Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

tani slip koło Sibenika

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maciekquicksilver
Podróżnik
tani slip koło Sibenika

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciekquicksilver » 07.08.2012 14:23

Witam
pytanie jak w temacie może ktoś coś podpowie gdzie się można tanio zwodować koło Sibenika. Wyjeżdżam po raz pierwszy z Łodzią i jeszcze jestem zielony,
LeszekB
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) LeszekB » 31.08.2012 21:11

Jak tani? Tani znaczy zadarmo! Po 5 latach jeszcze nigdy nie płaciłem za slip. Ale mam tylko 4,5m RIB.

Nie wiem gdzie będziesz w Szibeniku ale ja już dwukrotnie używałem slipu który jest w dzielnicy Mandalina tam co jest ta nowa marina. Przy dojeździe do mariny jest wprawo jeszcze jedna zatoka gdzie jest bardzo dużo różnych łódek chorwatskich i dużo zaparkowanych przyczep. W miejscu gdzie się skręca wlewo pod górkę do mariny jest wprawo takie ogrodzone boisko na minifutbol. Trzeba nie skręcać wlewo ale jechać prosto i zaraz za tym boiskiem naprzeciw pierwszemu domu jest slip betonowy. Nie trzeba nikogo pytać. Mieszkańcy domu mówili, że przyczepę mogę też zostawić, więc zostawiłem i z samochodem zaraz obok boiska. Samochodu nie potrzebowałem bo jechaliśmy na wyspę Prvić. A raz jak samochód nie zostawiałem, to przyczepę zawiozłem przed ten barek co stoi jeszcze przed boiskiem i tam wcisłem między inne przyczepy i przywiązałem linką do drzewa. Po powrocie za tydzień stała nie tknięta.
Ale jeżeli będziesz na innym miejscu niż Šibenik, to można znaleźć coś innego...
AdriaticNekretnine
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdriaticNekretnine » 19.09.2012 01:04

Oto link do przystani Sibenik
http://marina-mandalina.com/en/home/

Mam nadzieję, że to pomoże.

Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 19.09.2012 07:03

Spróbuj się dowiedzieć w Marinie Kremik koło Primostenu. Jest dokładnie w piołowie drogi pomiędzy Splitem, a Sibenikiem.
http://www.marinakremik-adriatiq.com/en/
maciekquicksilver
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciekquicksilver » 19.04.2013 14:23

Witam

po zimowej przewie

Slipowałem w miejscowości Zablace koło Sibenika bo zatrzymaliśmy się na campigu Solaris. Ogólnie polecam tą miejscówkę z bosmanem można sie dogadać co do ceny za marinę, także cennik cennikiem a kasa kasą, Camping też super 4 gwiazdki czysto i wszystko co potrzeba. Stacja benzynowa dla łodzi w Sibeniku. Fajne miejsce wypadowe. Polecam
be-ja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) be-ja » 19.04.2013 16:20

Hej. Np. Wodice fajna marina i slip, riby i mniejsze jednostki z lawety gratis, przy użyciu dżwigu parę ojro.

Pzd be-ja
kaktuss_ML
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaktuss_ML » 28.05.2014 13:08

maciekquicksilver, daj na priv telefon do Ciebie, bo chce w tym roku zrobić ten manewr co Ty, ale brakuje mi trochę odwagi. Tez mam już zaklepany Solaris, ale nie wiem czy brac ze sobą łódkę... W razie czego podam Ci swój numer na priv.

Pozdrawiam.

Mariusz

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...