Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tanie wakacje.

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.06.2014 23:15

Ryan napisał(a):
slavko.v napisał(a):W Dobrej Vodzie jest wiele apart 10E/os 30-100m od morza z klimom, tv, tarasem... dojazd traktuję turystycznie, żeby po drodze coś ciekawego zobaczyć, jak będziemy patrzeć na różnicę 100-400zł, to nie planujmy Chorwacji... są rzeczy na których można zaoszczędzić, ale bez przesady... 4.500zł wystarczy, ale z własnym wyżywieniem

Chodzi o Dobrą Vode w Czarnogórze :?: :?: jeśli tak to byliśmy w niej w tamtym roku i ceny apartamentów zgadza sie są tańsze ale za to dojazd jest katorgą jechsliśmy przez BiH gdzie policja złapała nas i poszło 50€ a na początku chcieli 170€ dodam że nie mieliśmy zielonej karty :evil:

Jak tam jedziesz bez zielonej to twój wybór - ja się już nie udzielam. Chorwacką autostradą jest szybciej.

Jedź na Pogorię w Dąbrowie. Nie trzeba zielonej karty, a zakupy w biedronie zrobisz tanio.
Ostatnio edytowano 25.06.2014 23:21 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 25.06.2014 23:19

Ryan napisał(a):
slavko.v napisał(a):bez ZK... to i tak mało dostałeś... bez ZK zapomniałeś, nie wiedziałeś, że trzeba mieć, czy zgubiłeś???

Nie wiedziałem ...
w końcu dałem 50€ i puścili nas . :?

No i kasa na jeden nocleg przepadła...

Jak mówi mój mąż: jeśli wszystkie środki zawiodą, przeczytaj instrukcję:
http://poradnik.poland.gov.pl/

:wink:
Ryan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryan » 25.06.2014 23:22

Mikromir napisał(a):Wracając do tematu:
Spokojnie da się coś tanio znaleźć w Chorwacji, a w Czarnogórze jeszcze taniej. Zależy, do jakiego stopnia chce się zrezygnować z luksusów takich jak np. 10m do morza, albo super plaża dla maluchów. Właśnie rezerwuję dwupokojowy apartament z klimą dla 5 osób nad Boką Kotorską za 35E w szczycie sezonu - ale wybieram się tam tylko na kilka dni na zwiedzanie, więc nie przeszkadza mi 200m do plaży w linii prostej i w rzucie :wink: , ani betonowe podesty zamiast piachu nad zatoką. W planach Kotor, Budva, Lovcen, Monastir Ostrog, etc. Potem wypoczynek już na Hvarze w robinsonadzie, po 10E od łebka 80m od żwirowej plaży. Jeden nocleg tranzytowy w Szybeniku za 40E - wstrzeliłam się w lukę w kalendarzu. Nie chodzi mi o licytowanie się kto da mniej. Chcę tylko powiedzieć, że naprawdę da się coś znaleźć dużo taniej niż np. po 100E za 2+2 w Breli, choć to czasochłonne. I jak mówię - trzeba pójść na pewne ustępstwa.

P.S. Też zapłaciliśmy mandat za speeding w zeszłym roku w Chorwacji. Do dziś jestem przekonana, że prędkość na radarze dotyczyła samochodu, który jechał przed nami - i to za szybko, żeby go zatrzymać. Zapłaciliśmy więc, no bo jak dyskutować z policjantem?

Może zdecydujemy sie na drugie podejście do Czarnogóry,bo dużo miejsc nie udało nam sie zobaczyć min.Ostrog. Choć w Czarnogórze nie podobało nam się te zatłoczone wybrzeże i zimna woda.
Albo ta Albania :roll:
rbogi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbogi » 25.06.2014 23:24

Za brak zielonej karty

"Podziwiam" nonszalancję, ciesz się kolego że tylko na małym mandacie się zakończyło.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 25.06.2014 23:25

autostrady służą do szybkiego przemieszczania się, ale są strasznie nudne...
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 25.06.2014 23:25

slavko.v napisał(a):poproszę o namiary na apart. w Boce Kotorkiej i Robinsonady na Hvarze...

Zaraz Ci prześlę na maila. Ale ostrzegam: szału ni ma. Robinsonada to robinsonada - ze wszystkimi konsekwencjami, czyli prądem z solarów i wodą z deszczówki, oraz niezaprzeczalnym urokiem pięknych okoliczności przyrody... :wink: Boka zajęta na pewno w pierwszym tygodniu sierpnia, a Hvar przez dwa następne :mrgreen:
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 25.06.2014 23:27

Oglądałeś ten apartman w Molunacie? ceny jak w Czarnogórze, fajna baza wypadowa...
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 25.06.2014 23:32

Albania lub Macedonia (Охрид морето)
Ostatnio edytowano 25.06.2014 23:34 przez Torac, łącznie edytowano 1 raz
Ryan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryan » 25.06.2014 23:33

Bardzo fajny ten apartament dzięki ;) wyśle tam zapytanie o wolny termin.
Ryan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryan » 25.06.2014 23:43

Torac napisał(a):Albania lub Macedonia (Охрид морето)

Brałem pod uwage właśnie tydzień w Albani i 3 dni w Macedoni.Tanio jest tylko ta odległość :roll:
rbogi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbogi » 25.06.2014 23:51

A może jednak Chorwacja, gdzieś pomiędzy Karlobagiem a Stari Grad Paklenica. Kilka razy byłem w tej okolicy w lipcu i widziałem tabliczki z zaproszeniami do wolnych apartamentów. Można trochę zaoszczędzić na autostradzie zjeżdżając w Karlowacu na starą drogę na Plitwice, potem na Gospic i dalej do Karlobagu. Droga przez Velebit widokowo rewelacyjna. Cała ta trasa przez Plitwice może czasowo trochę dłuższa, ale zdecydowanie ciekawsza niż autostrada.
rbogi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbogi » 25.06.2014 23:58

Tanio jest tylko ta odległość

U mnie to przynajmniej jeden bak więcej (ok 300zł), nie wiem jak przedstawiają się ceny kwater , ale kempingi to ok 60% ceny tych w Chorwacji. Możliwe że suma sumarum może to być rochę mniej niż Chorwacja, poza tym prawdopodobnie ceny w sklepach niższe.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2014 00:19

Ryan napisał(a):
Torac napisał(a):Albania lub Macedonia (Охрид морето)

Brałem pod uwage właśnie tydzień w Albani i 3 dni w Macedoni.Tanio jest tylko ta odległość :roll:

Jak jest ta odległość, to nie jest tanio :!: :!: :!:

Chodzi wam o fajny urlop, czy o taniość :?: :roll:

Jedno z drugim da się połączyć, jak chodzi o kempingi.
Ale jak ma nie być kempingów, nie podobają się namiotowe klimaty,
to cała koncepcja wyprawy jest bez sensu :roll:

Dobre i tanie apartamenty w sezonie to jest coś, co się szuka w Chorwacji w styczniu 8)

Cudów nie ma :roll:
Ryan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryan » 26.06.2014 00:32

Pisaem na początku wątku,że w tym roku zależy nam żeby jak najmniej kosztował nas wyjazd.Dlatego pisałem tu,żeby doradziliście mi,gdzie moge tanio spędzić urlop. Polecacie Czarnogóre,gdzie odległość jest do wytrzymania, ale i Albanie gdzie jest ciut dalej...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2014 00:49

Ty sam musisz wiedzieć, co szukasz. :!:

Bo jak na razie, to sam nie wiesz, czego chcesz :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe