Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tam i z powrotem czyli MNE, Pelješac i wrześniowa B.Voda

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CroAna
Cromaniak
Re: Tam i z powrotem czyli Czarnogóra,Chorwacja i znów Chorw

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 26.01.2017 19:50

Janusz Bajcer napisał(a):Bardzo fajny prysznic :wink:

prawda? dobrze szlauf trzymałam :lol:

Marsallah napisał(a):CroAna, nadrobiłem zaległości.
Widzę, że też Wam Domanoeta przypadła do gustu - no, Wy nie bardzo mieliście wybór ;P Uwielbiam takie miejsca - za klimat (...)
Żałuję, że ani razu nie zatrzymaliśmy się w Drače, ale plaża nas nie skusiła (widzę, że macie tak samo), a będąc jedynym potencjalnym konsumentem ostryg, nie miałem serca stawać w tym celu tylko dla siebie, zwłaszcza, że przeważnie śmigaliśmy przez tę miejscowość już mocno umordowani czy to Stonem, czy to Mljetem, czy innym Trstenikiem...

Super, że pokazałaś miniplażyczki przy drodze Žuljana - Trstenik. Nam nie było dane ich dla siebie odkryć. Piękne!

P.S. Zgłosiłaś zdjęcie syrenki do jakiegoś crokonkursu? :papa:

no właśnie nie zgłosiłam...nadrobić muszę nast. razem :wink: Domanoeta, no właśnie, klimat bardzo osobliwy. O ostrygach jeszcze będzie :oczko_usmiech: a plaże faktycznie mega, mimo mini rozmiaru :papa:
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 26.01.2017 20:17

Zarzucę jeszcze zdjęć kilka ze stońskich murów i Małego Stonu, zwłaszcza ze względu na pewną niezwykłą znajomość na słynnych schodach 8O
widok na Mali Ston:
IMG_7626.jpg

widok na... :mrgreen: :
IMG_7638.jpg
no właśnie, psiurek spragniony był, co nie dziwiło w ten upał, ale...po co tam wlazł???
IMG_7639.jpg
Słyszałam skąd-inąd na forum, że to stały bywalec tego miejsca :wink: Przez nas został nazwany Strażnikiem murów :oczko_usmiech:
IMG_7650-2.jpg

IMG_7657.jpg

zleźli wreszcie, a ja, cóż, spoko luzik wyczekiwałam
IMG_7672.jpg
IMG_7676.jpg

Słynna restauracja w M. Stonie,
IMG_7674.jpg
ale...nie tym razem, trzeba wracać, gdyż tymaczasem w Stonie...mniam!!! ślinotok na samo wspomnienie :P
IMG_7682.jpg

Zwietrzyłam sprawę, gdy moi się wspinali. Patrzę, miejscowi się "zlatają", jagnięcinę rozkupują, a jak mówią, gdzie je miejscowy, znaczy musi być dobre. Było! Powiadają, że jagnięcina z Pagu najbolja, bo zioła, sól...otóż przyszło nam zrewidować te poglądy. Ta z Peljeszca wcale nie gorsza, a chyba nawet...lepsza :lol:
Po takiej kolacji tylko leniwy powrót o zachodzie słońca
IMG_7686.jpg
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 26.01.2017 20:41

CroAna napisał(a):Słyszałam skąd-inąd na forum, że to stały bywalec tego miejsca

Coś w tym musi być, bo i my go widzieliśmy w minione wakacje 8O
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 27.01.2017 08:07

Łooo, jaka jagnięcinka. Obrazek kojarzący się trochę z ulicznymi sprzedawcami grillowanych świnek morskich w Peru ;D
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 27.01.2017 12:30

elka21 napisał(a):
CroAna napisał(a):Słyszałam skąd-inąd na forum, że to stały bywalec tego miejsca

Coś w tym musi być, bo i my go widzieliśmy w minione wakacje 8O

trzeba by podpytać tych co kilkanaście/kilkadziesiąt lat temu zaczęli podróże do Chorwacji czy przypadkiem nie widzieli Strażnika murów już wtedy 8O :twisted:

Marsallah napisał(a):Łooo, jaka jagnięcinka. Obrazek kojarzący się trochę z ulicznymi sprzedawcami grillowanych świnek morskich w Peru ;D

co nie? pyszota jakich mało! w Peru nie byłam, wierzę na słowo, ale co jak co...świnki morskiej bym jadła :mrgreen: A tu pierwszy odruch miałam taki w stylu, eeee, takie nieklimatyczne miejsce do konsumpcji, niemal w stylu baru mlecznego z czasów zapadłej komuny,ceratki etc. ale za chwilę refleksja, że może właśnie ze względu na taki folklor warto? i było warto! Do mięska pani przyniosła winko w karafce, a na deser arbuz na koszt firmy, jak w szanującej się restauracji :lol: a co!
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 27.01.2017 13:49

CroAna napisał(a):trzeba by podpytać tych co kilkanaście/kilkadziesiąt lat temu zaczęli podróże do Chorwacji czy przypadkiem nie widzieli Strażnika murów już wtedy 8O :twisted:

Za moich czasów :oczko_usmiech: ( 2004 rok) pieska nie było :roll:
Na zdjęciu wygląda na młodego :D
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 27.01.2017 14:10

krakusowa napisał(a):
CroAna napisał(a):trzeba by podpytać tych co kilkanaście/kilkadziesiąt lat temu zaczęli podróże do Chorwacji czy przypadkiem nie widzieli Strażnika murów już wtedy 8O :twisted:

Za moich czasów :oczko_usmiech: ( 2004 rok) pieska nie było :roll:
Na zdjęciu wygląda na młodego :D

hmmmm, wygląda, ale może to tylko ma nam się tak zdawać, wszak to... Strażnik murów.... :wink: :smo:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 27.01.2017 14:27

Piesek piękny,wygląda na szczęśliwego ,więc pewnie z okolicy i ma domek ,taką miejmy nadzieję .
a jagnięciny też bym pojadła ...mniam :)
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 27.01.2017 14:30

andeo napisał(a):Piesek piękny,wygląda na szczęśliwego ,więc pewnie z okolicy i ma domek ,taką miejmy nadzieję .
a jagnięciny też bym pojadła ...mniam :)

no to co, Aldona? montujemy mały wypad na jagnięcinkę? :lol: jutro? pojutrze? :smo:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 27.01.2017 15:37

ha! tylko gdzie takiej szukać u nas w Pl ? haha i żeby mniej więcej tak po środku się spotkać ..hmmm to chyba w Gnieźnie :D
Ale mam wymagania co? :mrgreen:
a swoją drogą ,to planujemy kiedys na Peljeśac wrócić ,bo jednak na Ston i mury zabrakło nam czasu w 1014 :) będę mocno się rozglądać za tym "barem" :)
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 27.01.2017 19:45

andeo napisał(a):ha! tylko gdzie takiej szukać u nas w Pl ? haha i żeby mniej więcej tak po środku się spotkać ..hmmm to chyba w Gnieźnie :D
Ale mam wymagania co? :mrgreen:
a swoją drogą ,to planujemy kiedys na Peljeśac wrócić ,bo jednak na Ston i mury zabrakło nam czasu w 1014 :) będę mocno się rozglądać za tym "barem" :)

Aldonka! ja miałam na myśli wypad do Cro na jagnięcinkę :D ale jak znajdziesz coś w Gnieźnie tak poza tym, to wiesz ;)
Bar natomiast mieści się przy gł.parkingu w Stonie :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 27.01.2017 20:04

Wiem wiem :) a w tym roku gdzie się wybieracie ,jeśli można wiedzieć?
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 28.01.2017 11:46

W tym roku zmieniamy strategię i idziemy na żywioł :mrgreen:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 28.01.2017 12:38

Brzmi ciekawie :)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 28.01.2017 19:23

Dobrze Ania, że Ciebie psy nie pogryzły.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Tam i z powrotem czyli MNE, Pelješac i wrześniowa B.Voda - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone