Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tanie loty Z Warszawy do Splitu - Malev!

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 16.07.2009 00:55

Wszystkim których wystawił Norwegian ( w tym mnie :D) polecam promocję węgierskiego Maleva. Właśnie kupiłam Wawa -Split na 27.08 przez Budapeszt z 2 godz. odstępem miedzy lotami za 350 zł.
Co prawda w Norwegian było 150 i bezposrednio, ale co z tego jak nie leci...A tu o 9 z Wawy i o 14 w słonecznym Splicie.
Aha , promocja do 17.07
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 16.07.2009 09:23

joasiasok napisał(a):Wszystkim których wystawił Norwegian ( w tym mnie :D) polecam promocję węgierskiego Maleva. Właśnie kupiłam Wawa -Split na 27.08 przez Budapeszt z 2 godz. odstępem miedzy lotami za 350 zł.
Co prawda w Norwegian było 150 i bezposrednio, ale co z tego jak nie leci...A tu o 9 z Wawy i o 14 w słonecznym Splicie.
Aha , promocja do 17.07

Abstrahując od meritum, dziwi mnie stanowisko naszego LOT-u. Wiedząc o tym, że popularność Chorwacji jako wakacyjnego celu podróży z roku na rok rośnie, Ci zamiast utrzymywać połączenie z Zagrzebiem, dwa lub trzy lata temu wycofali się z tego przedsięwzięcia, oddając swoich klientów w ręce CSA, Malevu lub przewoźników tanich. Brak wyczucia koniunktury, możliwości wydłużenia relacji do Splitu w okresie urlopowym, gdzie rentowność takiego połączenia, przy rzetelnym skalkulowaniu kosztów wyszłaby im mocno na plus. Tym bardziej, że LOT i Croatia Airlines należą do tego samego sojuszu lotniczego - Star Alliance. Przez to wszelkie rozliczenia odbywają się w sposób uproszczony.
Dziwne, bo jak do Chorwacji latał mało kto lub nikt (np. w okresie Oluji w sierpniu 1995) media chorwackie chwaliły się, że LOT jako jedyny utrzymał stałe połączenia WAW-ZGB, podczas gdy inne linie zawiesiły na czas działań swoje loty. Ot pokrętna logika naszego przewoźnika.

Pozdrawiam
Rafał
tomasz25
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz25 » 28.07.2009 09:48

Malev to bzdura, chyba raczej to jakaś kryptoreklama, co...? Bo 350 zł to wychodzi bez podatków i innych opłat - w sumie to minimum 1000 zł, taka drobna różnica...
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 29.07.2009 18:58

Jesli wg ciebie to wegierskie linie Malev to bzdura, to ta bzdurą leci mój mąż 27 sierpnia.... za tyle ile napisałam. mam ci wysłać kopię potwierdzenia lotu?
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 29.07.2009 18:59

Z wszystkimi oplatami. Bez podatków i opłat było 255....
adziorek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adziorek » 30.08.2009 20:16

Potwierdzam.
My płaciliśmy ok 250-270zł/os. w dwie strony do Splitu :))) Jestem strasznie zadowolona, bo wyszło taniej niż zNorwegianem (który też nas wystawił). Promocja trwa, ale tylko na wybrane połączenia (konkretne dni) i tylko gdy kupuje się lot w obie strony. Trzeba szukać.
Ja się cieszę z połączenia, bo od razu lądujemy w Splicie - jak zobaczyłam ceny autobusów w Cro to mnie zmroziło :/
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 30.08.2009 20:58

mój mąż przyleciał do Splitu przez Budapeszt jak pisałam wyżej w czwartek bez wiekszych problemów, opóźnienie samolotu z Budapesztu było godzinne, ale sam lot, no i cena bez zarzutu!
Dawidow76
Turysta
tanie linnie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dawidow76 » 01.04.2010 14:42

witam
a czy ktoś na lipiec moż epolecić tanie linie z warszawy do splitu?
darek1
zbanowany
Re: tanie linnie

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.04.2010 18:42

Dawidow76 napisał(a):witam
a czy ktoś na lipiec moż epolecić tanie linie z warszawy do splitu?

Nie ma żadnych tanich lini - to Prima Aprilis :D :D :D .
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 01.04.2010 21:38

Powiem ci jak znaleźć tanie połączenie: wiele, wiele, wiele godzin dzień po dniu sprawdzać aktualne oferty. Plus troszkę szczęścia.... Zwykle przez przypadek trafiam na najlepsze oferty
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2010 22:03

joasiasok napisał(a):Powiem ci jak znaleźć tanie połączenie: wiele, wiele, wiele godzin dzień po dniu sprawdzać aktualne oferty. Plus troszkę szczęścia....

Joasia, zamiast tego odpalam brykę i za mniej, mniej, mniej godzin jestem w Splicie... :lol:
Dejw
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dejw » 26.06.2011 00:43

joasiasok i jak był zadowolony maż z węgierskich lini "Malev"
Ponieważ ja mam za tydzień wycieczkę właśnie tymi liniami i nie wiem czy mam się ich obawiać :-)

----------------------------------------------------------------------------
[url= http://www.tapczany.info/]Tanie tapczany[/url] - Meble tapicerowane, do salonu i pokoju
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 26.06.2011 18:14

był, bez opóźnien, ale niezależnie od linii różnie bywa
alinamaj666
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) alinamaj666 » 26.09.2011 08:29

Co zrobic jak się w chorwacji opóźnił lot i nie zdążyłem na ważne wydarzenie. Czy mogę iśc z tym do sądu?

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 26.09.2011 10:25

Poczytaj sobie warunki za co przewoźnik bierze odpowiedzialność i kiedy przysługuje odszkodowanie. Nikt w ciemno ci tu nie napisze bo nie wiadomo jaką linią był lot, według jakiej taryfy kupiony był bilet itp.

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone