Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

tak, cro.pl - mam nadzieję

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tosags
Turysta
tak, cro.pl - mam nadzieję

Nieprzeczytany postnapisał(a) tosags » 30.06.2015 23:44

Witajcie serdecznie...
W kwestii przedstawienia... Rodzina 2+2+Subaru Legacy+przyczepa LMC 520.
Doświadczenie campingowe Polska + pola przy Tatralandii. Więc teoretycznie damy radę.
Chcę wyjechać teraz do Chorwacji lub Włoch (bliski brzeg/km) ale wybaczcie, troszkę pracuję
a i chyba trafiłem na złe portale internetowe. Zero podpowiedzi. Dziś trafiłem do Was.

Więc wyjazd 13.07, powrót w okolicach 30.07.

Podpowiedzcie proszę gdzie się udać najlepiej, jakie pola, jakie koszty.
Tak, wiem, napiszecie "czytaj nasze forum...".
Czytam wieczorami o cro ponieważ byliśmy tam 3 razy na kwaterach i się rodzinie mega podobało...
ale nie mam konkretu... ;( pls o pomoc.
Ostatnio edytowano 03.07.2015 13:11 przez tosags, łącznie edytowano 1 raz
cooleczka
Croentuzjasta
Re: tak, cra.pl - mam nadzieję

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 01.07.2015 01:34

tosags napisał(a):Witajcie serdecznie...
Doświadczenie campingowe Polska + pola przy Tatralandii. Więc teoretycznie damy radę.
Chcę wyjechać teraz do Chorwacji lub Włoch (bliski brzeg/km) ale wybaczcie, troszkę pracuję
a i chyba trafiłem na złe portale internetowe. Zero podpowiedzi. Dziś trafiłem do Was.

Więc wyjazd 13.07, powrót w okolicach 30.07.

Podpowiedzcie proszę gdzie się udać najlepiej, jakie pola, jakie koszty.
Tak, wiem, napiszecie "czytaj nasze forum...".
Czytam wieczorami o cro ponieważ byliśmy tam 3 razy na kwaterach i się rodzinie mega podobało...
ale nie mam konkretu... ;( pls o pomoc.

cra.pl?
wtf
tosags
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tosags » 01.07.2015 07:29

wybacz... cro.pl - późno było.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 01.07.2015 07:35

Kilka pierwszych wątków przyklejonych w poniższym dziale powinno co nieco pomóc:
kempingi-f16.html
Tylko tyle mogę podpowiedzieć, bo na kempingach nie bywam.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.07.2015 07:37

Ale czego nie wiesz?

Koszty masz podane w dziale z kosztami i musisz wybrać sobie te, które cię interesują, miejsce wybierz podług własnego gustu, bo jeden woli widok na morze, inny na wyspy i tu ci nikt nie pomoże, odległość jaką chcesz przebyć decyduje o tym, dokąd dojedziesz, a jeśli pasuje ci długa podróż i niskie koszty to jedź jak najdalej na południe i omijaj wyspy.

Ponieważ to odpada, to pozostaje ci Istria, a skoro interesują cię kampingi, to opinie o nich znajdziesz w dziale Kempingi.

Gdzie problem? Za ciebie nikt nie zdecyduje co ci się podoba ;)
tosags
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tosags » 01.07.2015 10:12

No to już piszę co mnie nurtuje... Pls... o wyrozumiałość...
Pomimo rezerwacji urlopu i przyczepy wciąż nie wiemy czy pojechać do Chorwacji czy Włoch.
Nie ukrywam, że budżet jest ważny ale chciałbym sprawić radość córom więc bliskość morza, basenik byłby idealny.
Widziałem oferty Włoskich campingów będących prawie aquaparkami ale 60-70 eur za dobę to dużo.
Kiedyś byliśmy na kwaterach na wyspie Trogir i było cudownie ale to juz trochę daleko (środek Chorwacji).

Chcemy jechać w miarę komfortowo/autostradą jak najdalej i analizując regiony trafiamy w okolice wyspy KRK.

Więc tu pojawiają się moje pytania... jakie są tu koszty? czy liczyć tylko na oferty campingów reklamujących się w necie, czy są mniejsze, prywatne a też przy morzu... jakie sa Wasze doświadczenia?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.07.2015 10:59

tosags napisał(a):Chcemy jechać w miarę komfortowo/autostradą jak najdalej i analizując regiony trafiamy w okolice wyspy KRK.

Więc tu pojawiają się moje pytania... jakie są tu koszty? czy liczyć tylko na oferty campingów reklamujących się w necie, czy są mniejsze, prywatne a też przy morzu... jakie sa Wasze doświadczenia?

Zostaw Krk (straszny ścisk) - jedź dalej.
Reszta w dziale o kempingach.

Pzdr
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.07.2015 11:16

tosags napisał(a):Kiedyś byliśmy na kwaterach na wyspie Trogir i było cudownie

Cos więcej o tej wyspie?
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 01.07.2015 11:25

znajomi byli kiedyś tu:
http://www.zaton.hr/en/?gclid=Cj0KEQjwn ... AlHi8P8HAQ

Baseny są w każdym razie ;-)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.07.2015 11:26

tosags napisał(a):Widziałem oferty Włoskich campingów będących prawie aquaparkami

Zaletą Chorwacji jest dostęp do morza.
Aquaparki masz bliżej, na Słowacji na przykład, czy w enerdówku.

Jak na mój gust, to podążaj śladami Janusza Bajcera - on spędza wakacje na kempingach w okolicach Pakostane, Biograd na Moru. Dojazd dobry i szybki, bo to niewiele dalej, niż Włochy.
W jego relacjach znajdziesz wszystkie informacje, z poprawką na to, że to jednak zeszłe lata.

Bieżące ceny obserwuj w dziale z cenami.

A o Włochy to raczej pytaj na forum włoskim.
Wiem z bieżących informacji, że na lądzie jest tak sobie, zwłaszcza w porównaniu z Polską, za to przepięknie jest na Capri. Tylko drożej i trzeba dopłynąć.
I tyle :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 01.07.2015 11:28

tosags napisał(a):chciałbym sprawić radość córom więc bliskość morza,

Camp Slatina na Cresie. Infrastruktura idealna a pokażesz im takie plaże na wyspie że nigdy już o Italię nie zapytają.

tosags napisał(a):basenik byłby idealny.

A to jednak jedź do Włoch albo najlepiej do Gołebiewskiego do Mikołajek albo do Wisły :sm:

tosags napisał(a):Kiedyś byliśmy na kwaterach na wyspie Trogir i było cudownie ale to juz trochę daleko (środek Chorwacji).

Hepik był szybszy, ale bardzo bym prosił o mniej ignorancji w temacie. Rozumiem że późno było i nie wiem co tam jeszcze, ale ranisz uczucia wielu forumowiczów :roll:

Zmiany w temacie i postach robimy przez edycję o co bym bardzo prosił.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 01.07.2015 13:17

tosags napisał(a):Witajcie serdecznie...
...

No wiesz, większość z nas zapewne pracuje a mimo to szuka informacji, organizuje wyjazd i jeszcze innym podpowiada cierpliwie ...
A byłeś na forum karawaning.pl ? część ekip już jest w Cro i nadaje na żywo a część właśnie się wybiera ... poza tym są tam opisane nawet bardzo dokładnie w relacjach wyjazdy typowo z przyczepą między innymi moje też :mrgreen:
Znajdziesz w nich wskazówki co do trasy, opłat i kempingów - bo niestety nie na wszystkie da się tak łatwo wpasować z budą.
Jeśli chcesz blisko to rzeczywiście Istria, Krk a może Pag
Ceny i opisy kempów sprawdzaj tu Istria, Krk, Pag są wiarygodne

Jak coś Ci wpadnie bardziej w oko wtedy dopytuj na forum ...

:papa:
tosags
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tosags » 01.07.2015 17:15

Ok, przyjmuję, otrzymałem lincz... Nie zalogowałem się tutaj aby otrzymać gotowe rozwiązanie, zapytałem o radę, czytać mogę zawsze... jednak biorę to na garba, pewnie takich jak ja są setki tygodniowo.
Życie mnie nauczyło "umiesz liczyć, licz na siebie" a mi chodziło o prostą radę... "Stary jedziesz, chcesz, żeby było milo to jedź tu i tu, będzie to kosztowało mniej więcej tyle a widoki będą przepiękne..." Wybaczcie... poczytam bo ja mogę jechać i szukać dowolnego miejsca bez rezerwacji, bez zaliczki ale rodzina trochę inaczej do tego podchodzi.
tosags
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tosags » 01.07.2015 17:19

tosags napisał(a):basenik byłby idealny.

A to jednak jedź do Włoch albo najlepiej do Gołebiewskiego do Mikołajek albo do Wisły :sm:

Rysio, po co ta ironia?
Jestem teraz na Rajdzie Polski, od 22.00 zapraszam do pokoju 414.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.07.2015 17:23

Do wyboru, do koloru.
http://www.pakostane.hr/pl/kwatery/campingi
W Drage jest fajny Oaza mira.
W Pakostane Nord See i jeszcze parę innych.
O basenach raczej zapomnij.
Reszta zrekompensuje.
:oczko_usmiech:
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone