Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szukamy cichego miejsca z kamienistą plażą.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wlodi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodi » 04.06.2009 20:43

Witam serdecznie. Jedziemy po raz pierwszy do cro i kompletnie nie wiemy dokąd się wybrać więc może ktoś może nam coś polecić. Mamy trójke dzieci 6-12 lat więc szukamy miejsca z odpowiednią plażą gdzie można ponurkować z maską i fajką (syn uwielbia ryby). Nie zależy nam na szleństwach, dyskotekach ani restauracjach - chcemy odpocząć od zgiełku i chałasu. Szukamy jakiegoś małego,spokojnego miasteczka z fajną plażą. Wyjeżdżamy ok 20 czerwca i chcemy jechać w "ciemno". Może ktoś był właśnie w takim miejscu. Z góry dziękuję za pomoc.
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 04.06.2009 20:52

Polecam Mimice to była nasza pierwsza wyprawa z dziećmi do Cro,spokój i cisza dla dzieci też jest tam fajnie.
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 04.06.2009 20:54 przez hrehor, łącznie edytowano 2 razy
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 04.06.2009 20:53

Takich miejsc od groma i ciu ciut... określ przynajmniej region...
Pozdrawiam
wlodi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodi » 04.06.2009 21:02

Nie znam chorwacji więc trudno mi powiedzieć w jaki region chce jechać. Z tego co tu czytam to wszędzie jest pieknie!!! Ale nie chcielibyśmy jechać zbyt daleko na południe bo dzieciaki ciężko znoszą podróż. Wielkie dzięki "hrehor" za wstawke. Pozdrawiam
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 04.06.2009 21:17

A propos cichych zakątków. Szanowna Katarzyno , chciałbym zapytać o ciche (bardzo ciche i spokojne)zatoki na Hvarze:
Tvrdni Dolac ,Smokvina , Uvala Torac ,Kozja , Skozanje ,Smrska. Jak się w praktyce tam wypoczywa ? Co oznacza że woda to tylko deszczówka ? Energia 12v? Masz może jakieś przemyślenia dotyczące tego typu wypoczynku , miejsc?
Pozdrav
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.06.2009 21:43

wlodi napisał(a):Witam serdecznie. Jedziemy po raz pierwszy do cro i kompletnie nie wiemy dokąd się wybrać więc może ktoś może nam coś polecić. Mamy trójke dzieci 6-12 lat więc szukamy miejsca z odpowiednią plażą gdzie można ponurkować z maską i fajką (syn uwielbia ryby). Nie zależy nam na szleństwach, dyskotekach ani restauracjach - chcemy odpocząć od zgiełku i chałasu. Szukamy jakiegoś małego,spokojnego miasteczka z fajną plażą. Wyjeżdżamy ok 20 czerwca i chcemy jechać w "ciemno". Może ktoś był właśnie w takim miejscu. Z góry dziękuję za pomoc.

Proponuję wyspę Brac . Najlepiej Bobovisca na moru lub Splitska :D Poza miasteczkami mogę polecić zatoki Josipova, Lucica i Duboka na południe od Milna . Średnio daleko , kameralnie , spokojnie , skaliście ... Jednym słowem w sam raz na udany wypoczynek :D
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 04.06.2009 21:52

Torac napisał(a):A propos cichych zakątków. Szanowna Katarzyno , chciałbym zapytać o ciche (bardzo ciche i spokojne)zatoki na Hvarze:
Tvrdni Dolac ,Smokvina , Uvala Torac ,Kozja , Skozanje ,Smrska. Jak się w praktyce tam wypoczywa ? Co oznacza że woda to tylko deszczówka ? Energia 12v? Masz może jakieś przemyślenia dotyczące tego typu wypoczynku , miejsc?
Pozdrav

W tych zatokach rzeczywiście najczęściej woda "zbierana" czyli deszczówka (w tym roku zima była baaardzo deszczowa...); gdy wody brakuje, kupuje się ją (z beczkowozu wlewa się do cysterny pod domem); a prąd, też zależy gdzie, przeważnie z solarów; lodówka i "kuchenka" na gaz (duże butle); a jak się wypoczywa? Cóż... Czesi bardzo lubią takie "miejscówki". Radziłabym wybierać zatoki z jak najmniejszą ilością obiektów.
Pozdrawiam
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.06.2009 21:58

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
Torac napisał(a):A propos cichych zakątków. Szanowna Katarzyno , chciałbym zapytać o ciche (bardzo ciche i spokojne)zatoki na Hvarze:
Pozdrav

W tych zatokach rzeczywiście najczęściej woda "zbierana" czyli deszczówka (w tym roku zima była baaardzo deszczowa...); gdy wody brakuje, kupuje się ją (z beczkowozu wlewa się do cysterny pod domem); a prąd, też zależy gdzie, przeważnie z solarów; lodówka i "kuchenka" na gaz (duże butle); a jak się wypoczywa? Cóż... Czesi bardzo lubią takie "miejscówki". Radziłabym wybierać zatoki z jak najmniejszą ilością obiektów.
Pozdrawiam

Ja wybieram Mali Rapak :D http://www.valsa.cz/fotogalerie/index.php?dum=19
... Po Żukovej ma się rozumieć :wink:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 04.06.2009 22:23

Katarzyno - dzięki :)
Mkm - fantastyczne miejsce - zazdroszczę :!: JA"Nie chce ale musze" do cywilizacji. :cry: ale może niebawem się uda :D
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 06.06.2009 19:33

Mkm - nieśmiało zapytam,poproszę o upublicznienie twoich różnych portali na których szukasz tych dziewiczych plaż i apartmanetów. Coś mi przeczucie podpowiada że masz na kompie masę tego typu dojść, niedostępnych dla przeciętnego internetowego eksploratora :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 06.06.2009 20:04

Torac napisał(a):Mkm - nieśmiało zapytam,poproszę o upublicznienie twoich różnych portali na których szukasz tych dziewiczych plaż i apartmanetów. Coś mi przeczucie podpowiada że masz na kompie masę tego typu dojść, niedostępnych dla przeciętnego internetowego eksploratora :)

... To prawda . Ale przecież muszę też zadbać o siebie :D
Z Wodzisławia do mojej skarbnicy masz tylko 15 km. 8)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 06.06.2009 20:10

mkm napisał(a):
Torac napisał(a):Mkm - nieśmiało zapytam,poproszę o upublicznienie twoich różnych portali na których szukasz tych dziewiczych plaż i apartmanetów. Coś mi przeczucie podpowiada że masz na kompie masę tego typu dojść, niedostępnych dla przeciętnego internetowego eksploratora :)

...Rozumiem. Mam się czuć zaproszony :?: :D
15km :?: Rybnik :?: Jastrzębie :?: Żory :?:
Jestem czasowo dyspozycyjny
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 06.06.2009 20:48

Torac napisał(a):
mkm napisał(a):

Myśla , że sie kiedy zgodómy :wink: :D
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 06.06.2009 21:01

mkm napisał(a):
Torac napisał(a):
mkm napisał(a):

Myśla , że sie kiedy zgodómy :wink: :D

Mom nadzieja :D
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 06.06.2009 21:03

Jastrzębie odpada bo być nie godoł :!:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone