napisał(a) maslinka » 22.01.2010 16:11
Witaj,
Kapitanie
Fajnie, że podobała Ci się moja relacja.
Koszty wyprawy nie są tajemnicą, chociaż niektórych mogą przyprawić, może nie o zawrót, ale przynajmniej lekki ból głowy
Mnie zresztą też, jak sobie teraz myślę, że tak dużo wydaliśmy... Bo widzisz, w tym roku zaszaleliśmy. Poszło jakieś 6 tysięcy 300 zł na dwie osoby
To bardzo dużo (dla nas), ale wcale nie trzeba tyle wydawać, planując taką trasę. W ubiegłym roku, wydaliśmy jakieś 4 tysiące, więc sporo mniej, a wakacje trwaly mniej więcej tyle samo i też była to "objazdówka" Chorwacji. Możesz o tym poczytać w mojej poprzedniej
relacji
Po prostu mniej wydawaliśmy, jak jeździliśmy ze znajomymi, bo wtedy więcej się wspólnie gotowało na campingu. W ubiegłym roku sporo kasy poszło na kolacyjki i obiady (prawie codziennie!) w miasteczkach, no i na piwo w konobach
Jakoś w taki sposób milej nam się spędzało czas we dwoje...
Obie kwoty (z wakacji 2009 i 2008) obejmują oczywiście zakupy przed wyjazdem (jakieś słoiki z mięsem, pasztety, gołąbki, "kociołki do syta", bo jednak trochę na campingach jedliśmy), koszty benzyny, campingów, promów (a w tym roku dużo pływaliśmy) i wstępów w różne miejsca.
Mam nadzieję, że trochę pomogłam
Pozdrav