Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szybenik - Solaris - wróciliśmy, pytajcie...

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 31.07.2007 14:03

kadmon_2005 napisał(a):Hej,
jedziemy 18.08 do Villa Solaris z dwójką dzieci. Możesz napisać czego napewno tam nie ma tzn. co zabrać ze sobą (czy na wyposażeniu jest np. czajnik elektryczny, leżaki bezpłatne itp)
będe wdzięczna za jakieś rady

cześć,
Nie zabieraj żadnego kuchennego wyposażenia - wszystko jest na miejscu, od lodówki, po naczynia kuchenne.
Leżaki są płatne, więc albo zabierzcie albo swoje, albo karimaty (na plaży jest dość płasko).
Ręczniki zostawcie w domu - w Solaris zmieniają je codziennie.
Wille mają klimatyzację.
Co jeszcze chcesz wiedzieć?
kadmon_2005
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadmon_2005 » 01.08.2007 07:03

Może jakieś rady typu gdzie nie jeść, na co uważać, a gdzie koniecznie zawitać bo dają dobrze jeść:-) Byłabym wdzięczna za jakieś fotki pokoi lub kompleksu
bardzo dziękuje za podpowiedzi
jedziemy pierwszy raz do Chorwacji stąd tyle (banalnych) pytań
pozdrawiam serdecznie
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 01.08.2007 07:15

kadmon_2005 napisał(a):Może jakieś rady typu gdzie nie jeść, na co uważać, a gdzie koniecznie zawitać bo dają dobrze jeść:-) Byłabym wdzięczna za jakieś fotki pokoi lub kompleksu
bardzo dziękuje za podpowiedzi
jedziemy pierwszy raz do Chorwacji stąd tyle (banalnych) pytań
pozdrawiam serdecznie
Nie jeść - w pizzerrii pod katedrą w Szybeniku. :? Poza tym nie mieliśmy złych doświadzczeń, kalmary sam trzy razy przyrządzałem, po 5 zł za paczkę w supermarkecie przy drodze dojazdowej z Szybenika do Solaris (jeśli nie będziesz mógł trafić - pytaj kogokolwiek, każdy zna to miejsce) :-)
Bardzo dobre jedzenie było w restauracji przy drodze, przed skrętem z jakieść gł. drogi do Parku KRKa (tylko tyle pamiętam...).
Jeśli chodzi o zwiedzanie - pewnie już masz opracowany plan atrakcji. Ja polecam Krka, Szybenik, Trogir - a nie polecam Splitu.
Z pozostałych rad... zabierz rurkę, maskę i płetwy, aparat, sporo picia - reszta będzie na miejscu :-)
heyluka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) heyluka » 01.08.2007 07:50

Witam. W tym roku wybieramy się pierwszy raz do chorwacji i trasę rozpoczynamy właśnie w Toruniu. Mam pytanie czy nocleg na Słowacji lepiej rezerwować przed wyjazdem, czy można znaleźć coś na jedną noc bez problemów na miejscu?
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 01.08.2007 08:17

heyluka napisał(a):Witam. W tym roku wybieramy się pierwszy raz do chorwacji i trasę rozpoczynamy właśnie w Toruniu. Mam pytanie czy nocleg na Słowacji lepiej rezerwować przed wyjazdem, czy można znaleźć coś na jedną noc bez problemów na miejscu?
heyluka - jak chcesz jechać z Torunia do Cro przez Słowację??? 8O Przez Czechy chyba raczej... :-)
Ja rezerwowałem w pensjonacie w Mikulovie.
mariusz29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz29 » 01.08.2007 08:47

Z Torunia najlepiej jechać krajową jedynką (przejście Cieszyn) i dalej przez Czechy, Austrię. Dobre miejsca do noclegowania są w Mikulovie, np. www.mbzm.cz (dogadasz się po polsku)
heyluka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) heyluka » 01.08.2007 11:37

mariush_foto, dzięki za poprawkę. Przyznaję, że jestem całkiem zielona jeśli chodzi o trasy do Chorwacji. Co prawda poczytałam trochę na forum, ale ile osób, tyle różnych tras. Na razie pewność mam tylko co do jednego, jako że jedziemy w takim składzie, że jest tylko jeden kierowca, to na pewno musimy łapać jakiś nocleg, albo na południu Polski, albo jeszcze kawałek dalej. A może jakiś namiar, na noclegi w Mikulov, gdzie będą chcieli takich klientów na jedną noc? Z góry dziękuję
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 01.08.2007 12:21

heyluka napisał(a):mariush_foto, dzięki za poprawkę. Przyznaję, że jestem całkiem zielona jeśli chodzi o trasy do Chorwacji. Co prawda poczytałam trochę na forum, ale ile osób, tyle różnych tras. Na razie pewność mam tylko co do jednego, jako że jedziemy w takim składzie, że jest tylko jeden kierowca, to na pewno musimy łapać jakiś nocleg, albo na południu Polski, albo jeszcze kawałek dalej. A może jakiś namiar, na noclegi w Mikulov, gdzie będą chcieli takich klientów na jedną noc? Z góry dziękuję
W Mikulov jest mnóstwo pensjonatów "na jedną noc" (Miasto żyje z ruchu tranzytowego). Ja spałem w Pension Moravia - fajne miejsce, śniadanko do łóżka :-). Z Torunia to akurat miejsce na nocleg tranzytowy, dłużej nie ma sensu się mordować. Potem to już tylko autostraaaady....
heyluka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) heyluka » 01.08.2007 21:22

Wielkie dzięki za informacje. Mam nadzieję, że jakoś dojedziemy.
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 05.08.2007 20:57

My tez bylismy tego roku w Solarisie , tyle ze juz w sezonie miedzy 10 VII a 24 VII na cempingu.
dagmarella
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagmarella » 13.08.2007 19:28

Ja w willach Solaris bylam w zeszlym roku pod koniec wrzesnia i szczerze polecam... Po sezonie ceny sa bardzo atrakcyjne (za 7 dni w studiu zaplacilismy 600 zl) no i nie ma tlumow. Na obiekcie jest kilka basenow, kregielnia, pole do mini golfa, korty itp. kilka restauracji, sklep, kilka malych sklepikow z duperelami... ogolnie trudno sie nudzic... Co do plazy to jest standardowa betonowa no i bardzo ladna szeroka plaza zwirowa (zwirek jest drobny) na plazy sa lezaki, w prawdzie platne, ale w terminie kiedy ja bylam nikt juz tego nie pilnowal ;)
Ogolnie polecam okolice Szibenika, zwlaszcza posiadacza pontonow i innych lodek ;)
Gdyby nie to, ze w tym roku chcemy jechac troche blizej i zobaczyc cos nowego (mysle o Istri lub wybrzezu kvarneru) z chcecia jeszcze raz odwiedzilabym to miejsce, a zwlaszcza te zatoczki hehehe :)
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 15.08.2007 08:21

dagmarella ta cena 600zl to za osobe chyba czy cale studio ?. Chyba koniec wrzesnia nie jest tez pogodowo atrakcyjny jak VI-VIII ?. W lipcu ceny za te studia byly miedzy 80,5 a 117,5 Euro , a czasie o ktorym ty piszesz ceny na ten rok podaja 67 do 82 euro - wszystkie ceny za jeden dzien .
dagmarella
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagmarella » 16.08.2007 07:52

Petr - Na miejsce przybylismy 25 wrzesnia, pogoda byla bardzo przyjemna - zero upalow, a jednak mozna bylo sie jeszcze poopalac i poplywac w morzu - jednym slowem super... co do ceny - 600 zl od osoby - jechalismy pierwszy i ostatni raz za posrednictwem biura, gdzie (dluga i glupia historia) poczatkowo mielismy miec apartament 4 osobowy - wg biura byl to apartament z 2 oddzielnymi sypialniami, kuchnia i lazienka, ale na miejscu okazalo sie calkiem co innego... poniewaz bylismy w dwie pary byla to dla nas sytuacja conajmniej niekonfortowa, ale jak juz mowilam byl to koniec sezonu wiec w recepcji zgodzili sie nam wymienic ten apartament na 2 oddzielne studia - bez doplaty - moze mialam szczecie, nie wnikalam, najwazniejsze ze spedzilismy fajny urlop w bardzo dobrych warunkach :)
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 13.05.2008 13:09

W te wakacje ktos wybiera sie do Solarisa w Sibeniku ?
Korgan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korgan » 17.05.2008 20:01

Witaj Petr,

z żoną i znajomymi wybieram się w tym roku do Solarisa. Dziś na forum przeczytałem kilka negatywnych opinii o tym kampie i zaczynam sie poważnie zastanawiać.
Jesteśmy przed trzydziestką, jedziemy bez dzieci (jeszcze nie mamy) i dlatego nie do końca zależy nam na cichym i spokojnym miejscu (mamy zamiar spędzić czas aktywnie: siatkówka, pływanie, jakieś disco :oops: itd.).
W związku z tym mam do Ciebie i innych gości Solarisa parę pytań:
- czy pitche w tym kampie są wydzielone i numerowane (być może rezerwacja załatwiłaby ściśk na kampie)?
- jeżeli tak to jaka jest ich powierzchnia?
- czy goście kampu mogą się poruszać po całym terenie (plaże przy hotelach, wszystkie boiska itd.).

Proszę wszystkich u uwagi - pierwszy raz do Cro!
Dziękuję.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Szybenik - Solaris - wróciliśmy, pytajcie... - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone