noemi_s napisał(a):Malowa napisał(a):Z przyjemnością popatrzę na Ugljan - byliśmy tam rok temu i bardzo mi się podobało, to nie Dalmacja, ale ma swój urok.
Ugljan to jest Dalmacja!
No tak, administracyjnie się zgadza, bardziej chodziło mi o klimat

noemi_s napisał(a):Malowa napisał(a):Z przyjemnością popatrzę na Ugljan - byliśmy tam rok temu i bardzo mi się podobało, to nie Dalmacja, ale ma swój urok.
Ugljan to jest Dalmacja!
Malowa napisał(a):No tak, administracyjnie się zgadza, bardziej chodziło mi o klimat, ale dzięki za poprawkę
ewula91 napisał(a):Okazuje się, że jednak sporo forumowiczów tam byłoja bym chętnie pojechała znów...
ewula91 napisał(a):beatabm napisał(a):Nawet bez zwijania w kłębek Cię zabiorę, mamy wolne miejsce![]()
![]()
Płynę z Wami!tylko może będziecie musieli mnie po którejś godzinie na ląd odstawić
![]()
Jakie macie punkty w planach?
Malowa napisał(a):Przysiadam spóźniona, ale to dopiero drugi dzień po urlopie, więc się sama usprawiedliwię:)
Z przyjemnością popatrzę na Ugljan - byliśmy tam rok temu i bardzo mi się podobało, to nie Dalmacja, ale ma swój urok. Też mi się wtedy wydawało, że to wymarzona wyspa dla rowerzystów. Podziwiam Waszą kondycję!
Nefer napisał(a):Uvala Kunčabok całkiem przyjemne sprawia wrażenie. I wygląda, jak by tam było kompletnie pusto.
beatabm napisał(a):Jak zawsze - bez planu. No, może z jednym wyjątkiem - chcemy odwiedzić Dubrownik, obiecaliśmy Załogantce. Ale już czwarty raz Jej obiecujemy, do tej pory nie zdołaliśmy spełnić obietnicyMoże w tym roku się uda? Kto wie
I o Komiżę chcemy zahaczyć - jesteśmy tam umówieni
Katerina napisał(a):To doczekaliście się słoneczka![]()
..We wcześniejszych odcinkach Was nie rozpieszczało.
Fajne te skałki
noemi_s napisał(a): Klimat może inny niż na Riwierze Makarskiej czy na Korculi, ale nadal dalmatyński. To jest zupełnie inne podejście do życia niż w Kvarnerze czy na Istrii - o czym miałam okazję się przekonać miesiąc temu
.
Mikromir napisał(a):noemi_s napisał(a): Klimat może inny niż na Riwierze Makarskiej czy na Korculi, ale nadal dalmatyński. To jest zupełnie inne podejście do życia niż w Kvarnerze czy na Istrii - o czym miałam okazję się przekonać miesiąc temu
.
Na czym polega ta różnica w podejściu do życia mieszkańców Kvarneru i Dalmacji?
noemi_s napisał(a):Mikromir napisał(a):noemi_s napisał(a): Klimat może inny niż na Riwierze Makarskiej czy na Korculi, ale nadal dalmatyński. To jest zupełnie inne podejście do życia niż w Kvarnerze czy na Istrii - o czym miałam okazję się przekonać miesiąc temu
.
Na czym polega ta różnica w podejściu do życia mieszkańców Kvarneru i Dalmacji?
Przeczuwałam, że sobie biedy napytam tym postem![]()
.
Nie mogę teraz odpowiedzieć na zadane pytanie, bo to długa historia i temat na osobną relację - która powstanie pewnie jesienią. Opiszę, obiecuję, bo Ugljan i Pasman pozytywnie mnie zaskoczyły. Zaskoczyły mnie też wydarzenia podczas tegorocznego wyjazdu, nie spodziewałam się, że urlop będzie tak ...mhm... emocjonujący. I tu zamilknę dyplomatycznie ...
![]()
Powrót do Nasze relacje z podróży