napisał(a) agata26061 » 28.01.2020 23:15
walp napisał(a):Właśnie dołączyłem i nadrobiłem relację.
Chętnie popatrzę, bo w Tučepi mieliśmy tylko krótki przystanek, po zakończeniu pobytu na Hvarze.
Chcieliśmy zasmakować Riwiery, więc była plaża Slatina, a później realizacja kolejnych punktów programu naszej wycieczki.
Slatina, to plaża pomiędzy centrum a hotelem Jadran. Są tam rozmieszczone jeszcze inne hotele, więc ludzi znacznie więcej niż po "naszej" stronie. W tym roku ani razu się tam nie zapuściliśmy, ale w 2014 i 2017 częściej...
wiolek_lp napisał(a):Wpadłam na chwilę na forum i połknęłam wszytskie strony
Super, że piszesz
Mam nadzieję, że uda mi się częściej niż ostatnio tu bywać, chociaż nadrabiania mam, że ohoho
Cudowne Wasze zdjęcia i super ta miejscówka w Tucepi, muszę sprawdzić czy mają ogrzewanie, bo postanowiłam zimowe ferie 2021 spędzić na objazdowce Cro
Będę musiała w końcu nadrobić ten stracony rok
Co do wodospadów i tak nieźle, że udało się zrobić zdjęcie bez tłumów
Jak Ci kiedyś pisałam, my zajechaliśmy na parking, zobaczyliśmy setki aut i zrobiliśmy odwrót
Straciliśmy tylko czas na drogę po Pocitjeli, a w drodze do Mostu, ale R. chciał spróbować, jednak widząc tą masakrę z zaparkowaniem auta sam chętnie zrezygnował...
Czekam na kolejne odcinki
Część Wiola, super, że jesteś!
Całkiem fajny pomysł na ferie 2021 z tą objazdówka. Klima u naszej Mirny była, ale nie mam pojęcia czy ogrzewała równocześnie. Miejscówka byłaby idealna zimowa pora. Brak tłumów i tlko te góry i morze
Marze o Makarskiej Rivierze tak na majówkę lub przełom września i października...
Ja też ostatnio miałam bardzo dużo do nadrobienia na forum, ale luzy w pracy ostatnio (zaczęłam póki co na pół etatu) pozwoliły mi trochę nadrobić zaległości.
Co do tłumów przy wodospadach, to nie były aż takie straszne jak przy tych na Krka (tak a propos przy tych drugich w 2020 będzie można ostatni rok się pod nimi kapac
), ale też nie oszukujmy się w porównaniu do Krka Kravica wypada średnio. Przy tych na rzece Krka przynajmniej jest gdzie piknik zrobić...
Epepa napisał(a):Szkoda, że te wodospady takie średnie. Dzięki za ostrzeżenie, darujemy sobie je, bo z tego co piszesz to zdecydowanie nie nasze klimaty.
Tak jak napisałam wyżej ciasnota niemiłosierna. Mimo tego, że te na rzece Krka jeszcze bardziej zatłoczone, to wolałabym je powtorzyc i moc jakiś piknik ogarnąć bez pośpiechu i trochę się po pluskać w zdecydowanie cieplejszej wodzie, niż tam się ściskac na tych Kravica...
Pewnie na niektórych wywarły nieco lepsze wrażenie ale na nas średnie....