maslinka napisał(a):Miejscowość nie zachwyciła nas.
Chorwaci mają sentyment do Vela Luka, kilkoro wykonawców śpiewa o niej w piosenkach.
M.in. Ollver Dragojević Vela Luka
maslinka napisał(a):Miejscowość nie zachwyciła nas.
weldon napisał(a):Witam, wróciłem i wracam do czytania.
PS Dzięki Twojej relacji, a właściwie jej początku,
zmieniliśmy niektóre plany, i nasze trasy po Cro się trochę pokryły z Twoimi.
Reszta może w przyszłym roku?
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):weldon napisał(a):pućka - ludowa, wiejska (?)
Ludowa w sensie powszechna (ogólnodostępna, publiczna, dla ludu i przez lud stworzona) , opća - ogólna, powszechna; učiona (słowo archaiczne) - uczelnia
Pozdrówki
Tymona napisał(a):Z tym akurat problemu nie będzie, bo Majeczka postanowiła zachorować, i w związku z tym siedzę więcej przed komputerem i "dojechałam" już na Węgry
JacYamaha napisał(a):maslinka napisał(a):...Opća pućka ućiona - brzmi fantastycznie, nie sądzicie Podejrzewam, że to jakaś gminna (od: opcina) szkoła (ućiona). Ale co w takim razie znaczy pućka Translate.google.com jakoś nie umiał sobie z tym poradzić...
Gminna szkoła w Pucku
Janusz Bajcer napisał(a):Chorwaci mają sentyment do Vela Luka, kilkoro wykonawców śpiewa o niej w piosenkach.
M.in. Ollver Dragojević Vela Luka
maslinka napisał(a):... to pewnie odpoczywaliście w okolicy Żivogosće (?)
maslinka napisał(a):Będzie relacja?
maslinka napisał(a):...Opća pućka ućiona - brzmi fantastycznie, nie sądzicie Podejrzewam, że to jakaś gminna (od: opcina) szkoła (ućiona). Ale co w takim razie znaczy pućka Translate.google.com jakoś nie umiał sobie z tym poradzić...
weldon napisał(a):UZ, lustrzanka, trzy telefony, kamera ... Znaczy - relacja szykuje się. Cierpliwości.
Na razie zgrałem kilkadziesiąt giga filmów i podzieliłem na etapy.
Przymierzam się do skatalogowania i obróbki zdjęć.
marsylia napisał(a):Maslinko czytam, czytam, czytam "na raty", po kawałku, no i wreszcie udało się dogonić .
Pięknie tu u Ciebie jak zawsze. Widzieliście naprawdę sporo miejsc w tym roku , tylko pozazdrościć . Kilka z nich też widziałam osobiście . Nie byliście zmęczeni po takim urlopie
maslinka napisał(a):Zmęczeni po urlopie? Nie, ja nie potrafię "wypoczywać" inaczej. Pewnie byłabym zmęczona, spędzając wakacje przy hotelowym basenie...chociaż nigdy nie próbowałam, ale jakoś mnie to nie ciągnie. Jestem taki niespokojny duch i na jednym miejscu nie usiedzę
Pozdrawiam
Fatamorgana napisał(a):maslinka napisał(a):Zmęczeni po urlopie? Nie, ja nie potrafię "wypoczywać" inaczej. Pewnie byłabym zmęczona, spędzając wakacje przy hotelowym basenie...chociaż nigdy nie próbowałam, ale jakoś mnie to nie ciągnie. Jestem taki niespokojny duch i na jednym miejscu nie usiedzę
Pozdrawiam
Liczyłem na to, że znajdzie się tu kilku takich ...
Pozdrawiam z okolic Gliwic.
anjas napisał(a):Nawet jak piszesz wspomnienia czuję, że nie chce Ci się jeszcze kończyć.
anjas napisał(a):Ładnie Ci we fiołkowym kolorze.
Interseal napisał(a):Czytając i ogladając ile udało się Wam zobaczyć podczas tego urlopu, coraz częściej nachodzi mnie myśl, by spróbować tego typu wyjazdu.
Pozdrawiam.
Powrót do Nasze relacje z podróży