Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tam i z powrotem czyli HRVATSKA 2008

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 10.09.2008 18:27

dangol napisał(a):
marsylia napisał(a):
mama_Kapiszonka napisał(a):Zrób inny eksperyment. Jeśli Adasiowi wypadają jeszcze mleczaki to wrzuć jeden do słoiczka z colą i codziennie potrząśnij...po tygodniu...ząb zniknie!

Serio :?: :?: :?: Ja prawie codziennie wypijam colkę, czy tzn., że moje zęby znikną :?: :roll:

Mity :wink: . Jak moja młodzież była jeszcze dziećmi z wypadającymi mleczakami, to próbowałam :lol:. Ząbki zostały zanurzone w coca-coli, potrząsanie było przez kilka miesięcy nawet, w końcu napój zaczął pleśnieć, a mleczki :roll: :o nic się nie zmieniły. Nie sądzę żeby to były jakieś wyjątkowo mocne mleczaki. Ale może coca-cola na naszym rynu była kiedyś trochę oszukana :?: :? , to może dlatego mit został u nas obalony...

Dangol ma rację! wiedziałem, że we Wrocku są mądrzy ludzie. Jako chemik (Dangol też?) niw wierzymy w czosnek, odrdzewiające działanie Coli i spluwanie przez lewe ramię...
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 10.09.2008 19:30

MWN napisał(a): [Dangol ma rację! wiedziałem, że we Wrocku są mądrzy ludzie. Jako chemik (Dangol też?) niw wierzymy w czosnek, odrdzewiające działanie Coli i spluwanie przez lewe ramię...

Mądrzy ludzie są na szczęście nie tylko we Wrocku 8).

Chemikiem zdecydowanie nie jestem (lepiej nawet nie wspominać, jakim cudem udało mi się przebrnąć przez chemię w liceum :oops: :lol:) i pewnie dlatego w czosnek wierzę :wink: jak najbardziej :D. Wiara we wpływ coli na mleczaki też była we mnie do czasu tego eksperymentu :lol: . Obalenie mitu trochę mi :? popsuło szyki, bo jak :?: miałam po tym wszystkim tłumaczyć dzieciom, dlaczego nie chcę im kupować coca-coli w ilościach przez nie pożądanych???

Leszku, jeszcze raz dziękuję serdecznie Obrazek za wspaniałą wycieczkę po Cro, wywołującą u mnie sporo wspomnień z miejsc znanych i wzbudzającą pragnienie odwiedzenia tych zakątków, które tak pięknie pokazałeś, a w których jeszcze mnie nie było...
I to Twoje nostalgiczne pożegnanie z Jadranem :!: Ech... Bardzo pięknie i tak sugestywnie, że sama już zaczełam myśleć o tym, jak to będzie pod koniec września, kiedy będę musiała :? wracać z Chorwacji z wyjazdu, który przecież jeszcze się nawet nie rozpoczął :wink:
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 10.09.2008 19:31

Dramat ... Totalne rozbicie psychiczne ... Pustka ...

Rano, tuż po zjedzeniu śniadania, już nie mogliśmy z Piotrkiem napić się zwyczajowego porannego Karlovaćka.

Jak my, cro-maniacy , jesteśmy do siebie podobni :)
Te same rytualne poranki :wink:
Pozdrawiam, Leszku 8)
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 10.09.2008 19:32

Leszku!
Wcześniej ... skakałam :wink: po Twoich zdjęciach tonących w soczystych zieleniach i niebieskościach.
Dziś ... usiadłam wygodnie i na spokojnie przeczytałam całą relację.

Widać, "słychać" i czuć, że to był fajny wyjazd (pomimo małych uciążliwości związanych z ... nie wypada mi pisać, czym :wink: )

A to pożegnanie z Jadranem ... .
Jakbyś czuł przez skórę, że szybko go nie zobaczysz ...

Pozdraviam ... jeszcze wzdychając :D
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 10.09.2008 21:00

Oj Leszku, aż żal za serce chwytał,jak to Wasze pożegnanie z Wielkim Błękitem czytałam...ale przyznam,że uczucia mną podobne targały,jak zbliżała sie godzina wyjazdu.
Jeszcze raz zapewne popodróżuję z Tobą po miejscach,które też odwiedziliśmy,może później też coś sklecę...(nie że Twoje sklecone,Twoje pisanie piękne,a zdjęcia śliczne :D )

fajnie,że tak napisałeś i zechciałeś się z nami podzielić wspominkami :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.09.2008 07:29

Dzięki wielkie za emocje. Mam nadzieję, że będzie jakiś mały remanencik w zdjęciach i tak naprawdę to jeszcze nie jest KONIEC :wink:
No i ciekawość mnie zżera jaka to tajemnicza roślinka rośnie teraz na naszym słoneczku.
Pozdrawiam
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.09.2008 07:44

Rrrrrraaaany :D, aleście się powzruszali :D Gdybym wiedział, że tak będzie to bym napisał: Spakowaliśmy manele do samochodów, pożegnaliśmy sie z Jadranem i wyruszyliśmy w drogę powrotną, która miała 1,5 tys km :mrgreen:
KONIEC
Żartuję ;)
Oczywiście nie sądziłem, że POŻEGNANIE z Jadranem wzbudzi tyle emocji, ale cieszę się, że mogłem i potrafiłem Wam przekazać co czułem... Powtarzam się :oops:

Piotrek, jeśli tylko byście jechali w tamtą stronę i udałoby nam się zgrać terminy urlopowe, to z wielką chęcią dołączylibyśmy do konwoju :mrgreen: a to czy to będzie Turcja, czy cuś koło :sm: nie robi różnicy ;)

Dorota :D Pamiętam jeszcze swoją relację sprzed dwóch lat, suchą, z kilkoma fotami, krótką, którą dopiero potem rozbudowywałem, ale to rozbudowywanie nie było tym czym jest prawdziwe sprawozdanie z tego co dzieje się w sercu człowieka zakochanego w Chorwacji.

Dangolko wyjazd jszcze przed Tobą, więc ... pozdrów ode mnie Jadran i jeśli zobaczysz to Sv. Jure, którego nie zobaczyłem :oops:

plavac napisał(a):Dramat ... Totalne rozbicie psychiczne ... Pustka ...

A żebyś wiedział
AnetaA napisał(a):Oj Leszku, aż żal za serce chwytał,jak to Wasze pożegnanie z Wielkim Błękitem czytałam...ale przyznam,że uczucia mną podobne targały,jak zbliżała sie godzina wyjazdu.

Starałem się najlepiej jak umiałem przekazać to co czułem :)

Jacek, sam nie wiem co to za roślinka do tej pory, ale zrobię dzisiaj zdjecie po powrocie do domu i je tu wrzucę. Może ktoś będzie wiedział co to za jedna ;)

Pozdrav :papa:
jendrzej
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jendrzej » 11.09.2008 07:58

Leszku!
Dzięki za super relację.
A powrót opisałeś w taki sposób, że czułem się tak, jakbym wracał
razem z Wami. Normalnie deja vous. :D
katala
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) katala » 11.09.2008 08:31

Leszku!
Wielkie ukłony za super relację i za to pożegnanie. Zdaje się, że zostawiłeś tam całkiem sporą cząstę siebie...
Pozdr
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 11.09.2008 08:34

mam nadzieję że wrzuciłeś jakąś lipę do Jadrana co by powrót szybko nastąpił ?
Fantastyczna relacja, bierzmy przykład z Leszka.
katala
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) katala » 11.09.2008 08:47

Łukasz Darowski napisał(a):mam nadzieję że wrzuciłeś jakąś lipę do Jadrana co by powrót szybko nastąpił ?
Fantastyczna relacja, bierzmy przykład z Leszka.

Jak Leszek zacznie gdzieś sprzedawać swoje Zdolności w piśmie i zdjęciach to ustawię się w ogonku i nabędę. Wtedy może coś własnego napiszę :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.09.2008 11:05

Norrrmalnie zaraz wpadnę w samouwielbienie i sobie ze mną nie poradzicie :mrgreen: :hearts:

Jesteście wszyscy zbyt łaskawi dla mnie
Obrazek

Łukasz Darowski napisał(a):mam nadzieję że wrzuciłeś jakąś lipę do Jadrana co by powrót szybko nastąpił ?
...

Nie wrzuciłem ;) Zostawiłem jednego samotnego futrzaka w portfelu. Będzie tęsknił to wróci ;) To chyba lepszy sposób :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.09.2008 14:56

Leszek Skupin napisał(a):...Piotrek, jeśli tylko byście jechali w tamtą stronę i udałoby nam się zgrać terminy urlopowe, to z wielką chęcią dołączylibyśmy do konwoju :mrgreen:........

Będziemy myśleć nad zagadnieniem :wink:
Choć sądzę, że wcześniej spotkamy się face to face to i przy okazji wstepnie cuś obgadamy 8)
Leszek Skupin napisał(a):... a to czy to będzie Turcja, czy cuś koło :sm: nie robi różnicy ;)

No nie wiem czy nie robi róznicy :lol: Bo moje myśli kręcą sie wokół.......Syrii :hearts: :sm: tylko z długością urlopu mam nieco problem - stąd może ta kwestia pozostać tylko w planach wirtualnych :roll:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.09.2008 14:59

Jak w konwoju to damy radę Piotruś :sm:. Na Cromaniaków nie ma bata :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.09.2008 15:07

Leszek Skupin napisał(a):Jak w konwoju to damy radę Piotruś :sm:. Na Cromaniaków nie ma bata :mrgreen:

OKI Lesiu - mamy temat do przedyskutowania przy.....śliwowicy (mam taką w domu - Ty wiesz jaką :lool:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Tam i z powrotem czyli HRVATSKA 2008 - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies