napisał(a) LeszekB » 31.08.2012 21:11
Jak tani? Tani znaczy zadarmo! Po 5 latach jeszcze nigdy nie płaciłem za slip. Ale mam tylko 4,5m RIB.
Nie wiem gdzie będziesz w Szibeniku ale ja już dwukrotnie używałem slipu który jest w dzielnicy Mandalina tam co jest ta nowa marina. Przy dojeździe do mariny jest wprawo jeszcze jedna zatoka gdzie jest bardzo dużo różnych łódek chorwatskich i dużo zaparkowanych przyczep. W miejscu gdzie się skręca wlewo pod górkę do mariny jest wprawo takie ogrodzone boisko na minifutbol. Trzeba nie skręcać wlewo ale jechać prosto i zaraz za tym boiskiem naprzeciw pierwszemu domu jest slip betonowy. Nie trzeba nikogo pytać. Mieszkańcy domu mówili, że przyczepę mogę też zostawić, więc zostawiłem i z samochodem zaraz obok boiska. Samochodu nie potrzebowałem bo jechaliśmy na wyspę Prvić. A raz jak samochód nie zostawiałem, to przyczepę zawiozłem przed ten barek co stoi jeszcze przed boiskiem i tam wcisłem między inne przyczepy i przywiązałem linką do drzewa. Po powrocie za tydzień stała nie tknięta.
Ale jeżeli będziesz na innym miejscu niż Šibenik, to można znaleźć coś innego...