napisał(a) Tymona » 12.09.2013 15:53
Buberku - a dlaczego tak mało zdjęć????????? Przeca Szwecja taaaaka malownicza? Może chociaż zdjęcie jakiegos małego brązowo-bordowego domku?
Buber napisał(a):Hotel Dialog - to taki piętrowy baraczek, pewnie były hotel robotniczy.
W środku jest zdecydowanie lepiej niż z zewnątrz ... warunki naprawdę spoko.
My z kolei przetestowaliśmy wersję
kempingową, którą też polecam, z tym że raczej w wersji wynajmu domków kempingowych - Szwecja ma bardzo mocno rozbudowaną sieć kempingów, na każdym z nich znajdują się domki do wynajęcia - od najtańszych dwójek bez łazienki (koszt w zależności od standardu kempu ok 25 - 35 E za dobę) do takich dużych 6 - 8 osobowych ze wszystkimi wygodami w środku, łącznie z ogrzewaniem (koszt od 90 - 130 E).
A domki polecam dlatego, że pod namiotami (które na kempach oczywiście bywały, ale są raczej rzadkością) trochę zimno (szczególnie jak się ma Maluchy na pokładzie
). Sami Szwedzi preferują kampery, których jest mnóóóóóóstwo (od takich oryginalnych, które zdecydowanie z fabryk wyjechały, do takich "samorobnych" - przerobionych z autobusu
albo z karetki
Polecam sprawdzoną stronę dla kempingowców:
http://www.camping.se/Buber napisał(a):Starałem się jechać tak, żeby go nie skosztować ... co w sumie nie jest takie trudne.
He, he myśmy się też starali, ale się nie udało. Dostaliśmy mandat za przekroczenie czasu parkowania - 15 min. spóźnienia kosztowało nas ok.300 zł
pozdrawiam serdecznie
ps. Mam nadzieję, że na coś się przydałam