Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

szybki dojazd Cieszyn - Porec prosba o trase

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
keyla

Nieprzeczytany postnapisał(a) keyla » 28.07.2006 13:18

Witam,

wyjezdzamy z dzieciakami wiec chcielibysmy jak najszybciej dotrzec na miejsce,po drodze zwiedzac nie zamierzamy, czy mozecie doradzic nam ktoredy powinnismy jechac??

czy Brno - Bratysłava - Wiener Neustadt - Graz - Maribor - Ljubljana - Rupa - Opatija - Tunel Ucka - Pazin - Porec bedzie ok?

z gory dziekuje
tomlekkat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomlekkat » 28.07.2006 19:42

keyla napisał(a):Witam,

wyjezdzamy z dzieciakami wiec chcielibysmy jak najszybciej dotrzec na miejsce,po drodze zwiedzac nie zamierzamy, czy mozecie doradzic nam ktoredy powinnismy jechac??

czy Brno - Bratysłava - Wiener Neustadt - Graz - Maribor - Ljubljana - Rupa - Opatija - Tunel Ucka - Pazin - Porec bedzie ok?

z gory dziekuje

Hej trasa bedzie nawet bardzo ok. Własnie dzis rano wrócilem z Puli zahaczając po drodze o Jaskinie Postojną (którą serdeczenie polecam zwiedzić) i jechalem z zasadzie tą trasą. Trasa w miarę przyjemna a w nocy bardzo mały ruch
keyla

Nieprzeczytany postnapisał(a) keyla » 28.07.2006 19:53

Dziekuje:)
emkop
Globtroter
Inna

Nieprzeczytany postnapisał(a) emkop » 28.07.2006 21:07

Osobiście poleciłbym trasę: Cieszyn, Żylina ( tutaj najgorszy odcinek na trasie ), Bratysława, Wiedeń, Maribor, Zagrzeb, Split.....
Bardzo szybko dojedziesz do celu
Miro-2
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miro-2 » 28.07.2006 21:19

Ja zaproponowałbym trasę podobną, jak to napisał mój poprzednik, z tym, że od Wiednia Graz, Klagenfurt, tunelem do Słowenii, Ljubljana, Koper, Porec.
Można też pojechać z Klagenfurtu przey Włochy - będzie o jakieś 30 km dalej, ale wiecej autostrad (i ładniejsze widoki). Koszt mniej wiecej taki sam.
keyla

Nieprzeczytany postnapisał(a) keyla » 29.07.2006 06:56

Super, dzieki jeszcze raz:)
tomlekkat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomlekkat » 30.07.2006 13:00

Miro-2 napisał(a):Ja zaproponowałbym trasę podobną, jak to napisał mój poprzednik, z tym, że od Wiednia Graz, Klagenfurt, tunelem do Słowenii, Ljubljana, Koper, Porec.
Można też pojechać z Klagenfurtu przey Włochy - będzie o jakieś 30 km dalej, ale wiecej autostrad (i ładniejsze widoki). Koszt mniej wiecej taki sam.

Z Grazu do Klagenfurtu jadąc z czwartku na piatek pamietam prawie niekończące się remonty - non stop jazda po jednym pasie ograniczonym z dwóch stron płotkami betonowymi, za ciężarówkami z których jedna jadac tuz przedemną zarysowała dosyć poważnie ich obydwie strony. Terazjest to juz wspomnienie - wtedy bałem się czy się nie wywali.
Pozdrawiam - osobiście jednak polecam zjechać w Grazu na Maribor.
Minor
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Minor » 31.07.2006 12:26

Potwierdzam. Wracałem z Cro przedwczoraj i odcinek Klagenfurt-Graz lepiej omijać, bo remontowane są chyba 2 odcinki z czego jeden ok. 20km z jednym pasem ruchu w każdym kierunku. Do Cro z Cieszyna jechałem Cadca-Zylina-Bratislava-Jarovce-Wien (Schwechat S1)-Graz-Maribor-Ljubljana-Postojna-Koper-Plovanja-Rovinj bez żadnych korków i problemów a na autostradzie w Austrii i Słowenii w nocy 15.07 sob/nie było pusto.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone