typ napisał(a):rrr napisał(a):Na wakacje chciałbym pojechać na wczasy do Chorwacji, jednak nie chcę wydać więcej niż 1000zł na osobę z dojazdem, noclegiem najlepiej 14 dniowym i wyżywieniem.
Nie chodzi mi o jakieś luksusy, dla przykładu dodam że w te wakacje byliśmy niedaleko Rzymu nad morzem w 3 osoby i wydaliśmy łącznie 3000zł na pobyt 15 dniowy w tym na samolot straciliśmy 1500zł
Dodam od razu że moja dziewczyna nie chce jechać autostopem, a wiec ta metoda odpada.
1.A więc mam pytanie czy ktoś może mi podać ciekawe i tanie rozwiązanie na wczasy w Chorwacji??
2.Jaki przewoźnik oferuje najtańsze przewozy do Chorwacji i z powrotem??
3. Ile kosztuje pole namiotowe ??
W sumie w poprzednim poście nie odpowiedziałem na żadne pytanie, więc może teraz się poprawie.
Tanie rozwiązanie to wyjazd w czerwcu lub wrześniu. Same plusy. W tym roku byłem wyjątkowo w sierpniu i jest duuuużo drożej i duuuużo bardziej tłoczno.
Poza tym znajdź noclegi nie przy samym morzu, albo tak jak piszesz - skorzystaj z pola namiotowego, choć szczerze mówiąc jest to niewiele tańsze rozwiązanie niż wynajęcie pokoju. Jeśli policzysz wszystkie dodatkowe opłaty to pole wyjdzie taniej może 20% porównaniu z oddalonymi od morza apartamentami? Zaletą pola będzie to, że zazwyczaj są one nad samym morzem. Koszt noclegu na polu namiotowym w sezonie chyba niewiele będzie niższy niż 8-10 EUR. Niech poprawią mnie ci, którzy mają jakieś aktualne ceny.
Co do przewoźnika - nie odpowiem ci, bo nie znam. Najlepiej jedźcie samochodem w parę osób, nie korzystajcie z autostrad, a dojazd będzie bardzo tani. Przy trzech osobach koszt dojazdu tam i z powrotem z południa Polski (nie wiem skąd jedziesz) może wynieść ok 200zł na osobę. Zaletą podróżowania własnym środkiem transportu będzie to, że zabierzecie ze sobą trochę żarcia - oszczędzicie i czas i pieniądze. Alternatywą jest wkupienie jakiegoś lotu do Dubrownika, wiem że latają tam tanie linie. Jak wykupisz odpowiednio wcześnie to cena będzie niska.
Moim zdaniem ten wyjazd jest teoretycznie możliwy , aczkolwiek jest na granicy wypoczynku i survivalu. Ale jesli ktoś tak lubi.