Marek73 napisał(a):Ponieważ to mój pierwszy post, to witam wszystkich Cromaniaków serdecznie i mam nadzieję na miłą znajomość
Marek73 napisał(a):Otóż nasz przyszłoroczny - dziewiczy wyjazd do Chorwacji ... Będziemy jechać tak długo, aż autostrady starczy, aby zjechać na wybrzeże około 9 - 11 przed południem i od Breli szukać czegoś co nas porwie swą urodą.
Marek73 napisał(a):Więc moja rada jest taka: mamy dopiero jesień więc przed nami przynajmniej 6 miesięcy czasu. Tak więc trzeba czytać, czytać i jeszcze raz czytać Forum.
Popiel napisał(a):Polecam tak zaplanować, by zjechać z autostrady już o 8.00 rano, bo słońce będziesz miał od strony kierowcy i nawet przy klimie (ja mam manual) jest ciężko nieraz wytrwać.
Tankowanie polecam na "tifon" - super jakość LPG i benzynki! (foto - miniaturka, klik powiększy). Różne stacje co ok. 40km, ale w nocy niektóre nieczynne! Poszukaj info - też piasałem o tym na forum.
Marek i Joanna napisał(a):Najlepsza sprawdzona alternatywa dla nas to : wyruszamy póżnym wieczorem ze Szczecina w okolice Kraków-Zwardoń tam odpoczynek i nastepnym wieczorem w droge do Chorwacji( Słowacja i Węgry) i na sniadanie jestesmy na miejscu. My kwatere rezerwujemy wczesniej, ale wiem że na miesjcu tez można znaleźć wolne pokoje , tylko są różne ceny. Mieszkalismy na Pagu w Pagu 5 min drogi od zatoki, z balkonu widok na cała zatoke i drugą brzeg miasta, było super i nie drogo, a widoki nie zapomniane.Gospodarze tez super.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne