Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szutrowym szlakiem przez wyspy, czyli Chorwacja 2009

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 31.01.2014 16:44

witam
przeczytałam wszystko z wypiekami na twarzy i notesem w ręku.dziękuję za tak obszerną i ciekawą relację,wiele informacji na pewno mi się przyda :) w naszą podróż wyruszamy na przełomie czerwca i lipca.ps.My również lubimy odpoczywać w dość intensywny sposób :wink: pozdrawiam
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 31.01.2014 21:58

andeo napisał(a):witam
przeczytałam wszystko z wypiekami na twarzy i notesem w ręku.dziękuję za tak obszerną i ciekawą relację,wiele informacji na pewno mi się przyda :) w naszą podróż wyruszamy na przełomie czerwca i lipca.ps.My również lubimy odpoczywać w dość intensywny sposób :wink: pozdrawiam

Witaj, Andeo!
Dzięki za miłe słowa :) Fajnie, jeśli coś z tej relacji się Wam przyda.

Pozdrawiam :papa:
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 02.02.2014 11:50

Kolejna świetna relacja Maslinko, dzięki taki relacjom jak Twoje łatwiej przetrwać zimę i marzyć o kolejnym urlopie :) Przeszukuję dalej zasoby forum, mam namierzone kolejne Twoje relacje i czekam na opis tegorocznego "nartowania"
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 02.02.2014 21:28

Sara76 napisał(a):Kolejna świetna relacja Maslinko, dzięki taki relacjom jak Twoje łatwiej przetrwać zimę i marzyć o kolejnym urlopie :) Przeszukuję dalej zasoby forum, mam namierzone kolejne Twoje relacje i czekam na opis tegorocznego "nartowania"

Cześć Sara :) Zima już się powoli kończy ;) (Nie)stety :mrgreen:

Z tym nartowaniem, to nie obiecuję... Może wrzucę jakąś krótką fotorelację. Nie chcę rozciągać pisania na kolejne miesiące, a ostatnio zupełnie nie mam czasu. Ale coś tam postaram się zamieścić ;)

Pozdrawiam :papa:
kropi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropi » 07.02.2016 20:55

Co roku w okolicach lutego siadam do cro.pli celem zaplanowania wakacji - i co roku trafiam na Twoją relację z miejsc, w które akurat się wybieramy :mrgreen: - co tym bardziej przekonuje mnie o słuszności wstępnego wyboru. Relacja absolutnie wspaniała, piękne zdjęcia i świetne opisy. Właśnie uświadomiłaś mi, że po drodze do HR można wymoczyć dupki gdzieś na Węgrzech :boss: - choć nam zwykle szkoda czasu. Drogę przez BiH pokonaliśmy w przeciwnym kierunku - niemiłosierny upał w Budapeszcie (dało się zwiedzić tylko akwarium morskie), cudowny kanion Neretwy, Mostar, oczywiście nocny spacer po mieście, wyśmienite rybki w Blagaju pod wodospadem i kilka dni Pod Maslinom ze zwiedzaniem Dubrownika, a później jeszcze krótki postój w Biogradzie - złożyło się na fajną węgiersko-bośniacko-chorwacką przygodę. Gratuluję stylu i "oka".
(Wiem, że to trochę wykopaliska, ale nie mogłem się powstrzymać - czasem człowiek musi :papa: )
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.02.2016 20:47

kropi napisał(a):Relacja absolutnie wspaniała, piękne zdjęcia i świetne opisy.

Cześć Kropi!
Dzięki, bardzo miło coś takiego przeczytać :oops:

kropi napisał(a):Właśnie uświadomiłaś mi, że po drodze do HR można wymoczyć dupki gdzieś na Węgrzech :boss: - choć nam zwykle szkoda czasu.

W sumie 3 razy moczyliśmy się na Węgrzech w drodze powrotnej - dwa razy w Bogacsu i raz w Komarom. Warto, również ze względu na rewelacyjną kuchnię i bardzo dobre wino :)
Ale wiadomo, że trudno zrezygnować z chwil spędzonych nad Jadranem...

W 2009 roku (z którego jest ta relacja) jeszcze nie jeździliśmy na tygodniowe narty w Alpy, więc mój mąż miał więcej urlopu i nasze CROwakacje były z reguły dłuższe. W takiej sytuacji mogliśmy sobie pozwolić na "odżałowanie" dwóch dni i "łagodne przejście" ;) na Węgrzech :)

Jednak od pięciu lat również szkoda nam każdego dnia urlopu i spędzamy w Cro maksymalny jego wymiar, chociaż dwa lata z rzędu mieliśmy "międzylądowanie" w Zagrzebiu, bo to miasto nas oczarowało :)

kropi napisał(a):(Wiem, że to trochę wykopaliska, ale nie mogłem się powstrzymać - czasem człowiek musi :papa: )

...inaczej się udusi :D Uuuu :P

Pozdrawiam serdecznie :papa:
darek1974
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1974 » 07.06.2016 08:50

Cześć wszystkim
W tym roku miała być Hiszpania albo Italia ale...... nie wyszło. Będzie Chorwacja po raz trzeci. Pierwszy raz "Lisicina" a drugi raz "Vrilla" .Jako że planowanie Hiszpanii albo Italii zajęło mi trochę czasu ale nic z tego nie wyszło zostało mi nie wiele czasu na Chorwacje (4 tyg. wyjazd 09.07.2016). Zdążyłem trochę poczytać a i zostały wiadomości z poprzednich lat to pomyślałem o wyspie Hvar i campie "Holiday". Mam pytanko czy ten camp ma tylko tą małą plażyczkę i czy np można na nogach dojść do innej jeszcze? Z tego co doczytałem to na pewno można dojechać autem do innych zatoczek ale ja nie chce poruszać się autem bo ani piwka wypić później :-) . Może mi ktoś jeszcze powiedzieć jaka jest cena tego campu bo nie mogę załapać o co chodzi w tym cenniku???? 2+1(dziecko 10lat) namiot +auto i prąd. Najlepiej w pierwszej lini(chociaż nie wiem czy to dobry pomysł, jeszcze nie doczytałem o co chodzi z tymi namiotami blisko morza). Proszę o pomoc bo nie zostało za dużo czsu a może jakiś inny camp? Mam tylko nadzieję że nie jest za późno i nie trzeba na "Holiday" rezerwować?
Pozdrawiam Darek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.07.2017 18:58

Hej Maslinka.

Jakie baseny (z kempingiem na albo w okolicy) polecisz?
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Szutrowym szlakiem przez wyspy, czyli Chorwacja 2009 - strona 37
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies