Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tanie kempingi w rejonie istrii i Sibenika (ceny)

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lukasz191919
Autostopowicz
Tanie kempingi w rejonie istrii i Sibenika (ceny)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lukasz191919 » 01.08.2007 16:38

Witam.Prosze o podanie nazw,miejscowosci i cen tanich pol kempingowych w rejonie Istrii i Sibenika.
PS.Jedziemy z przyczepą kempingową wiec wystarczy prysznic i prąd]
pozdrawiam
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 01.08.2007 17:28

Lukasz191919 napisał(a):Witam.Prosze o podanie nazw,miejscowosci i cen tanich pol kempingowych w rejonie Istrii i Sibenika.
PS.Jedziemy z przyczepą kempingową wiec wystarczy prysznic i prąd]
pozdrawiam

:twisted: :?: :twisted: :?: :twisted: :?:
Krzyszts
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyszts » 01.08.2007 17:43

jeśli chodzi o tani camp (100kun namiot 4 osob+samoch) to wróciłem w sobotę z Drage między Sibenikiem
i Biogradem .Prysznice są gorzej z prądem ,oświetlenie na 12v z solarowej baterii . camp nazywa się Gentile nad samym morzem , prowadzą go młodzi ludzie Tomi i Catherina .Polecam bardzo sympatyczne miejsce i blisko do "RESTAURANTÓW".
Lukasz191919
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lukasz191919 » 01.08.2007 19:01

no przydalby się prąd... nie było tam napewno możliwości podlaczenia sie pod 230?
Krzyszts
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyszts » 01.08.2007 20:02

Na pewno na 100% ponieważ jest to nad samym morzem dwa km od Drage i podciągniecie lini energetycznej do tak niewielkich campów jest nieopłacalne . Obok na drugiej stronie zatoczki są jesze dwa Campy nieco większe Para Diso i Romantika ,ale sytuacja z prądem jest identyczna .
Jeśli chodzi o toalety i przysznice sytuacja jest dobra ,sprzątają trzy razy dziennie . My tez bylismy pierwszy raz na Campie ( wcześniej trzy razy na aprtmentach) i mielismy dużo sprzętu na 230V , ale sie okazało ,że można super życ bez prądu. Jeśli chodzi o ładowanie komórek i baterii to gospodarze zabierali sprzęt wieczorem do domu (bo mieszkają w drage)
i rano wszystko było naładowane . :lol:
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 10.08.2007 17:21

Okresl granice ceny jako "tani" kazdy ma swoje kryteria, jesli chodzi o camping w okolicach Sibenika to duzy i bardzo dobry camping jest w Solarisie trzy gwiazdkowy jest prad . Ceny osoba dorosla 5,1 ,dziecko 3,6 samochod+namiot+prad 8,2 oplata klimatyczna 0,85 za doroslego. Ceny w euro. Bylismy am w drugiej polowie lipca za darmo korzysta sie z basenow , jest wypozyczalnia rowerow wodnych zjezdzalnie platne 2,5 kn za zjazd.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 10.08.2007 17:31

Na Istri najtańszy kamp to Tunarica

http://www.tunarica.hr/hr/index.html

Są parcele z elektyką. Plaża ładniejsza skałkowa
do żwirkowej trzeba trochę dojść.
W samym kempie jest plaża powiedzmy żwirkowa ale nie jest zbyt atrakcyjna bo to jest marina

tu już o tym pisałem
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=127 ... t=tunarica
i inni
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=537 ... a&start=10

Okolice Szibenika? tania dość jest Slanica na Murterze ale przyczepą to bym tam nie jechał przed 20 sierpnia bo może być mało miejsca
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 10.08.2007 21:24

Kir napisał(a):Na Istri najtańszy kamp to Tunarica

http://www.tunarica.hr/hr/index.html

Są parcele z elektyką. Plaża ładniejsza skałkowa
do żwirkowej trzeba trochę dojść.
W samym kempie jest plaża powiedzmy żwirkowa ale nie jest zbyt atrakcyjna bo to jest marina

tu już o tym pisałem
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=127 ... t=tunarica
i inni
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=537 ... a&start=10

Okolice Szibenika? tania dość jest Slanica na Murterze ale przyczepą to bym tam nie jechał przed 20 sierpnia bo może być mało miejsca

Slanica już nie taka tania, a kierowca samochodu z przyczepą to ma niezły orzech do zgryzienia- dojadę? nie dojadę? przejadę? nie przejadę? itp...., a może plażowiczów porozjeżdżam?
Nie mieszkałam nigdy na tym kampie, ale w jego okolicy przebywałam często i w różnych latach, kiedyś może był prymitywny - ale dosyć fajny, obecnie jest też prymitywny, ale zrobili z niego piętrowy moloch (moje zdanie) i właśnie się zastanawiam..., czy kiedykolwiek widziałam tam przyczepę....sięgam pamięcią od 2005 do 1997 i chyba nic z tego, w czasie moich pobytów krótszych i dłuższych w Murter na Murter na Slanicy przyczepy nie widziałam (potwierdzone przez Rodzinkę) :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 11.08.2007 11:12

Sa przyczepy na Slanicy i to całkiem sporo. Stoją wzdłuż drogi po obu stronach. Fakt dojechać trudno i w ogóle to nie jest kemping dla tych co lubią zwiedzać bo kazdy przejazd na kemp i z powrotem to pewna dawka adresnaliny ale byłem i jeździłem wiele razy. Jak ja dałem rade to inni tez dadzą
tomekruk999
Podróżnik
slanica

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekruk999 » 12.08.2007 08:52

Byłem rok temu na Slanicy, plaża fajna bo i piaskowa i kamienista według upodobań, ale jeżeli chodzi o ciszę i kameralne miejsce to nic z tego - jest to duży kemping i nie tan, bardzo dużo ludzi, namiot koło namiotu a z przyczepą to trzeba się przygotować na sporą gimnastykę.
frames
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) frames » 25.09.2007 22:50

petr napisał(a):Okresl granice ceny jako "tani" kazdy ma swoje kryteria, jesli chodzi o camping w okolicach Sibenika to duzy i bardzo dobry camping jest w Solarisie trzy gwiazdkowy jest prad . Ceny osoba dorosla 5,1 ,dziecko 3,6 samochod+namiot+prad 8,2 oplata klimatyczna 0,85 za doroslego. Ceny w euro. Bylismy am w drugiej polowie lipca za darmo korzysta sie z basenow , jest wypozyczalnia rowerow wodnych zjezdzalnie platne 2,5 kn za zjazd.

Wszystko sie zgadza ,byliśmy tam kilka dni w połowie września.Są tez minusy:marna kamienista plaża,część sanitariatów -jak do remontu,ceny w sklepie na kampingu bardzo wysokie w porównaniu do cen na kampingu Zaton koło Zadaru.Kamping Solaris=3,kamping Zaton=4+
dammianolej
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dammianolej » 27.01.2008 18:53

witam!
czy ktos ma namiary na camp Gentile koło Drage
jesli tak to poprosze . mogą byc tez jakies fotki z tego cempu

pozdrawiam

Powrót do Kempingi