Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tam i z powrotem czyli MNE, Pelješac i wrześniowa B.Voda

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CroAna
Cromaniak
Re: Tam i z powrotem czyli Czarnogóra,Chorwacja i znów Chorw

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 02.02.2017 16:52

pawel silesia napisał(a):
CroAna napisał(a):a tymczasem na plaży...
Obrazek

Przepiękne zdjęcie 8) Perełka 8O

:hearts:

Ural napisał(a):Co ...jest. Co to za piruety, tańce i swawole. Co to ma znaczyć. Nimfa wodna czy co ?

No jak to co,sam sobie odpowiedziałeś: tańce,hulanki,swawola :twisted:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 02.02.2017 18:38

Tym zdjęciem lusterkowym z łódeczkami to narobiłaś . . . :roll: moim zdaniem Nr 2 , po perełce
Spokojnie absolutnie . . .

. . . ale . . .

. . . skąd ja świeże ostrygi o tej porze wezmę :?: :oczko_usmiech:

Pozdrawiam
Piotr
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 02.02.2017 21:22

piotrf napisał(a):Tym zdjęciem lusterkowym z łódeczkami to narobiłaś . . . :roll: moim zdaniem Nr 2 , po perełce
Spokojnie absolutnie . . .

. . . ale . . .

. . . skąd ja świeże ostrygi o tej porze wezmę :?: :oczko_usmiech:

Pozdrawiam
Piotr

Piotruś...to nie ja, to mój mąż :mrgreen: właśnie, wszystko wszystkim, tylko... SKĄD TE OSTRYGI?!?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 02.02.2017 21:39

CroAna napisał(a):Nigdy jeszcze nie jadłam tak świeżych ostryg. Te jeszcze się ruszały w buzi :mrgreen:

Poległam... 8O 8O Chyba nie dałabym rady przełknąć... :| :mrgreen: :wink:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 03.02.2017 04:38

Droga koleżanko Anno. Twoje cudne zdjęcie nadaje się do konkursu. Już teraz przydzielam mu 10 pkt. Jestem pewien, że foto ukaże się na 1 stronie Cromaniackiego Kalendarza - 2018.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 03.02.2017 08:52

Ural napisał(a):Droga koleżanko Anno. Twoje cudne zdjęcie nadaje się do konkursu. Już teraz przydzielam mu 10 pkt. Jestem pewien, że foto ukaże się na 1 stronie Cromaniackiego Kalendarza - 2018.

No wiesz... :? Maksymalna ilość punktów to dotąd 12 - skąpy jesteś. :oczko_usmiech:
A pierwsza strona to styczeń czy tylko okładka?... :roll:
:wink: :mrgreen:

Aniu, wiadome zdjęcie jest cuuudne! :D
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 03.02.2017 11:56

Dobrze przyznaję 12 pkt. Zdjęcie ma być na okładce i miesiącu Lipiec.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 03.02.2017 17:04

To Anna musi je natychmiast schować :) bo w regulaminie jest, że zdjęcie nie może być znane i figurować w necie ...Anna schowaj ,a my buzia na kłódkę ,nic nie widzieliśmy :mrgreen:
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 03.02.2017 20:50

Ja też nic nie widziałem 8O
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 05.02.2017 14:44

Mikromir napisał(a):
CroAna napisał(a):Nigdy jeszcze nie jadłam tak świeżych ostryg. Te jeszcze się ruszały w buzi :mrgreen:

Poległam... 8O 8O Chyba nie dałabym rady przełknąć... :| :mrgreen: :wink:

eeee tam, dasz radę :* :P chociaż....jednak.... są rzeczy których nie przełknę....żabie udka. zbyt obrzydliwie owa żywa wygląda, bym ją do ust wzięła :mrgreen:
Mikromir napisał(a):
Ural napisał(a):Droga koleżanko Anno. Twoje cudne zdjęcie nadaje się do konkursu. Już teraz przydzielam mu 10 pkt. Jestem pewien, że foto ukaże się na 1 stronie Cromaniackiego Kalendarza - 2018.

No wiesz... :? Maksymalna ilość punktów to dotąd 12 - skąpy jesteś. :oczko_usmiech:
A pierwsza strona to styczeń czy tylko okładka?... :roll:
:wink: :mrgreen:

Aniu, wiadome zdjęcie jest cuuudne! :D

Ural napisał(a):Dobrze przyznaję 12 pkt. Zdjęcie ma być na okładce i miesiącu Lipiec.

andeo napisał(a):To Anna musi je natychmiast schować :) bo w regulaminie jest, że zdjęcie nie może być znane i figurować w necie ...Anna schowaj ,a my buzia na kłódkę ,nic nie widzieliśmy :mrgreen:

ale się uśmiałam, ale fajnie kombinujecie :lool: :lool: :lool:
i co ja mam teraz zrobić? hę?
bardzo dziękuję za słowa uznania, pękam pozytywnie z dumy (jakbym je sama zrobiła, hehe)

lotnikwsk napisał(a):Ja też nic nie widziałem 8O

a ja wiedziałam...i co tera się pytam, co tera :?: :!: :?:
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 05.02.2017 14:50

Ural napisał(a):Dobrze przyznaję 12 pkt. Zdjęcie ma być na okładce i miesiącu Lipiec.

znaczy, że coooo??? :oczko_usmiech:
aż się boję wrzucać następne :lol:
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 05.02.2017 15:05

CroAna napisał(a):aż się boję wrzucać następne

Wrzucaj śmiało :lol: , ocenimy :wink: :mrgreen:
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 05.02.2017 15:25

no i robić, nadszedł czas wyjazdu. Zarzucę jeszcze foteczkę z ostatniego dnia pobytu z fajnymi facetami:
IMG_7807.jpg

i rankiem w poniedziałek pojechali...
W planie tzw. śródlądowanie czyli nocka w Słowenii, gdyż do nas jest jednak z Peljeszca kawałek. Na drodze było bardzo spokojnie, Chorwacja żegnała nas chmurami, deszczem a nawet gromami 8O Zastanawialiśmy się nawet czy nie odbić na Mostar, zwłaszcza, że pogoda dobra na zwiedzanie, gdy tam byliśmy kilka lat temu, to palnik był nie do zniesienia. Ale myślę sobie, co to za Mostar będzie bez stałego punktu programu czyli bez gostka skaczącego ze słynnego mostu do wody. Założyłam, ze przy tej pogodzie nie skacze, ale może się myliłam? :oczko_usmiech:
W planach było jeszcze kuknięcie na zamek w Trakoszczanie (przy samiućkiej granicy Hr-Slo), na którym panowała okrutna Elżbieta Batory, siostrzenica naszego króla Stefana. Brrrrr......
Zamek sam w sobie ciekawie położony, w poniedziałek zamknięty rzecz jasna, obejrzeliśmy z zewnątrz wspiąwszy się wprzódy na górę zamkową.
IMG_7875.jpg
IMG_7887.jpg
IMG_7890.jpg
IMG_7884.jpg
IMG_7888.jpg
IMG_7893.jpg
na dół prowadziły drewniane schodki. się wie- młodzież przodem, starocie z tyłu :mrgreen:
IMG_7898.jpg
IMG_7901.jpg

kierunek- Slovenia :) Nie przypuszczaliśmy wówczas nawet, że zobaczymy ten zamek jeszcze raz (a nawet dwa) w tym samym roku :papa:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.02.2017 16:52

CroAna napisał(a):Zamek sam w sobie ciekawie położony, w poniedziałek zamknięty...

Ładny wystrój w środku, musicie wrócić. :D

Pzdr
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 05.02.2017 17:41

Vjetar napisał(a):
CroAna napisał(a):Zamek sam w sobie ciekawie położony, w poniedziałek zamknięty...

Ładny wystrój w środku, musicie wrócić. :D

Pzdr

wróciliśmy,hehe, ale dosłownie przelotem, z postojem na siusiu w Trakoszczanie :) w zasadzie czemu nie? będzie motywacja do objazdu płatnej w Słowenii :mrgreen: sale tortur też się zachowały? 8O

Nockę tranzytową mieliśmy w okolicy Ptuja, w Jiršovci z bookingu. Pan Marjan przywitał nas domowej roboty winkiem (dom leży pośród winnic). Miejsce miało dobre opinie, zwłaszcza odnośnie śniadanka. Niestety, zjedzona po drodze pizza tak mi zaszkodziła, że obeszłam się rano ze smakiem, jedząc chleb z masłem i patrząc na pałaszującą ze smakiem swojskie wyroby moją rodzinkę, ech...niech im będzie na zdrowie :wink:
dojazd taką dróżką ;)
IMG_7916.jpg

pięknie tutaj i spokojnie
IMG_7925.jpg

kociki być muszą
IMG_7919.jpg
i kocie mamy 8)
IMG_7922.jpg
Na powrocie nie obyło się bez licznych remontów i korków z tego tytułu w Austrii i w Czechach, na autostradzie jeszcze grubo przed Pragą spowolnił nas jakiś wypadek, także za innymi spryciulami pojechaliśmy jakimiś objazdami, że łochocho 8O (godzina w plecy)
Jeszcze obowiązkowa pamiątkowa fotka z Mikulova, w którym mieliśmy być przyjemność z zespołem na tournée na chwilę przed wczasami (może kiedyś popełnię małą relację z Moraw :lol: )
IMG_7932.jpg

i cóż kochani...część I dobiegła końca :smo: pozdrawiam wszystkich, którzy mi towarzyszyli w tej podróży. Wkrótce...ruszamy dalej :papa:
Ostatnio edytowano 05.02.2017 18:45 przez CroAna, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Tam i z powrotem czyli MNE, Pelješac i wrześniowa B.Voda - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone