Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tak to w życiu bywa, że znów Cro wygrywa - Tucepi 2014

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 24.11.2014 16:58

Fajna relacja,podziwiam że jeździcie ze znajomymi ,ja wciąż się waham ;)
co do wakacji pod namiotem,my w tym roku pierwszy raz przez 5 dni byliśmy na Plejeścu ,było fajnie,ale my mamy duże dziecko,więc nie wiem jakby to było z dwulatkiem.
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 24.11.2014 22:45

andeo napisał(a):pod namiotem,my w tym roku pierwszy raz przez 5 dni byliśmy na Plejeścu ,było fajnie,ale my mamy duże dziecko,więc nie wiem jakby to było z dwulatkiem.

Kolejnych wakacji raczej nie spędzimy w Chorwacji, więc i z namiotem też jeszcze nie pojedziemy. Może za 2 lata, może za 3, więc syn już trochę będzie starszy :D
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 25.11.2014 10:21

A to prawda,macie zatem czas ,żeby się przygotować na wyprawę z namiotem.Myślę ,ze warto pokazać dziecku i taką formę spędzania czasu,tu na cro dużo osób piszę,że dzieci zachwycone,bo od rana do wieczora są na powietrzu .Moja panna już duża i bardziej ją interesowało gdzie jest zasięg ,czy w łazience jest lustro i takie tam :mrgreen: pozdrawiam
maromaro85
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maromaro85 » 25.11.2014 12:47

Witam. Wspomniała Pani, że mieliście już zarezerwowany pobyt na 10 dni na Lazurowym za 1100zł. Czy mógłbym się dowiedzieć o lokalizację tegoż pobytu. Wybieram się w przyszłym roku na Lazurowe po raz drugi i szukam właśnie tam noclegu. A wypad do Cro super, zdjęcia super. Jeszcze mnie w Cro nie było ale napewno kiedyś tam zawitam. Polecam ze swej strony Wybrzeże Amalfi we Włoszech, byłem rok temu poprostu bajka.
Pozdrawiam
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 25.11.2014 21:51

andeo napisał(a):A to prawda,macie zatem czas ,żeby się przygotować na wyprawę z namiotem.Myślę ,ze warto pokazać dziecku i taką formę spędzania czasu,tu na cro dużo osób piszę,że dzieci zachwycone,bo od rana do wieczora są na powietrzu .Moja panna już duża i bardziej ją interesowało gdzie jest zasięg ,czy w łazience jest lustro i takie tam :mrgreen: pozdrawiam

Ja jestem za tym, żeby wszystkiego w życiu spróbować :D A jeśli nie można wszystkiego, to przynajmniej bardzo wiele. Kiedyś pojedziemy pod namiot do Cro, może z przyczepą, a może kiedyś do Egiptu allinclusive :D :wink: Chciałabym spróbować wszystkiego i wtedy ocenię co będzie mi najlepiej pasować :D :lol:

maromaro85 napisał(a):Witam. Wspomniała Pani,

na forum gdzieś już było napisane, żeby do forumowiczów zwracac się na "Ty" i ja też tą zasadę wyznaję, więc Agata jestem :papa:
maromaro85 napisał(a): że mieliście już zarezerwowany pobyt na 10 dni na Lazurowym za 1100zł.

Mieliśmy go już rezerwować ale nie doszło do tego, bo stwierdziliśmy, że jedziemy znów do Cro wtedy. To był termin 6-20 września mobil home z firmy eurocamp. Trzeba sporo wcześniej rezerwować, bo jest duże obłożenie. To są domki zwykłe na campach z basenami, atrakcjami itp. Jadąc we wrześniu jest już tam dość spokojnie (przynajmniej tak było w Cro). Ogólnie polecam :D
maromaro85
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maromaro85 » 26.11.2014 09:37

Miło mi:) Aaaa firmę Eurocamp znam, kilka razy korzystałem z ich usług (Włochy, Francja) i również zgadzam się że fajna sprawa. Pozdrawiam
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 26.11.2014 11:48

andeo napisał(a):podziwiam że jeździcie ze znajomymi ,ja wciąż się waham ;)

Ja też podziwiam.Kilka razy próbowaliśmy wyjazdów ze znajomymi, ale nie byliśmy zadowoleni.
Mimo fajnego towarzystwa jakoś się to u nas nie sprawdza.
Co innego wspólny wyjazd do hotelu z All, co innego wspólny samochód, taras i lodówka...
Ale znam ludzi, którzy nie wyobrażają sobie jechać tylko we dwoje. Każdy lubi co innego :)
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 26.11.2014 14:18

Witaj :D
Kurczaki.....ale odjazdowa relacja 8O 8) zwłaszcza porównania :mrgreen:
A babeczki .... jakie ładne 8O 8)
Fotki Riwiery rzeczywiście rzucają na kolana :hearts:
Osobiście mnie Tučepi się podoba......na zdjęciach :oczko_usmiech: i ten....Nugat czy Nugal :lool: :lool:
Dzieki za tak barwny opis tych miejsc :wink:
:papa:
Bubbu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubbu » 27.11.2014 09:41

"Co prawda my tekstylni wszyscy, ale takiej pięknej plaży nie możemy przegapić. Najwyżej nas wygonią ;-) "
Chorwacja jest krajem tolerancyjnym, więc o wygonieniu raczej nie byłoby mowy. Ale czy nie przyszło Wam do głowy że "tekstylna" wizyta na oficjalnej plaży FKK jest co najmniej nietaktem, żeby nie powiedzieć łamaniem miejscowych zwyczajów, czy wręcz podglądactwem znanym z plaż bałtyckich. Pamiątkowe zdjęcia na tle "bananów" też chyba nie najlepiej świadczą o rodakach za granicą.
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 27.11.2014 09:56

maromaro85 napisał(a):Miło mi:) Aaaa firmę Eurocamp znam, kilka razy korzystałem z ich usług (Włochy, Francja) i również zgadzam się że fajna sprawa. Pozdrawiam

Fajna sprawa, bo naprawdę po sezonie można w bardzo atrakcyjnej cenie podróżowac :D
Magdalena S. napisał(a):Ja też podziwiam.Kilka razy próbowaliśmy wyjazdów ze znajomymi, ale nie byliśmy zadowoleni.
Mimo fajnego towarzystwa jakoś się to u nas nie sprawdza.
Co innego wspólny wyjazd do hotelu z All, co innego wspólny samochód, taras i lodówka...
Ale znam ludzi, którzy nie wyobrażają sobie jechać tylko we dwoje. Każdy lubi co innego :)

U nas też to różnie bywa, bo każdy jest inny i ma inne wyobrażenia co do urlopu. Jakoś wtedy trzeba się dogadać i ustalić co i jak. Nasi znajomi, z którymi jeździmy, to rodzina, więc łatwiej jest komuś zwrócić uwagę, czy jakoś tam się dogadać. Siostra siostrze szybciej wybaczy niż znajomy znajomemu :D :D :wink: Przynajmniej u nas tak jest :D
GOLDEN napisał(a):Witaj :D
Kurczaki.....ale odjazdowa relacja 8O 8) zwłaszcza porównania :mrgreen:

Dzięki :D
GOLDEN napisał(a):Fotki Riwiery rzeczywiście rzucają na kolana :hearts:
Osobiście mnie Tučepi się podoba......na zdjęciach :oczko_usmiech: i ten....Nugat czy Nugal :lool: :lool:
Dzieki za tak barwny opis tych miejsc :wink:
:papa:

No, wiadomo że Riviera jest piękna :D Tučepi w nadmorskiej części też niczego sobie :D
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 27.11.2014 09:59

Bubbu napisał(a):Chorwacja jest krajem tolerancyjnym, więc o wygonieniu raczej nie byłoby mowy. Ale czy nie przyszło Wam do głowy że "tekstylna" wizyta na oficjalnej plaży FKK jest co najmniej nietaktem, żeby nie powiedzieć łamaniem miejscowych zwyczajów, czy wręcz podglądactwem znanym z plaż bałtyckich. Pamiątkowe zdjęcia na tle "bananów" też chyba nie najlepiej świadczą o rodakach za granicą.

Chcieliśmy zobaczyc tą plażę, więc ją zobaczyliśmy. Nikogo tym nie skrzywdziliśmy i nie żałujemy. Tyle w temacie :D
kasku1605
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasku1605 » 02.12.2014 11:06

agata26061 napisał(a):
Vjetar napisał(a):
Myślałem, że to plaża jest typowo FKK a widzę, że taka bardziej mieszana.
:?:

Oznaczenia są jednoznaczne "Plaża FKK", ale z racji tego, że jest to bardzo pięknie położona plaża, chyba z czystej ciekawości i z chęci popływania w takich świetnych okolicznościach przyrody, zaglądają tam również tekstylni.
My nie jesteśmy nudystami, ale stacjonując w Tucepi, nie mogliśmy tej plaży nie zobaczyc. Pewna Polka skomentowała nasze przybycie na plaże w taki sposób: "Z dnia na dzień coraz więcej tekstylnych na tej plaży". Rozumiem ją i trochę głupio się czułam, że my tacy ubrani i na "ich" plaży się wylegujemy, ale faktycznie tekstylnych oprócz nas było sporo.
No niestety, plaża świetna, więc oprócz nudystów, to normalne, że "ubrani" też tam się będą pojawiac.
Mnie osobiście "golaski" nie przeszkadzają i myślę, że sama mogłabym się rozebrac na tej plaży, ale gdyby nie było naszych znajomych, bo to chyba ich najbardziej bym się wstydziła.

ja raz sie rozebrałam w Baśce ale byliśmy tylko z kolegą męża. Tu w sumie też trochę sadełka odsłoniłam a zrobiłabym więcej, ale jakoś obcy ludzie mnie nie krępowali tak jak znajomi nawet gadałyśmy o tym.Dawid mnie nie rusza nago ale przy Arku to już bym taka wyluzowana nie była:) następnym razem jak będę mieć okazje znów być na plaży FKK to pójdę na całość ;)
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 02.12.2014 20:31

Kaśku na Istrii pływałyśmy nago i było całkiem spoko, więc następnym razem to powtórzymy :D
fkk
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) fkk » 20.03.2015 23:34

Bubbu napisał(a):"Co prawda my tekstylni wszyscy, ale takiej pięknej plaży nie możemy przegapić. Najwyżej nas wygonią ;-) "
Chorwacja jest krajem tolerancyjnym, więc o wygonieniu raczej nie byłoby mowy. Ale czy nie przyszło Wam do głowy że "tekstylna" wizyta na oficjalnej plaży FKK jest co najmniej nietaktem, żeby nie powiedzieć łamaniem miejscowych zwyczajów, czy wręcz podglądactwem znanym z plaż bałtyckich. Pamiątkowe zdjęcia na tle "bananów" też chyba nie najlepiej świadczą o rodakach za granicą.

Zgadzam się z przedmówcą, że to żenada. Do tej pory czytałam z zainteresowaniem twoją relację, ale wkurzyłam się gdy zobaczyłam zdjęcia nagich ludzi wrzucone do sieci. Pierwszym nietaktem było wejście tam w stroju, ale skoro ktoś się umie zachować, można to przeboleć, ale robienie zdjęć??? Wrzucanie ich do Internetu??? To zwykłe chamstwo i prostactwo.
Nicolae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nicolae » 21.03.2015 00:01

Byłem na plaży Nugal, było tam może razem z nami 10 osób a jako że byliśmy jako tekstylni "w gościach" to zrzuciłem kąpielówki a żona górę od stroju. Jakoś nie czułem wstydu bo nie znałem tych ludzi a oni nie znali mnie. Jedynie dziwnie było widzieć swoje blade 4 litery gdy inni mieli je opalone:) Zdjęć ludzi nie robiłem bo nie wypada.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Tak to w życiu bywa, że znów Cro wygrywa - Tucepi 2014 - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone