Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tanie jadlodajnie na Istrii

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mirkus
Podróżnik
Tanie jadlodajnie na Istrii

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirkus » 08.04.2012 19:50

Witam wszystkich bywalców Cro a szczególnie Istrii. Mam następujące pytanie: czy na Istrii funkcjonuje coś na wzór naszych tanich jadłodajni nad morzem? Bo żona zapowiedziała, że jak ma gotować to nie jedzie do Chorwacji, a żywienie w restauracjach 4 osób może spowodować tegoroczne bankructwo...:( Do tej pory bywałem tylko w Dalmacji, a tam spotkałem taki przybytek tylko w 1 miejscu. Jeśli ktoś ma jakieś namiary na miejscowości i konkretne miejsca to proszę o info:-)
ferster
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ferster » 08.04.2012 21:34

Tanie jadłodajnie :lol: dobre :lol:
Na pocieszenie powiem że na" każdej ulicy" sprzedają pizzę, za ćwiartkę 10kuna.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.04.2012 21:40

Złota Kurka na Marszałkowskiej
polecam pierogi z serem, leniwe z serem, naleśniki z serem
8) 8O :lool:
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 08.04.2012 21:54

Mirkus tak na poważnie to Istria uważana jest za jeden z najdroższych, jeżeli nie najdroższy region turystyczny w Chorwacji, więc raczej marne szanse ale kto szuka ten znajduje.Zwróć się do rezydenta Mirko, on mieszka na Istrii, może coś na interesujący Ciebie temat będzie wiedział, jego adres e-mail znajdziesz w profilu.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 08.04.2012 22:13

Prosta zasada (nie tylko na Istrii): szukaj knajpek z tzw. "dziennym menu" (dnevni menu), czyli miejsc, gdzie ludzie stołują się w przerwach na lunch.
Pozdrawiam
Mirkus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirkus » 08.04.2012 23:39

Liczyłem się z tym , że mi się oberwie trochę. :wink: Za wszystkie rady dziękuję. Może w głębi lądu jest trochę taniej? :)
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 09.04.2012 07:27

Myślę, że trzeba wiedzieć, gdzie masz zamiar pozostać.
Szukać tanie jadłodajni w całej Istrii jest bardzo drogie (benzyna jest droga w Chorwacji).
Jedzenie jest tańsze w restauracjach:
-Restauracjach ekspresowych
-Restauracjach-Bistro

Przikład:Bistro Venera-Pula

Większość dobrich i tanich restauracj jest w Puli.
Proponuję, aby wybrać miejsce na pobyt w pobliżu Puli.

http://www.pulainfo.hr/en/
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 09.04.2012 07:57

Kolego (jeśli jesteś płci męskiej) proponuję zupki "Chińskie" i nad Wieprz.....albo Wartę.........podobnego tematu! nie było dawno, apaliwo po 6 zet... :oops:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.04.2012 08:34

Mirkus napisał(a):.. żona zapowiedziała, że jak ma gotować to nie jedzie do Chorwacji,...

:D pozdrów małżonkę. Ma całkowitą rację i tak zawsze powinno być. :!:
bahrij
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bahrij » 09.04.2012 08:52

do mirko. Czy kwatera w Fazanie za 57 euro za trzy osoby przełom lipca i sierpnia (6/6 dni) na 12 dni to dobra cena? Czy można znaleźć coś taniej?
Byłem Za Dubrownikiem i płaciłem za super wygody w apartamencie 45 euro i myślałem, że to przesada, a tu muszę zapłacić 57 za Istrię i nie wiem, co o tym myśleć? Wiem, że Istria to raczej bogaci Niemcy i Włosi,(bogaci w stosunku do Polaków), ale moja lepsza połowa twierdzi, że skoro byliśmy już w każdej części Cro, to trzeba zobaczyć też Istrię, ale mnie te ceny trochę powalają. Może inni Cro maja tanie namiary na Istrii w okolicach Puli, Rovinj, Porec? Proszę o każdy kontakt. Może 57 euro to na Istrii nie drogo??? Chociaż jak porównam to z pobytem u P. Vlaho w Mlini i Pani Snjeżany w Poljicy gdzie warunki pobytu to super ekspress za 45 euro , a tu nagle wszędzie 60 euro za pobyt na Istrii za 3 osoby to trochę zastanawia. Proszę mirko o komentarz. Pozdrawiam ze skąpanego w słońcu przy 3+ Poznania
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 09.04.2012 09:40

bahrij napisał(a):do mirko. Czy kwatera w Fazanie za 57 euro za trzy osoby przełom lipca i sierpnia (6/6 dni) na 12 dni to dobra cena? Czy można znaleźć coś taniej?
Byłem Za Dubrownikiem i płaciłem za super wygody w apartamencie 45 euro i myślałem, że to przesada, a tu muszę zapłacić 57 za Istrię i nie wiem, co o tym myśleć? Wiem, że Istria to raczej bogaci Niemcy i Włosi,(bogaci w stosunku do Polaków), ale moja lepsza połowa twierdzi, że skoro byliśmy już w każdej części Cro, to trzeba zobaczyć też Istrię, ale mnie te ceny trochę powalają. Może inni Cro maja tanie namiary na Istrii w okolicach Puli, Rovinj, Porec? Proszę o każdy kontakt. Może 57 euro to na Istrii nie drogo??? Chociaż jak porównam to z pobytem u P. Vlaho w Mlini i Pani Snjeżany w Poljicy gdzie warunki pobytu to super ekspress za 45 euro , a tu nagle wszędzie 60 euro za pobyt na Istrii za 3 osoby to trochę zastanawia. Proszę mirko o komentarz. Pozdrawiam ze skąpanego w słońcu przy 3+ Poznania

Trudno wypowiedzieć się na temat ceny bez innych elementów.
Myślę, że ceny w Istrii, są nieco wyższe niż ceny na południu, ponieważ istnieją dodatkowe koszty transportu (Pula, Dubrownik, około 800 km).
Dla trzech osób trzeba szukać "apartman-studio
Polecam:
http://rovinj.com.pl/apartamenty_chorwacja_istris_rovinij.html
http://www.pulainfo.hr/en/smjestaj/private-accommodation/60/
Mirkus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirkus » 15.04.2012 22:02

To teraz poproszę jeszcze info, jak wyglada sytuacja z cenami na wyspie Krk?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.04.2012 23:49

Mirkus napisał(a):To teraz poproszę jeszcze info, jak wyglada sytuacja z cenami na wyspie Krk?

Zatankuj do pełna przed wjazdem na wyspę, a reszta-- jak będziesz jadł pizzę w knajpach a resztę ze sklepu to Ty i twój portfel przeżyjecie :)
Picie kupuj w marketach, bo w sklepikach przy plaży zapłacisz razy 2albo 3.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne