Witajcie!
Za kilkanaście dni wraz z kolegą ruszamy autostopem do Chorwacji. Będzie to nasza pierwsza wizyta w tym kraju i z tego powodu potrzebujemy pomocy trochę bardziej doświadczonych od nas
Znalazłam tu już wiele przydatnych informacji, czytałam relacje z różnych podróży, ale żeby znaleźć wszystko, musiałabym chyba spędzić na forum całe wakacje Wobec tego proszę Was o pomoc w postaci konkretnych odpowiedzi na kilka pytań.
Na początek pare info: planujemy około 10-12 dni na całą podróż, zależy nam by było jak najtaniej (w końcu studenci )
Chcemy odwiedzić: Jeziora Plitwickie, Zadar, Makarską i Dubrovnik.
I teraz moje pytania:
Jaki tani camping/nocleg możemy znaleźć w tych miejscowościach? Jak to wygląda cenowo? jakie są warunki, co możemy tam zastać? Jak daleko jest do plaży i jaka jest ta plaża? Może to być ewentualnie camping kilka km od w/w miejscowości, byle dało się jakoś dojść / dojechać tanio czy stopem. Nie planujemy tylko leżenia na plaży, interesuje nas głównie zwiedzanie. W jednej miejscowości chcemy być 1-2 noce max i jechać dalej. I teraz może trochę śmieszne pytanie: czy wychodząc z pola namiotowego mamy zabierać ze sobą nasze plecaki/namiot, czy jest tam ktoś kto tego wszystkiego pilnuje?
A może polecicie jakieś inne nadmorskie miejscowości, gdzie będzie dało radę tanio się przespać i zobaczyć coś fajnego?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi:)