trampm napisał(a):Polecam wyspę Korćula
Ceny tak jak juz napisałem wcześniej wyjątkowo niskie.W 2004 za rodzinę 2 dorosłe + 10 i 13 lat dzieci + namiot + auto + prąd zpłaciłem około 38 zł (oczywiście po przeliczeniu na złotówki )Jak się orientuję to właściciel nie zmianiał cen od około 8 lat (nawet wisi tam gdzieś oficjalny cennik z pieczątakimi oraz datą z lat 90.Kemping położony jest przy domu starszych właścicieli, większość zacieniona.Dom gospodarzy dyskretnie oddalony.Rewelacyjne sanitariaty.Nowe.A właścicielka co parę godzin bardzo starannie wszystko sprzątała (właściwie to niewiele miała do sprzątania ponieważ oprócz nas w sierpniu były może jaszcze jakieś 3 czy 4 namioty.)Naprawdę wyjątkowo czysto i pachnąco.Właściciele przemili.Jeden jedyny jak dla mnie minus to dość dalekie zejście do morza.Jakieś 400 metrów w dół.( Z kempingu przepiękny widok na morze ).Plaża mała, małe kamienie.My raczej chodziliśmy troszeczkę dalej na skałki i tam przez cały dzień urzędowaliśmy.Doskonałe miejsce do podwodnych wojaży (także z samą maską i rurką ).Obok kempingu jakieś 300 metrów przepiękny ponkt widokowy (trzeba troszeczkę wspiąć się ścieżką do góry) "swiety Juryj" z kapliczką.
Podsumowując:
Znakomite miejsce dla tych którzy pragną wypoczynku z dala od ludzi i zgiełku miasta.Cisza,spokój przepiękna przyroda i jescze raz spokój.Przepiękne widoki oraz czystość kempingu.
Ps.Dla tych którzy chcieliby troszeczkę miasta polecam oddaloną jakieś 6 km od Potirny Vela Luce gdzie w pełni kwitnie życie towarzyskie.Jest również ala hipermarket gdzie można zrobic większe zakupy.
robert236 napisał(a):trampm napisał(a):Polecam wyspę Korćula
Ceny tak jak juz napisałem wcześniej wyjątkowo niskie.W 2004 za rodzinę 2 dorosłe + 10 i 13 lat dzieci + namiot + auto + prąd zpłaciłem około 38 zł (oczywiście po przeliczeniu na złotówki )Jak się orientuję to właściciel nie zmianiał cen od około 8 lat (nawet wisi tam gdzieś oficjalny cennik z pieczątakimi oraz datą z lat 90.Kemping położony jest przy domu starszych właścicieli, większość zacieniona.Dom gospodarzy dyskretnie oddalony.Rewelacyjne sanitariaty.Nowe.A właścicielka co parę godzin bardzo starannie wszystko sprzątała (właściwie to niewiele miała do sprzątania ponieważ oprócz nas w sierpniu były może jaszcze jakieś 3 czy 4 namioty.)Naprawdę wyjątkowo czysto i pachnąco.Właściciele przemili.Jeden jedyny jak dla mnie minus to dość dalekie zejście do morza.Jakieś 400 metrów w dół.( Z kempingu przepiękny widok na morze ).Plaża mała, małe kamienie.My raczej chodziliśmy troszeczkę dalej na skałki i tam przez cały dzień urzędowaliśmy.Doskonałe miejsce do podwodnych wojaży (także z samą maską i rurką ).Obok kempingu jakieś 300 metrów przepiękny ponkt widokowy (trzeba troszeczkę wspiąć się ścieżką do góry) "swiety Juryj" z kapliczką.
Podsumowując:
Znakomite miejsce dla tych którzy pragną wypoczynku z dala od ludzi i zgiełku miasta.Cisza,spokój przepiękna przyroda i jescze raz spokój.Przepiękne widoki oraz czystość kempingu.
Ps.Dla tych którzy chcieliby troszeczkę miasta polecam oddaloną jakieś 6 km od Potirny Vela Luce gdzie w pełni kwitnie życie towarzyskie.Jest również ala hipermarket gdzie można zrobic większe zakupy.
Witam!!!!!! Mam ogromna prosbe ......podaj mi nazwe tego campu na wyspie bo nic o niej nie wspominasz i czy sa szanse ulokowania sie tam z przyczepa campingowa.Z gory serdecznie dziekuje.Prosze o w miare szybka odpowiedz poniewaz za tydzien 6,08 wyruszamy do Cro
JEŚLI MOZNA SIĘ PRZYŁĄCZYC, ZAWSZE WSZYSTKIM BĘDE POLECAŁ PRZYDOMOWY CAMPING MITRE JURIŚIĆ W SVETIM PETARZE. JEST ODDALONY OK. 12 KM OD BIOGRADU W KIERUNKU ZADARU.CAMP NAZYWA SIĘ PUNTA, BYŁEM U MITRE CZTERY RAZY ZAWSZE PO OK 18 NOCLEGÓW. JEST NA NIM WSZYSTKO ŻEBY SPOKOJNIE Z DZIEĆMI WYPOCZĄĆ. BLISKO MORZE, CZYSTE TOALETY, CIEPŁA WODA DO MYCIA CAŁY DZIEŃ,DALEKO DO JADRANKI ( NIE SŁYCHAĆ RUCHU). U MITRE MORZESZ SPAĆ ALBO NA KAMPIE ALBO W KWATERACH, KTÓRE TEŻ WYNAJMUJE.TEŻ MAM DZIECI I ZAWSZE CHCĄ TAM WRACAĆ. JA WYJEŻDŻAM 9.07. ALE NAJPIERW NA POŁUDNIE NA 10 DNI (ZWIEDZANIE DUBROVNIKA) A POTEM OCZYWIŚCIE DO MITRE DO KOŃCA LIPCA. POZDRAWIAM WIELKOPOLSKĘ SZCZEGÓLNIE MIRELLE I DANKĘ Z RODZINAMI, KTÓRZY TEŻ SPĘDZAJĄ WAKACJE NA PUNCIE.mirektab napisał(a):Witam wszystkich . Pierwszy raz jade do CHorwacji ( termin ok. 24 lipiec , 2005 ).Po odwiedzinach na forum zdecydowalem sie na kemping.Szukam miejsca spokojnego , ciekawe okolice - atrakcje turystyczne (nie tylko plaza ) ważne !!!
plaza bez naturystów !!!! Jedziemy z 3 dzieci - 5 , 11 , 13 lat .Jakis maly kemping ? Z góry dziekuje i pozdrawiam wszystkich
Mirek z wielkopolski .
Janusz Bajcer napisał(a):mariuszu81-jesli jeszcze nie pojechałeś, polecam kamping KOZARICA
w Pakostane na Riwierze Biogradzkiej.
Dwa dni temu wróciłem z tego kampingu-było na nim bardzo dużo
rodzin z małymi dziecmi (z różnych krajów).
Kamping w całości zacieniony, czysty, ciepłej wody do mycia brak
tylko między 18-20 kiedy wszyscy schodzą z plaży i myją siebie i "gary"
po obiedzie, plaża z cieniem i słońcem, jest piaskownica i zatoczka
z łagodnym i płytkim wejściem do morza dla dzieci, brak jeżowców-ale
butki dla maluchów potrzebne ze względu na kamienie.
www.adria-more.hr
na tej stronie masz zdjęcia,plan kampingu i ceny, choć nie jest
to tani kamping (ale nia najdroższy) - ja osobiście polecam.
Byłem na tym kampingu 16 nocy, co chyba jest najlepszą rekomendacją
A przy nowej kafejce jest basenik z ciepłą woda oddany 15 lipca
widziałem tam masę baraszkujących dzieci (sam też chwilkę to zrobiłem)
pozdrawiam