Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tam i z powrotem czyli HRVATSKA 2008

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 11.09.2008 15:10

Leszek Skupin napisał(a):Rrrrrraaaany :D, aleście się powzruszali :D Gdybym wiedział, że tak będzie to bym napisał: Spakowaliśmy manele do samochodów, pożegnaliśmy sie z Jadranem i wyruszyliśmy w drogę powrotną, która miała 1,5 tys km :mrgreen:
KONIEC

Pozdrav :papa:

Sto lat! Sto lat! Niech żyje, żyje nam! Sto lat! Sto lat! Niech żyje, żyje nam!

Pozdrav
Ostatnio edytowano 15.10.2009 19:35 przez pasażer, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.09.2008 15:14

Piotrek_B napisał(a):OKI Lesiu - mamy temat do przedyskutowania przy.....śliwowicy (mam taką w domu - Ty wiesz jaką :lool:)

Obyś tylko na zlot dotarł :mrgreen:
Popiel napisał(a):Obrazek

Sto lat! Sto lat! Niech żyje, żyje nam! Sto lat! Sto lat! Niech żyje, żyje nam!...

Raaaaanyyy :?: a to z jakiej okazji :?: :lol:
Ostatnio edytowano 16.09.2008 08:51 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 11.09.2008 15:26

... a przepraszam, na koniec tak wyśmienitej relacji wypada jeszcze po pivku :!: :!: :lol:

zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 11.09.2008 15:41

Zielony Bracie, czytałem po kawałku i wpisuję się dopiero na sam koniec.
Mało kto tak umie pokazać słowami i zdjęciami co mu w duszy gra :D
Gratuluję wejścia na górkę, nie ważne jak wysoko się wchodzi, ważne żeby mieć z tego radość - witamy w klubie bałkańskich górołazów.
Gratuluję bośniacko-dubrownickiego maratonu.
I przede wszystkim całej relacji.
Pożegnanie z Jadranem przejdzie do legendy :lol:
Też bym sobie teraz tak po prostu wskoczył do Jadrana, już 2 lata jak ostatni raz w nim pływałem. Neum, sierpień 2006, powrót z Albanii, po drodze do Sarajewa. Był ciepły jak zupa, nigdy wcześniej takiego ciepłego nie pamiętam. Będę musiał poczekać jeszcze rok.
Wielkie dzięki Lesiu :D

Roman, dołączam się do próśb o więcej szczegółów z Susvida! Pewnie wbiegliście z Michałem tak jak na Trzy Korony? :D
Szkoda że nie będzie mi teraz dane zagrać przeciw Wam w kopaną :( Oby w przyszłym roku.
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 11.09.2008 20:37

Podobał mi się odcinek z Dubrovnikiem. Sporo pojeździliście. :lol: Czasami warto się zmęczyć. Ja zazwyczaj na ostatni dzień przed wyjazdem planuję coś ciekawego, aby nie myśleć o powrocie. Czasami jest nawet jakaś atrakcja w drodze do domu, żeby nie było smutno, że już koniec. O dowcipie :wink: z zamkniętym kempingiem już kiedyś słyszałem, chociaż sam nie doświadczyłem. W świetle moich tegorocznych, greckich doświadczeń muszę jednak stwierdzić iż POPIERAM w całej rozciągłości. Leszku Ty po doświadczeniach z ubiegłego roku też pewnie rozumiesz. Wyjaśnienie będzię w następnym moim odcinku. Sorry za wtrącenie. Regulaminy warto na kempingu czytać. My po przeczytaniu jednego w Chorwacji na Peljesagu zrezygnowalismy bo korzystanie z wody było mocno ograniczone. Miejsce było piękne, ale regulamin uczynił je za bardzo dzikim. Czemu tak mało zdjęć? Gdzie jest więcej?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 12.09.2008 10:24

Kamilu, z tymi górkami to jest raczej powrót do korzeni, kiedyś, kiedyś, trochę chodziłem, ba nawet schodziłem pod ziemię ;), ale to czasy prehistoryczne ;) dlatego jak poczułem tylko skałę pod butami, zmęczenie nie miało kopmletnie żadnego znaczenia po wejściu na szczyt tego "pagórka". Piszę "pagórka", bo iść w góry to zupełnie co innego. To była tylko namiastka ....

Łaskawyś jest dla mnie w tym co piszesz

Dla wszystkich bałkańskich górołazów zdjęcia zrobione na negatywie, czyli pełnej klatce obiektywem 17 mm, a więc szeroko, tak szeroko, że założony polar nie był w stanie spolaryzować całej powierzchni zdjęcia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Robercie... cóż mogę powiedzieć, z ponad 1,5 tys zdjęć, które przywiozłem, do relacji wrzuciłem blisko 250, to i tak dużo. Zdecydowana większość jest bardziej dokumentalna niż w jakiś sposób artystyczna, ale specjalnie dla tych, którzy oczekują czegoś specjalnego mam jeszcze kilka fotek zasługujących na wyróżnienie ;)

Cierpliwości :)

iwo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwo » 12.09.2008 13:46

Dziękuję Leszku za rejację. Wzruszyła mnie bardzo. Ja byłam w Chorwacji w maju. Była to pierwsza moja wizyta i do tej pory jestem pod wrażeniem. Myślałam o napisaniu swojej relacji z pobytu, ale za wysoko ustawiłeś Leszku poprzeczkę. Musicie wierzyć na słowo, że było wspaniale i wrócę tam za rok. Pozdrowienia.
ania71
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania71 » 12.09.2008 13:57

WITAM.. :) Z TEJ STRONY RODACY ZE STACJI BENZYNOWEJ W CHORWCJI :wink: KURCZE JAK FAJNIE ŻE PANA ZNALAZŁAM,WIDZĘ ZE MIELIŚMY TEN SAM PROBLEM Z ZAKLIMATYZOWANIEM SIĘ PO POWROCIE. 8O JESZCZE RAZ BARDZO DZIĘKUJE ZA PRZYDATNE RADY .

POZDRAWIAM SERDECZNIE :) :) :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 12.09.2008 14:11

iwo napisał(a):Dziękuję Leszku za rejację. Wzruszyła mnie bardzo. Ja byłam w Chorwacji w maju. Była to pierwsza moja wizyta i do tej pory jestem pod wrażeniem. Myślałam o napisaniu swojej relacji z pobytu, ale za wysoko ustawiłeś Leszku poprzeczkę. Musicie wierzyć na słowo, że było wspaniale i wrócę tam za rok. Pozdrowienia.

Iwo, że tak powiem... nie o..... (cokolwiek miałoby to znaczyć :lol:) tylko pisz :) Każdy pisze jak umie ;)
ania71 napisał(a):WITAM.. :) Z TEJ STRONY RODACY ZE STACJI BENZYNOWEJ W CHORWCJI :wink: KURCZE JAK FAJNIE ŻE PANA ZNALAZŁAM,WIDZĘ ZE MIELIŚMY TEN SAM PROBLEM Z ZAKLIMATYZOWANIEM SIĘ PO POWROCIE. 8O JESZCZE RAZ BARDZO DZIĘKUJE ZA PRZYDATNE RADY .

POZDRAWIAM SERDECZNIE :) :) :)

Witam serdecznie :)
W pierwszej kolejności z mocy urzędu muszę odesłać do regulaminu forum pkt. 11
Również się cieszę, że zostałem odnaleziony :D i że nasze rady na coś się przydały :)

plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 12.09.2008 21:59

Piękne górskie zdjęcia zostawiłeś na koniec . Bajkowe. Dzięki :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.09.2008 07:36

plavac napisał(a):Piękne górskie zdjęcia zostawiłeś na koniec . Bajkowe. Dzięki :)

Leszek Skupin napisał(a):...specjalnie dla tych, którzy oczekują czegoś specjalnego mam jeszcze kilka fotek zasługujących na wyróżnienie ;)

Cierpliwości :)

:wink:

[EDIT]
A właśnie... wczoraj moja żona przeczytała tę relację i nasunęło jej się spostrzeżenie odnośnie akcji z ukąszeniem przez osę. Mam dopisać, że nasz syn jest alergikiem i w związku z tym to ukąszenie mogło być bardzo niebezpieczne dla niego. Nie wiedzieliśmy jak zareaguje organizm, ale wszystko się dobrze skończyło ;)

Jej ta relacja też się podobała ;)

Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.09.2008 09:31

Kilka fotek z analoga ;)

Plitvice
Obrazek

Krka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.09.2008 09:57

Fajne fotki Lesio, te z góry na Kornaty najfajniejsze :D Też mnie wkurza ta polaryzacja na szerokim kącie, ale na to chyba nic nie poradzimy, chyba że programowo :wink:

Ps. Czemu z syfry wstawiałeś w całej relacji 600pix zamiast 800 :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.09.2008 10:01

Nie jest to wątek fotograficzny, a zdjęć było sporo więc stwierdziłem, że relacja powinna być zobrazowana mniejszymi zdjęciami, żeby się szybciej poszczególne strony wczytywały ;)

Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.09.2008 10:40

Leszek Skupin napisał(a):Nie jest to wątek fotograficzny, a zdjęć było sporo więc stwierdziłem, że relacja powinna być zobrazowana mniejszymi zdjęciami, żeby się szybciej poszczególne strony wczytywały ;)

Bla, bla, bla, masz wstawiać 800 x xxx, bo malutkie się kijowo ogląda :mrgreen: :lool: :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Tam i z powrotem czyli HRVATSKA 2008 - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone