Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tak to w życiu bywa, że znów Tucepi wygrywa - 2019

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.01.2020 23:52

No to jesteśmy w TUČEPI
agata26061
Cromaniak
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 25.01.2020 00:08

Igłą pinii napisał(a):Agatko, co za radość! Przed snem zerkam jeszcze na forum, a tam Twoja relacja! Mam ogromny sentyment do Twoich opisów, bo i dzieci w podobnym wieku i perypetie wakacyjne podobne :) Co do Riwiery Makarskiej - jakie fuj? To cudowne miejsce, które mam głęboko w sercu, a gdy widzę to i łezkę wzruszenia uronię. Do tego wszystkiego byłyśmy na wakacjach 2019 obok siebie, bo my w Podgorze. Tak strasznie brakuje mi czasu, żeby opisać nasze wakacje, ale jak dziś zobaczyłam Twój wpis.... to może, może. Czekam z niecierpliwością na moje ukochane miejsca i Wasze perypetie :)

Dziękuję Ci bardzo za tak miłe słowa. Cieszę się, że moje skromne relacje zapadły Ci pamięć. Nie mam "na koncie" aż tak wielu odwiedzanych miejsc podczas naszych 10-cio dniowych wakacji, więc czasem trochę mogę przynudzać, ale relację będę pisać, bo to dla mnie bardzo miła pamiątka i po latach uwielbiam wracać do moich poprzednich relacji.
Oczywiście ja również czytałam wszystkie Twoje poprzednie relacje i czekam z niecierpliwością na tą z Podgory... :D :papa: :papa:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 25.01.2020 00:26

W ubiegłym już roku z konieczności 2 dni spędziłam w samej Makarskiej.
No cóż, ścięło mnie z nóg gdy zobaczyłam co tam się dzieje na plażach 8O i nawet Mount Everest wpadający do Jadrana nic by nie zmienił w moim odbiorze :mrgreen:
Te 2 dni szybko przeleciały, oba pod hasłem "ucieczka przed tłumem" :mrgreen: Do tego lot parasailingiem i trochę szaleństwa na skuterze wodnym pozwoliły jakoś przetrwać ten "trudne" dni ;)

Może w Tucepi było choć trochę lepiej. Nigdy nie byłam więc zobaczę z chęcią :)
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 25.01.2020 08:12

Janusz Bajcer napisał(a):No to jesteśmy w TUČEPI

Niezastapiony DJ Janusz :D
gusia-s napisał(a):W ubiegłym już roku z konieczności 2 dni spędziłam w samej Makarskiej.
No cóż, ścięło mnie z nóg gdy zobaczyłam co tam się dzieje na plażach 8O i nawet Mount Everest wpadający do Jadrana nic by nie zmienił w moim odbiorze :mrgreen:
Te 2 dni szybko przeleciały, oba pod hasłem "ucieczka przed tłumem" :mrgreen: Do tego lot parasailingiem i trochę szaleństwa na skuterze wodnym pozwoliły jakoś przetrwać ten "trudne" dni ;)

Może w Tucepi było choć trochę lepiej. Nigdy nie byłam więc zobaczę z chęcią :)

W samej Makarskiej też nie dałabym sie zakwaterować. Kilka razy widziałam tamtejsze plaże i w Tucepi jest o wiele lepiej. Zresztą znajdziemy taka plaże, na którą będziemy często chodzić i która będzie niemal codziennie pusta, więc nawet na Makarskiej Rivierze można spokojnie wypocząć :mrgreen:
khml
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) khml » 25.01.2020 11:43

Chętnie poczytam i popatrzę :) Twoje relacje są dla nas trochę jak pewien "wakacyjny przewodnik" :lol:

Ps. Jak czytam, że samochód odebraliście dopiero w czerwcu i tyle trwała naprawa to mogę sobie tylko wyobrazić jak bardzo był rozbity 8O Ogromne szczęście, że nic poważnego nie stało się uczestnikom.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 25.01.2020 11:49

Rzeczywiscie sympatyczny ten Wasz nocleg tranzytowy - dzieciaczki mają sie gdzie wyszumieć po długiej drodze, to wielki plus. Niesamowicie Ci one porosły - niby rok a wydoroślały mocno :D

Też zawsze mam wielki uśmiech na twarzy gdy ktoś wraca szczęśliwy z wyjazdu z nami - więc rozumiem doskonale Twoją nieukrywaną radość z zakochania znajomych :smo:

Podziwiam Cię ze zostawiłaś swój samochód po naprawie - powiem Ci że ja nie chciałam do swojego wsiadać i sprzedaliśmy go mimo że tak naprawdę uratował mi przynajmniej zdrowie jak nie życie :cry: (była szkoda całkowita ale spotkałam go kiedyś jadącego 8O )
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 25.01.2020 11:56

Trochę spóźniona, ale jestem i ja :mrgreen: .
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 25.01.2020 13:41

khml napisał(a):Chętnie poczytam i popatrzę :) Twoje relacje są dla nas trochę jak pewien "wakacyjny przewodnik" :lol:

Miło mi to czytać :D
khml napisał(a):
Ps. Jak czytam, że samochód odebraliście dopiero w czerwcu i tyle trwała naprawa to mogę sobie tylko wyobrazić jak bardzo był rozbity 8O Ogromne szczęście, że nic poważnego nie stało się uczestnikom.

Sporo było roboty, ale też trzeba długo czekać na termin u blacharzy czy lakierników. Części też trzeba było zamówić, więc niestety na wszystko trzeba czekac :roll:
Kapitańska Baba napisał(a): Niesamowicie Ci one porosły - niby rok a wydoroślały mocno :D

To prawda. Dla Dzieci w tym wieku rok to bardzo dużo. Sama się dziwię, jak te dzieciaki szybko rosną. Twoje dziewczyny to samo, już pannice takie że szok.
Kapitańska Baba napisał(a):
Też zawsze mam wielki uśmiech na twarzy gdy ktoś wraca szczęśliwy z wyjazdu z nami - więc rozumiem doskonale Twoją nieukrywaną radość z zakochania znajomych :smo:

Było to bardzo miłe uczucie. Przyjemnie było patrzeć na ich zachwyt. Jeszcze dobrze urlop nam się wtedy nie skończył a oni już zapowiadali, że jada z nami za rok. Zaliczka już poleciała, tym razem na Pag, więc zobaczymy co my tam na tym księżycu zdziałamy :lol:
Kapitańska Baba napisał(a):
Podziwiam Cię ze zostawiłaś swój samochód po naprawie - powiem Ci że ja nie chciałam do swojego wsiadać i sprzedaliśmy go mimo że tak naprawdę uratował mi przynajmniej zdrowie jak nie życie :cry: (była szkoda całkowita ale spotkałam go kiedyś jadącego 8O )

Nie miałam wyjścia, bo nie było mowy wtedy o zmianie auta i też nie chcieliśmy go sprzedawać w takim stanie. Początkowo trochę czułam się w nim nieswojo, ale teraz się już przyzwyczaiłam. Tym bardziej że wszystko teraz z nim jest ok. Pod maską nic nie ucierpiało, jedynie blacharsko był do naprawy. Mąż mówi, że chyba będzie go powoli wystawiał na sprzedaż, ale boję się, że zanim to uczyni minie jakieś pół roku, a wtedy znów wyjazd do Cro i znów szukanie auta :roll:
Chyba że to szybko ogarnie, to może się uda przed wyjazdem
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 25.01.2020 13:42

elka21 napisał(a):Trochę spóźniona, ale jestem i ja :mrgreen: .

Eee jeszcze nie spóźniona. Dopiero pierwszy odcinek wrzuciłam. Zapraszam na dalsze części :D
Dawigs
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dawigs » 25.01.2020 16:06

Nas magia Riwiery Makarskiej też przyciąga jak magnes. Też zastanawiałem się nad Tucepi i Podgorą ale ostatecznie wylądowaliśmy w zeszłym roku w Zaostrogu. W tym samym terminie zaczynaliśmy chorwacką część naszych wakacji :lol: .
Zaraziliśmy też Chorwacją swego czasu znajomych. Na pierwszy wyjazd zaproponowaliśmy Baskę Vodę i dołączyli do grona Cromaniaków :lol:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 25.01.2020 16:23

My na pierwszy wyjazd wzięliśmy znajomych do Tucepi.
Jak ma być efekt WOW to tylko Riwiera.
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 25.01.2020 17:05

:papa:
Mnie też będzie miło czytać Twoją relację, nieważne czy powtórzysz się czy nie. Fajnie widzieć Twoje coraz większe dzieciaki :D .
A ja w tym roku mam zamiar zwiedzić trochę Riwierę i nie zraża mnie perspektywa zatłoczenia :wink: .
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 25.01.2020 19:03

Nie znam Riwiery Makarskiej z tzw. "wysokiego sezonu" , ale wrześniowa była dla nas całkiem o.k. Odczuwalny "przerost zaludzenia" był jedynie w samej Makarskiej , pozostałe malowniczo usytuowane miejscowości bardzo nam się podobały również pod tym względem :D
Tucepi ma najdłuższą plażę na całej Riwierze , więc się wszyscy zmieszczą :mrgreen:
Z przyjemnością będę śledził relację

Pozdrawiam
Piotr
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 25.01.2020 20:23

Dawigs napisał(a):Nas magia Riwiery Makarskiej też przyciąga jak magnes. Też zastanawiałem się nad Tucepi i Podgorą ale ostatecznie wylądowaliśmy w zeszłym roku w Zaostrogu. W tym samym terminie zaczynaliśmy chorwacką część naszych wakacji :lol: .
Zaraziliśmy też Chorwacją swego czasu znajomych. Na pierwszy wyjazd zaproponowaliśmy Baskę Vodę i dołączyli do grona Cromaniaków :lol:

Ja też próbowałam szukać jakichś apartamentów w innych miejscowościach MR, ale po oglądnięciu zdjęć na różnych stronach i na Google maps stwierdziłam, że nie będę ryzykować. W Tucepi było fajnie, więc zaklepałam. Byłam już bliska rezerwacji app w Podgorze, ale jak w końcu dostałam ofertę od Mirny to już nie kombinowałam, bo cenowo i lokalizacyjnie względem plaży było ok.
wikol napisał(a):My na pierwszy wyjazd wzięliśmy znajomych do Tucepi.
Jak ma być efekt WOW to tylko Riwiera.

Też tak myślę. Oczywiście nasuwa mi się tutaj myśl. Jest różnica między "pierwszakami", którzy są zalogowani na forum i tutaj szukają informacji na pierwszy wyjazd, a tymi, którzy tak jak nasi przyjaciele nigdy na forum naszym nie byli i nie mają pojęcia o wyspach i innych pięknych zakątkach Cro. Wtedy MR będzie dla nich najwspanialszym miejscem na ziemi...
pomorzanka zachodnia napisał(a)::papa:
Mnie też będzie miło czytać Twoją relację, nieważne czy powtórzysz się czy nie. Fajnie widzieć Twoje coraz większe dzieciaki :D .
A ja w tym roku mam zamiar zwiedzić trochę Riwierę i nie zraża mnie perspektywa zatłoczenia :wink: .

Dzięki. Ja też czasem czekajac na relacje któregoś z forumowiczów bardzo jestem ciekawa co u nich słychać, jak się dzieciaki mają, co działo się u nich w minionym roku... Sama relacja wtedy nie jest aż tak bardzo ważna...
piotrf napisał(a):Nie znam Riwiery Makarskiej z tzw. "wysokiego sezonu" , ale wrześniowa była dla nas całkiem o.k. Odczuwalny "przerost zaludzenia" był jedynie w samej Makarskiej , pozostałe malowniczo usytuowane miejscowości bardzo nam się podobały również pod tym względem :D
Tucepi ma najdłuższą plażę na całej Riwierze , więc się wszyscy zmieszczą :mrgreen:
Z przyjemnością będę śledził relację

My byliśmy w w 2014 roku w Tucepi we wrześniu, było luzniutko, ale niestety na 10 dni naszego urlopu 7 było całkowicie pochmurnych. Oczywiście wtedy na plaży była tylko garstka plażowiczów, ale brak słońca nie nastrajał do kąpieli.
ZytaS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZytaS » 25.01.2020 21:06

Zapowiada się relacja z fajnych rodzinnych wakacji, dzieciaczki super, chociaż wyjazdy ze znajomymi... hmm, to taka rosyjska ruletka... może być przyjemnie, ale też wręcz przeciwnie :roll: Kiedyś moi znajomi (dwie rodziny 2+2) też tak pojechali razem. Najpierw okazało się, że jednej z rodzin nie pasuje kwaterka. No cóż, odżałowali 50 E zaliczki i pojechali dalej (całe szczęście, że był czerwiec). Znaleźli lokum, ale dalej okazało się, że mieli nawet inne preferencje kulinarne: jedna rodzinka - jedzenie w wersji light, a druga- smażona kiełbaska z cebulą na śniadanie... Od tego czasu jakby się unikają :? :cry: :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży