Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

tak, cro.pl - mam nadzieję

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tosags
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tosags » 01.07.2015 17:45

FUX: wiesz, basenik to luksus... na przykładzie ostatniej wizyty ;).. i wiem, że niekonieczny w przypadku bliskości z plażą. Tak, początkowo podałem ten argument ponieważ chciałem dać coś dodatkowego córom ;)
sprawdzę Drage i Pakostane... Szkoda, że za przyczepą nie można pociągnąć pontonu z przyczepką ;( bo nie zapomnę pływania i wodowania na wysepkach, których na mapkach nie widać ;)

No cóż wytyczam trasę...
gusia-s
Koneser
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 01.07.2015 18:11

tosags napisał(a):Ok, przyjmuję, otrzymałem lincz... Nie zalogowałem się tutaj aby otrzymać gotowe rozwiązanie, zapytałem o radę, czytać mogę zawsze... jednak biorę to na garba, pewnie takich jak ja są setki tygodniowo.
Życie mnie nauczyło "umiesz liczyć, licz na siebie" a mi chodziło o prostą radę... "Stary jedziesz, chcesz, żeby było milo to jedź tu i tu, będzie to kosztowało mniej więcej tyle a widoki będą przepiękne..." Wybaczcie... poczytam bo ja mogę jechać i szukać dowolnego miejsca bez rezerwacji, bez zaliczki ale rodzina trochę inaczej do tego podchodzi.

Nie dramatyzuj... każdy ma inne postrzeganie fajności... to co dla mnie fajne dla Ciebie może być lipa. Na ten przykład podawane tu okolice Drage... mi np. wogle nie podchodzą, tak samo Tobie może się nie spodobać to co ktoś zaproponuje. Dlatego podrzuciłam linki do kempingów abyś zerknął co Ci odpowiada , zerknąłeś?
a to ja
Cromaniak
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 01.07.2015 19:20

Hej

Kliknij, proszę, w swój pierwszy post i zmień te "cra.pl" w tytule, bo na dzień dobry - wydawać by się mogło, żeś niepoważny.
:oczko_usmiech:

A przecież pytasz poważnie. Może wtedy zadziała? :oczko_usmiech: :)

P.s. się nie czepiam. Pozdrav :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.07.2015 22:57

weldon napisał(a):
tosags napisał(a):Widziałem oferty Włoskich campingów będących prawie aquaparkami

Zaletą Chorwacji jest dostęp do morza.
Aquaparki masz bliżej, na Słowacji na przykład, czy w enerdówku.

Jak na mój gust, to podążaj śladami Janusza Bajcera - on spędza wakacje na kempingach w okolicach Pakostane, Biograd na Moru.

Spędzał do 2008 roku :wink: była jeszcze m.in. 4 x kempingowa Istria :idea: ale od 2009 już hotele i apartamenty. :wink: :idea:
tosags
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tosags » 03.07.2015 14:46

Witajcie,
Postanowione... jedziemy w wtorek, jedziemy w ślepo bez rezerwacji miejsca na polu.
Jedziemy w okolice Opatjii i będziemy podążać tym wybrzerzem.

Jedziemy na Ostrawę, Brno, Wiedeń, Graz, Maribor, Lublanę czyli Czechu, Austria, Słowenia i Chorwacja.
Czytam wątek oplaty-za-autostrady-i-drogi-ekspresowe-t17828.html ale znów nie wiem jak podejść do tematu bo 10'dniowe mnie nie urządzą bo jedziemy na 14 dni ;(
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 03.07.2015 17:29

tosags napisał(a):Jedziemy na Ostrawę, Brno, Wiedeń, Graz, Maribor, Lublanę czyli Czechu, Austria, Słowenia i Chorwacja.
Czytam wątek oplaty-za-autostrady-i-drogi-ekspresowe-t17828.html ale znów nie wiem jak podejść do tematu bo 10'dniowe mnie nie urządzą bo jedziemy na 14 dni ;(

No jak to jak? Czechy miesięczna, Austria 2x10 dniowa - druga przebita od daty końca ważności tej pierwszej i na Słowenii miesięczna.
Ostatnio edytowano 04.07.2015 06:42 przez gusia-s, łącznie edytowano 1 raz
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 04.07.2015 00:25

gusia-s napisał(a):
tosags napisał(a):Jedziemy na Ostrawę, Brno, Wiedeń, Graz, Maribor, Lublanę czyli Czechu, Austria, Słowenia i Chorwacja.

No jak to jak? Czechy miesięczna, Austria 2x10 dniowa - druga przebita od daty końca ważności tej pierwszej i na Słowacji miesięczna.

Chyba Słowenii ;)
Ale faktycznie-jakby jechał podziwiać Dalmację-mógłby pojechać MLP a tak-miesięczna zostaje.
Ale przynajmniej samochód ma dobry ;)
Ciekawe, czy ze świstakiem pod maską ;) ale to już zupełnie OT :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 04.07.2015 06:39

Tak tak... Słowenii... no przez te 30 eu nie chce mi przejść przez gardło :D
Poprawiłam w poprzednim poście :papa:
tosags
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tosags » 04.07.2015 08:05

Słuchajcie a gdyby pojechać na jeden dzień nad Balaton - odpocząć, kupić jakieś winka i pojechać dalej na Zagrzeb to da się ominąć Słowenię?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.07.2015 08:57

tosags napisał(a):Słuchajcie a gdyby pojechać na jeden dzień nad Balaton - odpocząć, kupić jakieś winka i pojechać dalej na Zagrzeb to da się ominąć Słowenię?

Nie masz mapy :?:

Węgry graniczą z Chorwacją - są przejścia graniczne.
Np. na trasie Balaton - Zagrzeb autostradowe Letenye - Gorican.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

tak, cro.pl - mam nadzieję - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone