Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tam mnie jeszcze nie było - pierwszy raz na drugiej półkuli

Afryka jest drugim co do wielkości kontynentem. W Afryce są 54 kraje. Prawie jedna trzecia światowych języków jest używanych w Afryce. Jezioro Wiktoria w Afryce jest największym jeziorem i drugim co do wielkości jeziorem słodkowodnym na świecie. Nigeria ma najwyższy na świecie wskaźnik urodzeń bliźniąt. W Sudanie znajduje się ponad 200 piramid, czyli więcej niż w Egipcie.
ziutt
Cromaniak
Re: Tam mnie jeszcze nie było - pierwszy raz na drugiej pół

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 25.10.2015 21:36

Zwiedzamy teren Witchfestu.Przypominam że to trzydniowy festiwal i że odbywa się w centrum miasta.

Pole namiotowe z różnych stron

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak wyglądał plan miasteczka festiwalowego

Obrazek

A to już oficjalny plakat Witchfestu

Obrazek
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 26.10.2015 21:25

no proszę, Cannibal Corpse:)
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 28.10.2015 18:51

Sol-Wagon napisał(a):no proszę, Cannibal Corpse:)

Cannibale też się tu pojawią :)
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 01.11.2015 22:41

Po zwiedzeniu klubu pora na zwiedzanie miasta.No i coś zjeść by się zdało.Okazuje się że musimy czekać na człowieka który zaprowadzi nas w bezpieczne miejsca.Bezpieczne dla nas.

Mapa naszego "zwiedzania".Nie było to normalne zwiedzania z dwóch powodów-po pierwsze brak czasu po drugie niezbyt to ponoć bezpieczne.

Obrazek

1.Klub
2.Pasaż
3.Śniadanie
4.Plac Mary Fitzgerald
5.Muzeum Afryka

Przychodzi jeden z organizatorów i idziemy na śniadanie

Obrazek

Obrazek

Z tego co pamiętam to w większości jemy sandwiche i tosty w różnych kombinacjach
Taki jest widok sprzed knajpki

Obrazek

Ruszmay w kierunku placu Mary Fitzgerald i Muzeum Afryki

Obrazek

Na palach poprowadzona jest autostrada

Obrazek

Na placu przed muzeum sporo przestrzeni,obserwujemy chwile lokalsów

Obrazek

Obrazek
akkon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) akkon » 01.11.2015 23:04

ziutt napisał(a):(...)Nie było to normalne zwiedzania z dwóch powodów-po pierwsze brak czasu po drugie niezbyt to ponoć bezpieczne. (...)

Właśnie miałem pytać jak ze zwiedzaniem było.
RPA jest jednym z najniebezpieczniejszych krajów świata. Poziom przestępczości, głównie w miastach, a zwłaszcza w czarnych dzielnicach, jest zatrważający. Przez murzyńskie dzielnice nie powinno się nawet przejeżdżać samochodem.
Oficjalny wskaźnik zabójstw to około 25 na 100.000 mieszkańców. Dla porównania: USA - niecałe 6, Polska - mniej niż 2. Statystyki rozbojów, gwałtów i kradzieży są jeszcze bardziej przerażające. A i tak wielu zdarzeń nie zgłasza się policji bo to nie ma sensu, zwłaszcza gdy chodzi o wyczyny murzyńskich gangów.
To dlatego ten niepełnosprawny biegacz Pistorius po zastrzeleniu swojej laski tłumaczył, że myślał że to włamywacz. W RPA takie włamania nikogo nie dziwią i dobrze jest jeśli właściciel ujdzie z życiem.
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 01.11.2015 23:43

akkon napisał(a):
ziutt napisał(a):(...)Nie było to normalne zwiedzania z dwóch powodów-po pierwsze brak czasu po drugie niezbyt to ponoć bezpieczne. (...)

Właśnie miałem pytać jak ze zwiedzaniem było.
RPA jest jednym z najniebezpieczniejszych krajów świata. Poziom przestępczości, głównie w miastach, a zwłaszcza w czarnych dzielnicach, jest zatrważający. Przez murzyńskie dzielnice nie powinno się nawet przejeżdżać samochodem.
Oficjalny wskaźnik zabójstw to około 25 na 100.000 mieszkańców. Dla porównania: USA - niecałe 6, Polska - mniej niż 2. Statystyki rozbojów, gwałtów i kradzieży są jeszcze bardziej przerażające. A i tak wielu zdarzeń nie zgłasza się policji bo to nie ma sensu, zwłaszcza gdy chodzi o wyczyny murzyńskich gangów.
To dlatego ten niepełnosprawny biegacz Pistorius po zastrzeleniu swojej laski tłumaczył, że myślał że to włamywacz. W RPA takie włamania nikogo nie dziwią i dobrze jest jeśli właściciel ujdzie z życiem.

Tam gdzie my chodziliśmy było bezpiecznie.Ale podczas dojazdu do klubu,byliśmy w nim kilka razy i dojeżdżaliśmy różnymi drogami,przejeżdżaliśmy przez takie dzielnice że Shaughn prosił nas żebyśmy czasem zdjęć nie robili telefonami bo może być gorąco i to nie względu na temperaturę :)
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 03.11.2015 21:05

Kolejna porcja zdjęć z okolic Muzeum Afryki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu coś co do tej pory widziałem tylko w tv :)

Obrazek

A tu zdjęcia z punkty 2-ta uliczka to taki pasaż między klubem a tą główną drogą przy której jedliśmy śniadanie ale niezwykle urocza,że tak powiem z klimatem

Obrazek

Obrazek

I metalowcy chcieli tam jakieś pamiątki z Afryki nabyć :)

Obrazek

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.11.2015 21:14

MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 04.11.2015 02:24

Znajome facjaty widze:-)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 04.11.2015 02:36

Ziutt, jak piszesz o takich eskapadach, to daj cynk na prv:-).
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 04.11.2015 15:55

MRK napisał(a):Ziutt, jak piszesz o takich eskapadach, to daj cynk na prv:-).

Eeeeeeyyyyyyymmmmmmmmm..........ok :)
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 05.11.2015 23:10

MRK napisał(a):Znajome facjaty widze:-)

Takie znajome facjaty? :)

Obrazek

Obrazek
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 06.11.2015 02:33

ziutt napisał(a):
MRK napisał(a):Znajome facjaty widze:-)

Takie znajome facjaty? :)

:mrgreen:

Facjaty, które za jakiś miesiąc będę widział.

Btw, powiem Ci, ze nowa płytka nadal robi mi kaszkę z mózgu.
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 06.11.2015 12:05

Nooo ciekawie, ciekawie...
Z chęcią zostanę na dalszą częśc
dudek_t
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudek_t » 06.11.2015 15:26

Nic a nic nie ciągnie mnie w ten rejon świata ale relacja, jak zwykle, warta poczytania i pooglądania.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Afryka

Tam mnie jeszcze nie było - pierwszy raz na drugiej półkuli - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies