Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szybka relacja z księżyca.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 04.02.2022 19:48

Kamulce z Beretnicy na zdjęciach widać, więc spójność relacji została zachowana a Wy będziecie rejs lepiej pamiętać :wink: . Bardzo dobrze, że są takie miejsca jak stoiska z badziewiem, dmuchańce i głośne statki, bo skupiają one więcej sympatyków owego folkloru i dzięki temu w pozostałych miejscach jest luźniej :oczko_usmiech: .
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 05.02.2022 00:44

pomorzanka zachodnia napisał(a):Kamulce z Beretnicy na zdjęciach widać, więc spójność relacji została zachowana a Wy będziecie rejs lepiej pamiętać :wink: . Bardzo dobrze, że są takie miejsca jak stoiska z badziewiem, dmuchańce i głośne statki, bo skupiają one więcej sympatyków owego folkloru i dzięki temu w pozostałych miejscach jest luźniej :oczko_usmiech: .

I tutaj masz rację. W sumie spoko, że w tych wszystkich typowo turystycznych miejscach wszyscy się spotykają. Więcej miejsca zostaje na tych "odludnych" :mrgreen:
pancezary
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pancezary » 05.02.2022 01:10

Widzę, że mamy (pewnie jak pewnie wszyscy tutaj) nazwę na "górkę" po drodze do Dalmacji :smo: Ja ją nazywam "Samotną górą" :)
Fajna relacja, my też w 2021 byliśmy na Pagu, już drugi raz. W tym roku chyba znów tam pojedziemy, bo przecież "TAM JEST KOSMOS" :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 05.02.2022 12:15

pancezary napisał(a):Widzę, że mamy (pewnie jak pewnie wszyscy tutaj) nazwę na "górkę" po drodze do Dalmacji :smo: Ja ją nazywam "Samotną górą" :)
Fajna relacja, my też w 2021 byliśmy na Pagu, już drugi raz. W tym roku chyba znów tam pojedziemy, bo przecież "TAM JEST KOSMOS" :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:

My też z pewnością kiedyś wrócimy na Pag. Koniecznie do tego samego gospodarza :D
Epepa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Epepa » 05.02.2022 13:52

pancezary napisał(a):Widzę, że mamy (pewnie jak pewnie wszyscy tutaj) nazwę na "górkę" po drodze do Dalmacji :smo: Ja ją nazywam "Samotną górą" :)

Mi ona kształtem przypomina trochę wulkan i tak ją nazywam. :mrgreen:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 05.02.2022 16:38

Nie wiedziałem o tej jaskini - kolejny powód do powrotu na Pag , chociaż zupełnie niepotrzebny :lol:

Agata , jakość zdjęć nie ma znaczenia , liczą się wspomnienia :papa:

Pozdrawiam
Piotr
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 05.02.2022 22:55

Epepa napisał(a):

Mi ona kształtem przypomina trochę wulkan i tak ją nazywam. :mrgreen:

Faktycznie, przypomina trochę wulkan, dobra nazwa :D
piotrf napisał(a):Agata , jakość zdjęć nie ma znaczenia , liczą się wspomnienia :papa:

Tak, w relacji nie ma znaczenia, ale jednak miałam nadzieję, że będę miała piękne zdjęcia do wywołania do rodzinnego albumu, a tu lipa... :roll: :roll: Ale wiem, że prędzej czy później tam wrócę i z pewnością bez badziewnego sprzętu :mrgreen:
ulka73
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ulka73 » 06.02.2022 22:45

Dziękuję za fajną relację. My jeżdzimy już od 6 lat na południe, za Makarską do małej miejscowości Zivogośce Blato, W tym roku jednak przed Blato chcemy jechac na Pag. Mamy dwójkę dzieci (nastolatki) więc moje pytanie, co to za miejscówka? Mogę prosić o namiary? podoba mi się, że jest na uboczu, a jednak blisko do restauracji wieczorkiem itp. No i jest basen.. my chemy jechac od 23-30.06 więc może mieliby jeszcze tam coś wolnego..
wojak10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojak10 » 08.02.2022 19:36

PAG nie może się znudzić, w tym roku ponownie tam się wybieram. Zdjęcia w każdej jakości są świetne. ;)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 08.02.2022 21:38

@Agato, tutaj dojście do apartamentów w Tucepi. Trochę trzęsie bo to 2019 r. i o gimbalu to nawet dobrze nie słyszałem :D
Trochę drałowaliśmy ale dzieci przynajmniej to po tej podróży szybciej szły spać :mrgreen:

agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 09.02.2022 07:43

wojak10 napisał(a):PAG nie może się znudzić, w tym roku ponownie tam się wybieram. Zdjęcia w każdej jakości są świetne. ;)

My też Pag z pewnością powtórzymy :D
sviva napisał(a):@Agato, tutaj dojście do apartamentów

Spoko. Od jakiejś piątej sekundy przechodzicie obok naszych apartamentów. :D czyli w zasadzie Twój film od tego się zaczyna :mrgreen: :mrgreen: Ten pierwszy żółty po prawej stronie
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 09.02.2022 09:50

Także dziękuję za relację. Fajnie powspominać piękne miejsca na Pagu :)
Co do miejscowości, to własnie pamiętam wybierałem między Metajną a Zobovici. I padło na to drugie. Super. Spokojnie, kameralnie, cicho. Tak jak ma być 8)

pozdrawiam, Michał
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 09.02.2022 12:29

majkik75 napisał(a):Także dziękuję za relację. Fajnie powspominać piękne miejsca na Pagu :)

Ależ proszę bardzo :D :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: Jeszcze kilka odcinków mam w zanadrzu, więc jeszcze kilka fotek z Pagu i nie tylko w sumie, bo i z lądu też, się pojawi :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 09.02.2022 13:49

ODCINEK 7 – 16.08.2021 (poniedziałek) – WYNAJMUJEMY MOTORÓWKI

Wprawne oko wychwyci, że umknął jeden dzień, tj. 15 sierpnia. Celowo nie wrzucam zdjęć z tego dnia, bo po pierwsze mam ich mało i większość nie nadaje się do publikacji, a po drugie, był to leniwy dzień po wczorajszym rejsie, więc standardowo – plaża, obiad, basen. Na miasto też nie szliśmy. 8O 8O 8O

Zatem ten odcinek zacznie się już 16 sierpnia, kiedy wynajmujemy motorówki. :mrgreen:

Oczywiście kto wynajmował te łódki wie, że motorówka to zbyt wiele powiedziane, ale jest to całkiem fajne pływadło, którym można popłynąć na dość sporą odległość. Ta łódka z Pagu była chyba najmniejszą jaką do tej pory pływaliśmy, bo wydawało nam się, że ostatnio w Tučepi mieliśmy nieco większą, ale ta też jakoś dawała radę. Podam dla porównania zdjęcie tej poprzedniej.

Łódka z Tučepi:
I ta zieleń 8O 8O 8O
_DSC0298 (2).JPG

Łódka z Pagu:
IMG_8940.JPG

Wnioski same się nasuwają. Kosztowały przybliżoną cenę, bo ta w Tučepi wtedy 70 eur, a na Pagu chyba 80??? :roll: Nie jestem pewna. Zbyt długi czas minął od wyjazdu i pewne szczegóły mi umknęły...

Łódkę mieliśmy zarezerwowaną na dziś i niestety... :evil: to był ostatni dzień przed Borą, a w zasadzie już jej początki. Od razu napiszę, że nie wszystkie cele udało się zrealizować, w zasadzie bardzo niewiele, ale czas miło spędziliśmy i poplażować też się udało.

Wypożyczalnia znajduje się po drugiej stronie miasta Pag, więc to dość daleko, ale od Roberta (CroBerto :papa: ) wiem dokładnie gdzie ją znaleźć. Wykorzystujemy również jego pomysł i po łódź idą tylko mężczyźni, a my z dzieciakami mościmy się na pokładzie korzystając z betonowego pomostu znajdującego się w pobliżu naszych app. Oczywiście łódka była zarezerwowana tego samego dnia co rejs Festini, czyli kilka dni wcześniej. To szczyt sezonu, więc żałowaliśmy, że nie mogliśmy skorzystać z wynajmu dzień wcześniej, kiedy jeszcze była lampa... :(

Chłopaki dostają oczywiście łódkę z dużym opóźnieniem, bo dopiero koło 11, miała być chyba 9.30 gotowa. :evil: ... Dostają ostrzeżenie, żeby nie odpływać zbyt daleko, bo na dziś zapowiadali Borę, i może w ciągu krótkiej chwili rozhulać się wiatr. No cóż, już jest dość wyraźny. Bardzo mnie to martwi, bo jak ktoś czytał naszą przygodę z Makarskiej Riviery, to wie, że już mieliśmy małego stracha związanymi z łódką i falami. Kiedy ładujemy się już wszyscy do motorówki krzyczy do nas miejscowy zabezpieczający swój sprzęt wodny przed wiatrem: „Bura, ne plivati”. Mówimy mu, że skoro już wynajęliśmy to my tylko przy brzegu popływamy. Pan dalej krzyczy: „Beritnica ne, paskie vrata ne”... Domyśla się, że chcieliśmy tam płynąć... Jak zobaczyłam Jadran z rana i niebo zasnute chmurami, to już wiedziałam, że nici z moich planów, ale trudno. Gdzieś przy brzegu popyrkamy... :x

Rozpisałam się jak szalona, ale już płynę do brzegu.

Po zajęciu przez nas miejsc początkowo płyniemy do miasta, w sumie tylko po to, żeby zrobić sobie kółko i wrócić ponownie na naszą stronę:
IMG_8916.JPG
IMG_8918.JPG

Jak widać niebo zbyt przyjazne nie jest:
IMG_8922.JPG

Ale coś na poprawę humoru musi być:
IMG_8923.JPG

Planujemy płynąć w kierunku plaż Bošany:
IMG_8924.JPG
IMG_8925.JPG
IMG_8926.JPG
IMG_8928.JPG
IMG_8929.JPG

I tak też tutaj znajdujemy dla nas ciekawą formację skalną:
IMG_8930.JPG

Za którą znajduje się mała plażyczka:
IMG_8931.JPG

Jest pusto, więc zatrzymujemy się na krótki rekonesans:
IMG_8932.JPG
IMG_8935.JPG
IMG_8936.JPG

Plaża nie jest może najpiękniejsza, ale skały bardzo fotogeniczne:
IMG_8941.JPG
IMG_8943.JPG
IMG_8944.JPG
IMG_8948.JPG
IMG_8950.JPG
IMG_8962.JPG

Nasza łódka, którą już pokazywałam:
IMG_8940.JPG

Trochę czasu tutaj spędzamy. Starszyzna trochę snoorkuje:
P8160101.JPG

Młodsze dzieciaki też mają co robić:
IMG_20210816_115651.jpg

Troszkę tak nam szaro, buro i ponuro... Ale co zrobić? Taki dzień. Wiedziałam gdzie jadę... Czarne moce nie śpią :twisted: :twisted:
Po czasie zmywamy się stąd i płyniemy na drugi brzeg... „to be continued...”
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 09.02.2022 14:00

Pamiętam doskonale Waszą przeprawę na Riwierze - fajne to nie było :cry:
Ciekawa jestem na ile bora dopadła Was tym razem - mam nadzieję że nie mocno.

Skałki na postoju super!
Widać po uśmiechach że rejsik się podoba :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Szybka relacja z księżyca. - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies