównym sezonie turystycznym (no chyba , że jakieś super last minut)
Przelot tam masz w ofercie , ale sprawdź co z opłatami lotniskowymi , bo pewnie płatne są oddzielnie.

Życzę miłego pobytu w Egipcie za 999 zł , ale na jego zwiedzanie musisz zabrać dodatkową kasę :papa:
Ostatnio edytowano 23.07.2008 15:28 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 21.07.2008 14:15

ziomek napisał(a):student w apartamencie ale na zupkach chińskich ciekawe :?:

Hrabia zapewne wozi ze sobą odrobinę kawioru i szampana?
artmal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) artmal » 22.07.2008 22:23

hrabia nie hrabia , ja jak bym musiał się zastanawiać czy mogę zjeść zupkę czy dwie , czy mogę dzisiaj otworzyć puszkę czy dopiero jutro , czy stać mnie na piwo to wolę siedzieć w PL a nie wypuszczać się nie tylko do cro ale nawet blr
rrr
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rrr » 23.07.2008 10:13

To zależy od podejścia, ja bardzo lubię takie podróże i wcale mi to nie przeszkadza że nie mam luksusów. Wole zwiedzić jakiś kraj niż siedzieć w Polsce :)
jak by ktoś znalazł jakaś ciekawa ofertę to proszę o info
malagosa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) malagosa » 23.07.2008 13:27

Ja w tym roku wyjątkowo tanio spędziłam 2 tyg w Chorwacji - byc może dlatego, że w międzyczasie mocno spadły kursy walut - 2 tys zł i 200 euro - w tym benzyna, promy, pamiątki i ogólnie lekko rozrzutne życie.

Na tani pobyt polecam Molunat, 40 km za Dubrownikiem. Pole namiotowe wyjątkowo tanie 30 kun od osoby i 25 namiot, z lodówką i pralką, czysciutkie, plaża ładna płaska piaszczysta i troche spokojnych miejsc ze skałkami. Bardzo gorąco.
Dojazd do Dubrownika jak chcecie (ja samochodem, innych opcji nie znam), a z Dubrownika autobusem miejskim nr 10 na Molunat. Kursuje chyba 3 razy dziennie, nie pytałam o cene przejazdu.
Jedzenie we własnym zakresie: musli, suche wędliny, tuńczyki. Chleb na miejscu 4 kuny (ceny są niedokładne, nie zapisywałam), woda 9 kun, groszek w puszcze 8 kun, brzoskwinie 10 kun/kg, warzywa, pizza itp. ok 50 kun, woda w barze 1l. -30 kun, lody i czekolada są drogie pow. 10 kun.
W Dubrowniku można zrobić troche zakupów taniej - sklep Kerum między plazą i bramą Dubrownika. Ceny podstawowych produktów mniej więcej jak w Polsce - woda 4-5 kun.
Dubrownik można zobaczyc za darmo. Z atrakcji: wejscie na mury miasta 50 kun od osoby, przeciętne muzeum ok 30 kun.
Drugie miasto dostępne autobusem to Cavtat - po drodze, tam też jeździ autobus.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne