Omis znam dość dobrze - ponieważ chyba już 5 wyjazdów wakacyjnych spędziliśmy w Pisaku - w Omisu byliśmy kilkanaście razy.
Ale chętnie popatrzę.
W zeszłym roku parkowałem auto na końcu Put Borka, gdy wybraliśmy się na Forticę
mchrob napisał(a):Fajne widoki z apartmana. Pewnie niestety wiązało się to z potrzebą wspinania się przy powrotach do kwatery.
ts.1 napisał(a):Pewnie Fortica zaliczona bo z put Borka to "rzut kamieniem" Choć mi żona do dziś wypomina tą wycieczkę w upale
p_majer napisał(a):Omis znam dość dobrze - ponieważ chyba już 5 wyjazdów wakacyjnych spędziliśmy w Pisaku - w Omisu byliśmy kilkanaście razy
piotrf napisał(a):Piękne zdjęcia , ale u Was to norma
piotrf napisał(a):Bardzo lubię Omiś i jego okolice , chyba już pora na kolejne w nim odwiedziny
te kiero napisał(a):jednak odpowiednia pora dnia vel. oświetlenie na szczególne znaczenie
te kiero napisał(a):Czekam na cd.
marze_na napisał(a):Jeśli miałabym wracać to na pewno w chłodniejszym miesiącu i po dobrym rozeznaniu pieszych szlaków w okolicy. Z tego co się zorientowałam to jest tam spory potencjał .
To mamy takie samo zdanie.marze_na napisał(a):Velika plaza - duża, piaszczysta plaża w centrum, na lewo od ujścia Cetiny nie podobała nam się w ogóle.
My właśnie wypoczywaliśmy na plaży Brzet, bo nasz hotel stał właśnie przy niej. Bardzo fajna plaża.marze_na napisał(a):Na dłuższe plażowanie najlepiej udać się na Slavinj i Brzet oddalone kilkanaście minut spacerkiem od centrum w kierunku
Chyba się nie mylisz. Ja nie kojarzę tego chodnika wzdłuż plaży. Jak ja tam byłam, to spacerowaliśmy klimatyczną szutrową ścieżką.marze_na napisał(a):Mam wrażenie, że ten fragment wybrzeża w ostatnich latach nieco przebudowano, a plaże zorganizowano na nowo. Jeśli się mylę, proszę mnie wyprowadzić z błędu .
Powrót do Nasze relacje z podróży